Com a casa. res!

TARTA DE MUSIC

Escrito por comacasa-res 25-01-2010 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1MUSIC.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/2MUSIC.JPG

 

Demà us faig la crònica anual de la festa de Sant Sebastià, a Isona. De postres vaig fer aquesta tarta de fruits secs que, com que feia força fred, va anar de perles! molt bona!

Aquesta tarta de fruits secs la vaig veure al bloc el raconetdelacuina.

TARTA DE MÚSIC

Ingredient per a la base:

180 g de farina

80 g de mantega

1 rovell d’ou

30 g de sucre

Una mica de sal

20cc de suc de llimona

30 cc d’aigua

50 g de xocolata de cobertura

 

Per al farcit:

50 g de mantega

50 g de sucre

1 ou

50 g de farina d’ametlla

10 g de farina

 

Per a la decoració:

A fulles de gelatina

50cc d’aigua

50 g de sucre

Ametlles, avellanes, pinyons, panses, nous...

 

Damunt la taula fem un volcà amb la farina. Al mig col·loquem el rovell d’ou, la sal, l’aigua, el suc de llimona, el sucre i la mantega esmicolada i ben freda. Anem integrant la farina amb la resta d’ingredients fins que tinguem una massa ben integrada. Deixem reposar, tapada, uns 30 minuts a la nevera. Passat aquest temps, l’estirem amb l’ajuda del corró, i millor sobre un paper sulforitzat perquè és una massa que s’enganxa fàcilment, quan ja la tenim a la mida del motlle, girem el paper de manera que la massa ens quedi damunt el motlle, el traiem i fem que ens quedi ben folrat, podem treballar la massa amb els dits perquè ens quedi ben repartida. Tenim el forn preescalfat i coem durant uns 15-20 minuts a 180º.

Traiem del forn, deixem refredar una mica i pintem el fons i els laterals amb la xocolata que prèviament haurem desfet al microones o al bany maria.

 

Farcit

Estovem la mantega (si l’hem deixat a temperatura ambient, la tindrem al punt) i la treballem amb el sucre, afegim l’ou sencer, incorporem les farines i remenem fins a tenir una crema espessa. L’aboquem a la base i tornem a enfornar uns 20-25 minuts (veureu que es va quallant, perd la humitat). Traiem del forn i reservem.

Mentrestant preparem la guarnició: posem l’aigua el sucre a bullir uns 5 minuts, retirem del foc i hi afegim les fulles de gelatina que haurem hidratat i escorregut, remenem bé i pintem la superfície amb aquesta preparació. Anem col·locant tots els fruits secs i les panses i tornem a pintar amb la preparació de la gelatina.

Jo el vaig fer en un motlle de 22 cm, massa gran, en un de 18 quedarà més gruixudeta.

 

Va tenir molt d’èxit! Està molt bona!

CROQUETES DE CARN D'OLLA

Escrito por comacasa-res 21-01-2010 en General. Comentarios (5)

hemc #40 - platos con sobrasAmb aquesta recepta participo al HEMC 40 d’aquest mes, dedicat amb molt bon encert, a la cuina d’aprofitament. Desprès d’aquests dies de festa, segur que desprès d’un bon tiberi ens van quedant tapers a la nevera amb mil i una rampoina, amb el més bon sentit de la paraula, carn d’olla (del bon brio que hem fet per Nadal) que si una mica de rostit que ja ningú s’acaba... Amb la carn d’olla que em va sobrar, perquè a casa desprès de la sopa de galets és obligació traure-la, ens agrada molt, vaig fer aquestes croquetes. Me’n van sortir un munt! Però van la mar de bé, les tinc congelades i sempre van bé, ja sigui per acabar d’arrodonir un sopà, o perquè no, per ser un bon sopar acompanyades d’una bona amanida. A casa ens agraden no massa calentes, es a dir, les faig una estona abans de menjar-les, els hi trobes més el gust!

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/CROQUETES.JPG

CROQUETES DE CARN D’OLLA

 

Ingredients:

 

-         Carn d’olla (pollastres, vedella, porc, gallina, pilota, el que tinguem)

-         També podem posar-hi una mica, poca, de les verdures del  brou (patata, pastanaga...)

-         Ceba

-         Mantega

-         Llet

-         Farina

-         Ou

-         Pa ratllat

-         Nou moscada( millor que la ratllem al moment)

-         Sal (la carn d’olla acostuma a ser dolceta, provem abans de salpebrar)

 

Preparació: 

Triem totes les carns per tal que no ens quedi cap osset, pell, o altra impuresa.

Amb una picadora les triturem, segons la textura més o menys fina que ens agradi.

En una paella posem la mantega a desfer, afegim la ceba ratllada i deixem que es dori, que no es cremi, seguidament afegim dues cullerades de farina i deixem que es torri una mica, a continuació afegim la llet (la quantitat dependrà de la carn que tinguem) i amb un batedor manual remenem, que no ens quedin grumolls. Deixem coure, anirà espessant, és una beixamel espesseta. Afegim la carn picada, remenem perquè s’integri tot molt bé, provem si està bé de sal, i si cal n’afegim. Quan  ja es desenganxa la pasta de la paella, apaguem el foc i l’aboquem en una safata, tapem amb paper film, a toca de la carn, perquè no se’ns faci una crostra al refredar-se. Un cop ja es freda anem fent les croquetes, les enfarinem, passem per ou batut i per últim les arrebossem amb el pa ratllat, i llestes per fregir i menjar o bé per congelar!

 

* quantitats per a la beixamel base:40 g de mantega, 40 g de farina, 350 cl de llet, sal/pebre/nou moscada, al gust.

 

RISSOTTO AMB CAMAGROCS

Escrito por comacasa-res 20-01-2010 en General. Comentarios (1)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/RISSOTOCAMAGROCS.JPG 

RISOTTO AMB CAMAGROCS

 

Ingredients
- 350g arròs
- 1 ceba
- camagrocs (uns 200g)
- 1/2 got vi blanc
- 1 litre brou de verdures (aprox.)
- 3 cullerades parmesà ratllat (al gust)
- 1 nou de mantega (opcional)
- oli d'oliva
- sal
- cebollins

 

En una cassola posem un raig d’oli d’oliva, hi sofregim els bolets, que haurem rentat bé, els reservem, en aquest oli sofregim la ceba, tallada ben petita, a foc baix. Quan ja tenim la ceba ben rosseta, aboquem l’arròs, donem unes voltes, afegim el vi, remenem per tal que s’evapori l’alcohol,  a continuació anem afegint brou de mica en mica, no n’ afegim més fins que l’arròs està gairebé sec, quan faltin uns 10 minuts afegim els bolets, salem i remenem, sempre contínuament, fins que el tinguem cuit (uns 18 minuts).

Apaguem el foc, afegim la nou de mantega i el parmesà, remenem. Per acabar podem  posar per sobre una mica de cebollins tallats ben petits.

 

 

 

MELMELADA DE TARONJA I MANDARINA

Escrito por comacasa-res 19-01-2010 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1TARONJAMANDARINA.JPG 

MELMELADA DE TARONJA I MANDARINA

 

Ingredients

 

750 g de taronges

250 g de mandarines

400 ml d’aigua

300 g de sucre ( a la recepta original 500 g)

 

suc d’una llimona i mitja

300 g de sucre (a la recepta original 500 g)

 

Pelem les taronges i les mandarines traient tota la part blanca, les pesem i tallem a trossos, posem a l’olla, hi afegim el sucre (la 1a part) i l’aigua, fem bullir 10 minuts, remenant de tant en tant. Triturem, afegim el sucre (2a part- jo només 300 g) i el suc de llimona, i fem bullir a foc viu durant 40 minuts, (al cap d’una estoneta podem abaixar el foc) no deixem de remenar perquè no s’enganxi. Anem provant la textura posant-ne una culleradeta en un plat, quan es refreda comprovem si la textura que té es la que ens agrada. Encara que vegeu que queda una mica líquida, penseu que un cop freda espesseix bastant.

Tenim els pots preparats, prèviament els haurem fet bullir durant 10 minuts per tal d’esterilitzar –los (tapes i tot).

Els omplim, (amb la melmelada en calent), els tapem bé i els fem bullir durant uns 15 minuts, l’aigua els ha de cobrir. Els traiem de l’olla i deixem refredar. Guardem en un lloc sec i fosc.

 

Aquesta melmelada està feta amb la recepta del taller que vaig fer de melmelades al Museu de la Xocolata, amb petits canvis : he posat una part de mandarina i traient una mica de sucre. La recepta original, doncs,  era, 250 g de taronja, 125 de sucre, 125 ml d'aigua//125 g de sucre, suc de 1/2 llimona.

COCA AMB CREMA I MADUIXES

Escrito por comacasa-res 18-01-2010 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CREMAMADUIXA.JPG

Les postres d'aquest diumenge!

 

 

COCA amb CREMA I MADUIXES

 

1 làmina de pasta de full

Maduixes

Crema pastissera

Sucre llustre

Maduixes

 

CREMA PASTISSERA

 

400 ml de llet

100 g de sucre

Pell de llimona/pell de taronja

Canonet de canyella

 

100 ml de llet

3 rovells d’ous

40 g de midó (Maicena)

 

En un bol posem els 100 ml de llet amb el midó, remenem perquè es desfaci, incorporem els rovell i remenem. Mentre tant, en un cassó fem bullir els 400 ml de llet amb el sucre, la pell de llimona/taronja i el canonet de canyella, quan bulli, ho apartem del foc, deixem refredar una mica i colem, aboquem en el bol que tenim la barreja de llet i rovells i remenem fort i ràpid per evitar que l’ou es solidifiqui, tornem a colar i coem a foc baix sense deixar de remenar, quan hagi espessit, aboquem en un bol (si és metàl·lic millor) i el tapem amb film, tocat a toca de la crema, per evitar que es formi una capa dura) i reservem a la nevera.

 

A la plata del forn posem paper vegetal, col·loquem la làmina de pasta de full, punxem una mica , deixant un marge d’un cm aprox. a  tot el voltant, i coem a 180º durant uns 15-20 minuts (forn preescalfat). Un cop cuita la deixem refredar sobre una reixeta.

 

Una estona abans de servir-la, posem la crema a tota la base, amb l’ajuda d’una mànega pastissera, rentem i tallen les maduixes en làmines i les anem col·locant per damunt la crema.

 

Per donar-li una mica de lluentor, si teniu melmelada d’albercoc, fem un culis i pintem les maduixes. Empolvorem el voltant amb sucre llustre.