Com a casa. res!

Melmelada de taronja

Escrito por comacasa-res 28-03-2008 en General. Comentarios (5)

Aquesta melmelada queda una mica amargant, si us agrada que amarguegi més, feu bullir menys les pells i poseu-ne més quantitat.

Proveu-la, és molt bona !

Melmelada de taronja

 

Ingredients

1 kg de taronges (ja pelades)

700 g de sucre (si la taronja és dolça amb 600g n'hi ha prou)

1 llimona

1/2 got d’aigua ( 200 ml)

Preparació

Pelem 3-4 taronges i la llimona, procurem no agafar la part blanca (amb un pelador de patates va molt bé). Posem al foc una olla amb aigua  quan bull hi tirem les pells i deixem bullir 5 minuts, les escorrem i repetim la  mateixa operació una altra vegada, per treure l’amargor forta de la pell. Les reservem

Pelem la resta de taronges, traiem al màxim la pell blanca, les pesem (abans de tallar-les), les tallem a trossets amb la cassola a sota per aprofitar el suc que va caient, afegim el sucre, el suc de llimona, les pells tallades a juliana i l’aigua.

Coem a foc mig durant hora i mitja o dues hores aproximadament, en posem una mica en un platet per veure la textura, quan es va refredant veiem si ja és prou espesa, si ja ens agrada apaguem el foc i anem omplint els pots, que prèviament haurem escaldat, els tanquem bé i els fem bullir  (han de quedar coberts d’aigua) uns 10 minuts, vigilant que no es toquin els uns amb els altres perquè no es donin cops, podríen petar-se. Els traiem i deixem refredar.

Els guardem en un lloc fosc.

 

 

Crema catalana

Escrito por comacasa-res 27-03-2008 en General. Comentarios (0)

         Crema de Sant Josep

  http://comacasa-res.blogspot.es/img/crema.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/crema2.jpg

Ingredients


8 rovells d’ou
300 gr de sucre
1 litre més 2 dl. de llet
40 gr. de midó
1 canó de canyella
1 pell de llimona

Preparació


Poseu al foc 1 l. de llet amb la canyella i la llimona. Traieu-la del foc quan arrenqui a bullir i coleu-la. Bateu els rovells dels ous amb el sucre; defer el midó amb els 2 dl. de llet freda. Barregeu la llet calenta amb els ous, el sucre i el midó i poseu-la al foc. Feu-la coure a foc ben baix, tot remenant-la fins que comenci a espessir-se. Heu d’anar en compte que la crema no arribi a bullir. Poseu-la en una plata fonda, traieu-ne la canyella i la llimona i deixeu-la refredar.

Tot i que Sant Josep ja ha passat, qualsevol diumenge se'n pot menjar un plat !

Coca de vidre pels llaminers

Escrito por comacasa-res 26-03-2008 en General. Comentarios (2)

Una recepta ben fàcil i d'un resultat excel·lent !!! crec que us agradarà. 

Coca de Vidre

 

 

 

Ingredients:

  • 1 massa de pizza fresca
  • oli
  • pinyons
  • sucre
  • anís sec

(si us agrada el gustet d'anís, podeu pintar-la una mica)

Preparació:

Estirar la massa de pizza ben fina, donant-li forma allargada i estreta (per una coca individual d’uns 30x7 cm). Pintar-la generosament amb oli amb l’ajut d’un pinzell. Repartir el sucre i els pinyons per sobre (ha de quedar ben ensucrada). Coure-la al forn a 220º durant 10-15 minuts fins que es dauri (cal vigilar que no es cremi). Treure-la del forn i, immediatament, ruixar-la amb anís, ben generosament. Aquest anís és el que li dóna la textura de vidre.

 

Espero que proveu de fer.la i que us agradi !!

 

per anar fent boca...

Escrito por comacasa-res 25-03-2008 en General. Comentarios (6)

Hola ! així que pugui començarem a penjar les receptes del menjars típics d'aquesta Setmana Santa: panadons, bacallà a la llauna, croquetes de bacallà, mona ... per anar fent dentetes!

 

Teresa

Benvinguts/des

Escrito por comacasa-res 25-03-2008 en General. Comentarios (1)

Avui estrenem el bloc ! Que bé, per fi la Laura i Jo (filla i mare respectivament) tenim on poder compartir les receptes, trucs i consells que hem anat aprenent, i també enriquir-nos amb tots els que esperem que ens visiteu.

Fins aviat !!!