Com a casa. res!

Maduixes

Escrito por comacasa-res 29-04-2008 en General. Comentarios (1)

 

Aquesta recepta és de la classe que va fer la Mireia Carbó el passat 21 d’abril. La vaig fer aquest diumenge i va agradar molt, tant la presentació ( que és espectacular) com el gust.

La Mireia fa classes al Club Social Caprabo, la veritat és que estan molt bé, i el resultat de les receptes que fa quan les proves a casa sempre són d’un  èxit assegurat.

Si entreu a la pàgina de Caprabo trobareu tota la informació.

 

Pastís de maduixes i crema de vainilla

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/pastismaduixa1.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/pastismaduixa2.jpg

 

Ingredients:

 

-  una base de pa de pessic (*)

 

Per a la crema:

 

-   ½ litre de llet

-   100 g de sucre

-   4 rovell d’ou

-   30 g de maizena

-   1 beina de vainilla

-   250 g (aprox.) de maduixes naturals

-   xocolata negra ( per fondre)

 

Elaboració:

 

Barregem els rovells amb la maizena i una mica de llet.

 

Bullim la resta de llet amb el sucre i la vainilla (obrim la beina, rasquem les llavors i ho posem tot amb la llet)

 

Afegim la llet a la barreja d’ous, ho colem i posem al foc, remenant constantment perquè no s’enganxi, quan hagi espessit la traiem del foc i la posem en un bol perquè es refredi (amb paper film cobrim la crema de manera que la toqui, amb la mà premem suaument- d’aquesta manera evitem que al refredar-se es faci crosta-)

 

Aboquem la crema freda sobre la base del pastís i l’anem cobrint amb les maduixes, que prèviament haurem rentat i tallat en làmines (agafem les maduixes més o menys de la mateixa mida)

 

Podem acabar de guarnir-lo amb xocolata. Desfem al microones xocolata negra, fem una paperina amb paper vegetal i anem tirant per sobre les maduixes cordonets de xocolata.

 

*  a Caprabo venen unes bases (alemanes, no recordo el nom) que tenen una mica de fons, i just és la mida perfecta per aquesta recepta.

PA DE VIENA

Escrito por comacasa-res 25-04-2008 en General. Comentarios (1)

De receptes de pa n’hi ha moltes, aquesta és una adaptació meva d’entre unes quantes que he anat provant. L’aspecte és molt bo, però encara ho és més el gust, està boníssim! A més a més, et deixa tota la casa perfumada, d’aquella olor de pa acabat de fer.

Si teniu la panificadora, proveu de fer-lo, us agradarà.

 

PA DE VIENA

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/paviena.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/paviena2.jpg

Ingredients:

 

260 g de llet

1 ou batut

2 culleradetes de sal

50 g de sucre

500 g de farina ( jo la poso de l’especial per a reposteria)

40 g de mantega

20 g de llevat fresc

 

Panificadora:

Programa esponjós, mida II

 

Al recipient de la panificadora posem la llet, l’ou batut, la farina, la sal, el sucre i el llevat fresc esmicolat. La mantega l’anem afegint a trossets mentre es va amassant.

Aula Boqueria. Dijous 17.04.2008

Escrito por comacasa-res 17-04-2008 en General. Comentarios (0)

Avui he assistit a l'aula de la Boqueria,  al taller "La Cuina de Mercat" a càrrec d'Iker Erauzkin. La veritat és que hem passat tres hores divertides, cuinant i menjant. M'ha agradat molt perquè ens hem pogut posar davant mateix de l'Iker per veure'l cuinant. Us poso la web de la Boqueria per si voleu fer un cop d'ull  www.boqueria.inf . Llàstima que aquests tallers els fan al matí, però avui m'hna comentat que igual tornen a provar de fer-los també per les tardes, es veu que en un principi ja ho feien i per poca concurrència van deixar de fer-ho. . Si entreu veureu que fan moltes activitats, està molt bé.

Avui hem fet pitzzes artesanals i quiches; filet de vedella amb foie amb salsa Perigord amb trufa i múrgoles i biscuit de formatge banyat amb caramel de fruites i llavors. Us poso la recepta de la pizza. Jo demà la farè, a veure si em surt tant bona.

 

PIZZA

 

Base

 

250 g de farina

un bon raig d'oli d'oliva

sal

8-10 g de llevat (opcional) si n'hi posem la bse surt més gruixuda, no tant cruixent

100 ml d'aigua

(podem afegir-hi orenga seca)

 

Farcit base de la pizza

 

Tomàquet fregit

Formatge Mozzarela

Parmesà ratllat

Orenga fresca

 

Preparació

 

En un bol barregem mig got d'aigua amb uns 50 g de farina, la sal i l'oli i el llevat ( si n'hi posem), fins que tinguem com un puré o papilla (d'aquesta manera evitarem que a l massa ens quedin gromulls). Anem afegint farina, tanta com admeti la massa, aquesta ha de ser una massa llisa i homogènia. L'estirem amb un curró i la posem a la safata del forn, i pasem a farcir-la: primer el tomàquet per tota la base, tallem la mozzarela i la distribuim per sobre del tomàquet, tallem l'orenga i l'escampem per sobre, i hi anem afegint els ingredients que vulguem. Per sobre ratllem parmesà. (Si hem posat llevat a la massa, abans de farcir-la, la deixem reposar uns 30 minuts).

 

Animeu-vos !!!

 

 

 

 

 

Per la vista... pastanaga!

Escrito por comacasa-res 10-04-2008 en General. Comentarios (0)

Pastís de pastanaga     

Ingredients

+/-  400-500g pastanaga ratllada

200g de sucre (opcional de canya)

200g de farina

100g de mantega

1 sobre llevat (Royal)

4 ous

 

Ratllar la pastanaga i barrejar-la bé amb el sucre, afegir-hi la mantega desfeta (microones), la farina i el llevat (podem tamisar la farina i el llevat amb un colador fi), batem els ous i els afegim a la massa, barrejant molt bé, costa una mica de lligar-la, hem d'aconseguir una massa homogènia.

 

Abocar-ho en un motlle, engreixat i enfarinat o com fem habitualment (també va molt bé folrar el motlle amb paper vegetal i untar-lo amb mantega).

 

+ -  40-50 minuts al forn a 180° (preescalfar el forn). Per saber si està cuit el punxem, si el palet o agulla surt sec, ja el tenim cuit.

Desemmotllar en fred.

 

COCA DE CABELL D'ÀNGEL

Escrito por comacasa-res 10-04-2008 en General. Comentarios (1)

 

Coca de cabell d'àngel

http://comacasa-res.blogspot.es/img/cocacabell2.jpg  http://comacasa-res.blogspot.es/img/COCACABELL.JPG

Ingredients

  • 1 o 2 làmines de pasta de full
  • 1 pot de cabell d'àngel  ( Mercadona en té, i és bona)
  • pinyons
  • sucre
  • 1 ou

Preparació:

Si la fem sensera necessitarem dues làmines de pasta de full. Si en tenim una el que farem és  omplir de cabell d'àngel només la meitat i per tancar-la doblem la làmina, que si és rodona ens quedarà una mitja lluna. (una empanadilla gran)


Posar a la safata del forn la làmina de pasta de full. Escampar per sobre el cabell d'àngel, deixant un marge d'un dit a tot el voltant, amb l'ajut d'un pinzell pintem aquest marge amb ou batut . Cobrim amb l'altra làmina de pasta de full (o bé doblem la mateixa)i marquem tota la vora amb una forquilla (mullada perquè no s'enganxi), així les dues làmines queden sellades. Amb unes tisores podem fer una talls al voltant, aquests al coure s’obriran una mica  i quedarà un acabat més curiós. Punxar una mica la pasta de full perquè no pugi tant, pintar-la amb la resta d'ou batut, espolsar-la amb sucre i posar els pinyons.

Un cop freda, amb sucre glaç (el posem en un sedàs o colador) podem empolvorar-la

Forn preescalfat

 Coure la coca a 190º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.

 

 

Tant si la feu rodona, quadrada o de mitja lluna queda molt ben presentada, i sobretot és molt bona.