Maduixes
Aquesta recepta és de la classe que va fer la Mireia Carbó el passat 21 d’abril. La vaig fer aquest diumenge i va agradar molt, tant la presentació ( que és espectacular) com el gust.
La Mireia fa classes al Club Social Caprabo, la veritat és que estan molt bé, i el resultat de les receptes que fa quan les proves a casa sempre són d’un èxit assegurat.
Si entreu a la pàgina de Caprabo trobareu tota la informació.
Pastís de maduixes i crema de vainilla
Ingredients:
- una base de pa de pessic (*)
Per a la crema:
- ½ litre de llet
- 100 g de sucre
- 4 rovell d’ou
- 30 g de maizena
- 1 beina de vainilla
- 250 g (aprox.) de maduixes naturals
- xocolata negra ( per fondre)
Elaboració:
Barregem els rovells amb la maizena i una mica de llet.
Bullim la resta de llet amb el sucre i la vainilla (obrim la beina, rasquem les llavors i ho posem tot amb la llet)
Afegim la llet a la barreja d’ous, ho colem i posem al foc, remenant constantment perquè no s’enganxi, quan hagi espessit la traiem del foc i la posem en un bol perquè es refredi (amb paper film cobrim la crema de manera que la toqui, amb la mà premem suaument- d’aquesta manera evitem que al refredar-se es faci crosta-)
Aboquem la crema freda sobre la base del pastís i l’anem cobrint amb les maduixes, que prèviament haurem rentat i tallat en làmines (agafem les maduixes més o menys de la mateixa mida)
Podem acabar de guarnir-lo amb xocolata. Desfem al microones xocolata negra, fem una paperina amb paper vegetal i anem tirant per sobre les maduixes cordonets de xocolata.
* a Caprabo venen unes bases (alemanes, no recordo el nom) que tenen una mica de fons, i just és la mida perfecta per aquesta recepta.