Com a casa. res!

Galetes de coco i xocolata

Escrito por comacasa-res 29-09-2008 en General. Comentarios (1)

Aquestes galetes les vaig trobar en un blog, no recordo quin exactament, si ho trobo ho escric. Les vaig fer per aquests dies de les festes de  "La Mercè". Són molt bones i van bé en qualsevol moment, amb el cafè, te,.L'he adaptat una mica, aquí estan tal com les vaig fer jo.(no recordo si el blog era: ataula.blogspot, molt interessant de visitar)

 

GALETES DE COCO i XOCOLATA

Ingredients:
- 180g farina
- 100g xocolata negra (70%)
- 100g mantega pomada
- 100g sucre
- 100g coco ratllat
- 1 ou
- 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla
- un pessic de sal
- ½  culleradeta de llevat (Royal)

Amb les barnilles elèctriques, barregem la mantega amb el sucre fins que tinguem una crema blanquinosa. Afegim l'extracte de vainilla, l'ou, la farina tamisada, la sal i el llevat, barregem molt bé amb una espàtula, queda una massa consistent.
Afegim el coco ratllat i la xocolata, que haurem tallat a trossets petits, esmicolada,  i barregem tot molt bé.
Donem forma de rul·lo a la massa, la mida de diàmetre que vulguem que tinguin les galetes, l’enrosquem amb paper film i deixem reposar a la nevera unes dos hores, si és més no passa res.

Traiem el rul·lo de la nevera, desemboliquem i anem tallant rodanxes d’uns 5mm aprox., les anem col·locant a la safata del forn, que tindrem preparada amb paper vegetal perquè no se’ns enganxin. Que no es toquin,però no cal molt separades perquè no augmenten massa.

Tenim el forn preescalfat, hi posem la safata i les coem uns 15’ (depenent del forn), han de quedar torradetes. Quan estan cuites, les traiem i les deixem refredar. Perquè no s’humitegin les posem sobre una reixeta, la del forn mateix fins que estiguin fredes. Les guardem en una caixa metàl·lica, ben tapades.

MELMELADA DE TOMÀQUET

Escrito por comacasa-res 29-09-2008 en General. Comentarios (5)

 

 MELMELADA DE TOMÀQUET

 

Ingredients:

1’5 kg de tomàquets madurs

750 g de sucre

El suc de mitja llimona

Pell de llimona ratllada

 

Preparació:

 

Rentem i escaldem els tomàquets en aigua bullent, els posem de seguida amb aigua i gel. Els pelem, el tallem per la meitat i hi traiem les llavors, els premem una mica perquè treguin suc (també podem deixar-los una estona dins un colador). Pesem els tomàquets i els aboquem a la cassola, els triturem, hi afegim el sucre, el suc i la pell de llimona.

Els coem 10’ a foc fort sense deixar de remenar, i 35’ a foc baixet, fins a tenir la textura que ens agradi (en posem una mica en un plat, quan s’ha refredat no cau i és senyal que ja la tenim). No oblidem d’anar remenant de tant en tant.

Omplim els pots que prèviament haurem esterilitzat, els tapem bé.

Tenim una olla amb aigua al foc i quan bulli hi posem els pots, vigilant que no es toquin, durant uns 10’. Els traiem i deixem refredar.

 

 

 

Browni amb nous

Escrito por comacasa-res 29-09-2008 en General. Comentarios (5)

Aquest diumenge ens vam llepar els dits amb aquest Brawni acompanyat amb gelat de vainilla ! Proveu-lo està molt bo. De receptes de Browni n'hi ha moltes, entre la que jo tenia i la d'alguns blogs, (aldesur, afuegolento ...) aquesta queda molt bé, esponjós per dins i amb la capa cruixent per fora.

  

BROWNI AMB NOUS

Ingredients:

160 g de sucre

160 g de mantega

160 g de xocolata de 70% cacau (jo utilitzo Nestlé postre)

160 g d’ou (3 ous mitjans, sense closca, si fan una mica més no passa res)

80 g de farina

Un pessic de sal

100 g de nous + unes quantes meitats senceres

 

Preparació:

 

Tallem la xocolata a trossets,fonem la mantega al microones i hi afegim la xocolata, remem bé perquè es fongui, ha de quedar ben desfeta.Reservem

En un bol posem els ous i el sucre i batem molt bé fins que blanquegin, hi afegim la farina tamisada, la sal i les nous (les enfarinem perquè no baixin al cul del motlle). Amb una espàtula anem barrejant, amb moviments de dalt cap a baix, d’aquesta manera no perdrem el volum de la barreja. Hi afegim la crema de xocolata i barregem igual que abans.

Tindrem un motlle  (aprox. 22x22 cm) engreixat i enfarinat, hi aboquem la barreja, agafem les mitges nous i les col·loquem per sobre.

Coem al forn, que tindrem preescalfat, a 180º uns 35’

 

Deixem refredar i desemmotllem.

 

MELMELADA DE FIGA (amb gingebre i canyella)

Escrito por comacasa-res 19-09-2008 en General. Comentarios (0)

MELMELADA DE FIGA (amb gingebre i canyella)

 

Ingredients:

1 k de figues

400 g de sucre

Suc de mitja llimona

Branca de canyella (opcional)

Gingebre fresc ratllat (una culleradeta) (opcional)

Preparació:

Escaldem els pots de vidre i les tapes, i reservem. Aquesta aigua ens servirà per més tard bullir els pots.

Rentem les figues, traiem la part fosca del cul, si veiem que té la pell molt gruixuda (de part blanca) la pelem una mica (si estan madures l’acostumen a tenir fina). Les pesem i a continuació afegim el sucre, el suc de llimona, la branca de canyella i el gingebre, remenem i deixem que maceri unes dos hores ( si és més no passa res).

Coem a foc moderat durant uns 45 minuts aprox., depenent de la textura que ens agradi, més o menys densa.

Omplim els pots , tapem i els posem a l’olla amb aigua que tindrem bullint, l’aigua ha de cobrir totalment els pots, duran uns 10 minuts.

Hi ha que aquesta operació no la fa, i un cop omplerts el pots el giren boca a vall per tal de treure la mica d’aire que pugui haver-hi.

Jo sempre ho faig bullint-los, m’agrada més perquè em dona més seguretat de fer bé el buit.

Es pot guardar un any com a mínim, bé, s’acaba abans !

 

AMETLLES GARRAPINYADES

Escrito por comacasa-res 17-09-2008 en General. Comentarios (6)

Així les feia la iaia d'Isona!!!!

Les aumetlles (en Isonenc) garrapinyades eren una especialitat de la meva mare, hi tenia la mà trencada. Jo vaig fent pràctiques...

 

 

Ingredients

 

-       una tassa d’ametlles crues

-       una tassa de sucre

-       una tassa d’aigua

 

En una paella de base gran  (també va bé amb cassola de ferro colat) hi posem les ametlles, el sucre i l’aigua. Coem primer a foc viu, anem remenant tota l’estona (amb cullera de fusta), en el moment que l’aigua s’ha evaporat ens queda una altra vegada el sucre i l’ametlla per separat (aquestes queden com enfarinades), no deixem de remenar. És en aquest moment quan comença a caramel·litzar el sucre i a adherir-se a l’ametlla. Abaixem una mica el foc i no parem de remenar (ja costa una mica més), les ametlles comencen a petar... és senyal que estem acabant. Si veiem que el sucre torna a desfer-se per massa escalfor, retirem un moment la paella del foc i seguim remenant, tornem a posar al foc.Haurem acabat quan tot el sucre s’hagi adherit a les ametlles.

Aboquem les ametlles sobre el marbre i les anem separant, sempre n’hi ha que s’enganxen, ho fem amb l’ajuda d’alguna espàtula i cullera.

Les deixem refredar. Les guardem en un pot que tanqui bé.