BONA TORNADA A TOTHOM !!!

Escrito por comacasa-res 08-09-2008 en General. Comentarios (0)

Aquesta recepta està adaptada a la de la coca invertida de pinya que feia la meva mare, ja fa molts anys que la feia, us parlo d'uns 20 anys, no se pas don la va treure, però va ser una novetat. Jo l'he adaptat una mica i en lloc de pinya vaig posar prunes, que són carnoses i agunaten bé la cocció. El seu aspecte es bo, però mès ho és lo bona que està !. L'he fet aquestes vacances i ha agradat molt.

 

 

 PASTÍS DE PRUNES

 

  

 

Ingredients:

    -         200 g de farina

-         180 g de sucre

-         5 ous

-         5 cullerades d’oli (soperes)

-         Un sobre llevat (royal)

-         Un pessic de sal

-         Una cullerada (de postres) d’essència de vainilla  (opcional)

-         8 o 10 prunes vermelles, depenent de la mida que tingui el motlle.

(que siguin més o menys de la mateixa mida)

 

Preparació del motlle

Fem un caramel amb sucre (uns 200g) amb unes gotes d’aigua. Cobrim amb aquest caramel el fons i una mica els laterals del motlle. Deixem que refredi i fem la massa. Acabem de preparar el motlle, tallem les prunes pel mig, traiem el pinyol i anem col·locant les meitats (la part plana que toqui el caramel) per tot el fons del motlle.

 

Fem la massa

En un bol posem tots els ingredients, la farina tamisada, i amb barilla manual fem que tots els ingredients quedin ben integrats. Aboquem aquesta massa al motlle, procurant que quedin les prunes cobertes.

 

Posem al forn, que tindrem preescalfat, a 180 º uns 35-40 minuts. Passat aquest temps, per veure si ja està cuit, punxem per comprovar-ho. Quan ja està cuit el traiem i deixem refredar

 

MOLT IMPORTANT, s’ha de desemmotllar en fred