Com a casa. res!

PANELLETS

Escrito por comacasa-res 30-10-2008 en General. Comentarios (1)

Aquests panellets no porten ni patata ni moniato, per tant no enfarfeguen tant, se'n pot menjar algun que altre més... Vigileu no coure'ls massa, perquè el massapà quedaria més sec.

Acompanyats amb una bona mistel·la o moscatell, castanyes i moniatos... farem una BONA CASTANYADA !!

 

Panellets

Ingredients

-         1/2 k d’ametlla molta

-         300 sucre

-         150 d’aigua

-         2 clares d’ou (ous petits)

-         2 rovells d’ou

-         Pell d’una llimona ratllada (opcional)

-         250 g de pinyons

-         250 d’ametlla picada

-         Cireres, codonyat...

 

En una cassola posem l’aigua i el sucre i coem uns 3 minuts perquè és fongui el sucre i ens quedi un xarop, hi afegim l’ametlla molta i remenem bé fins que tinguem una massa que es desenganxa de les parets (2 minuts), traiem del foc i l’aboquem en un vol, quan aquesta massa estigui freda hi afegim les clares d’ou sense batre, amb les mans amassem bé fins que tinguem un massapà ben homogeni. Tapem amb paper film i deixem reposar 2 hores a la nevera (si és més temps no passa res)

Preparem els pinyons i l’ametlla picada en un vol, anem fent boletes amb el massapà i les arrebossem unes amb pinyons i unes altres amb ametlla, amb una meitat de cirera, amb codonyat...

Veureu que els pinyons i l’ametlla s’enganxen molt bé.

Posem paper vegetal a la safata del forn i hi anem col·locant els panellets, deixant una mica d’espai entre ells.

 

Tenim el forn preescalfat a 200º, i coem durant 10-15’ segons el forn.

 

 

TARTA AMB MELMELADA DE MADUIXA

Escrito por comacasa-res 20-10-2008 en General. Comentarios (0)

 

TARTA DE MELMELADA DE MADUIXA I FRUITS VERMELLS

 Ingredients:

 200 g de sucre glaç

 100 g de mantega

 180 g de farina de blat de moro

 180 g de farina de blat

 3 ous

 Pell de llimona ratllada

 Una mica de sal

 Ou batut (per pintar-la)

Pel farcit:

200 g de melmelada de maduixa

Fruits vermells (hi ha unes caixetes congelades, jo vaig comprar-la al mercat)

Preparació

 

En un bol barregem el sucre i la mantega tova

Afegim la farina tamisada, a poc a poc, no deixem de batre fins que tinguem una massa homogènia. Hi anem incorporant els ous, la pell de llimona i la sal. Aboquem la massa sobre el marbre i amassem, si s’enganxa anem afegint farina. Deixem reposar 30 minuts tapada amb un drap humit.

Passat aquest temps dividim la massa en dos, una per fer la base i l’altra per fer les tires del damunt.

Engreixem el motlle, que ha de ser poc fondo. El folrem amb massa d’uns tres mm de gruix. Hi aboquem la melmelada i el fruits vermells.

Estirem l’altra part de massa, anem fent tires d’un cm (més o menys) i les anem col·locant per sobre, de manera que ens quedi un enreixat. Pressionem amb els dits per acabar d’unir les tires.

Pintem la superfície amb l’ou batut.

Coure a 180 º durant 30’ (forn preescalfat)

 

PA INTEGRAL ALEMANY

Escrito por comacasa-res 20-10-2008 en General. Comentarios (1)

 

PA INTEGRAL ALEMANY

Ingredients

 

1/5 kg de farina integral

150 ml de llet descremada

200 ml de cervesa

20 g de llevat fresc

20 g de mel

1 i ½ culleradetes de sal

 

Preparació

 

Barregem la llet, la cervesa i l’oli i ho posem al microones 1 minut perquè s’escalfi, ha d’estar tebi. Hi afegim el llevat i remem perquè es desfaci.

Jo la massa la vaig fer amb la panificadora. Aquesta barreja líquida la vaig abocar a la cubeta de la panificadora, desprès la farina, la mel i la sal i vaig programar la panificadora al programa d'amassar, que ja fa també la fermentació. Quan va acabar el programa vaig abocar la massa, hi vaig afegir una mica de farina amassant-la i fent una bola. En un recipient de pírex amb tapa s’hi posa paper vegetal, que quedi tot folrat, hi posem la bola de massa, amb un cúter o ganivet fem uns talls, vaporitzem amb aigua, tirem una mica de farina per sobre, tornem a vaporitzar, tapem i posem al forn en fred, 40 minuts, quan faltin uns 7-8 minuts traiem la tapa i deixem que acabi el temps.

Deixem refredar sobre una reixa, la del forn mateix.

 

Ens deixa la casa perfumada de pa acabat de fer i està boníssim !!!

 

ROSCA DE POMA

Escrito por comacasa-res 09-10-2008 en General. Comentarios (1)

9.10.2008

Feia dies que no portava res dolç pels companys de la feina. Ahir per la tarda em vaig animar a fer-los aquesta rosca de poma, que vaig veure a "el cocinero fiel". Es semblant a la típica del iogurt, amb menys sucre i muntant les clares. Els ha agradat molt, i ha estat una bona manera de començar el dia gris que ens fa avui.

 

ROSCA DE POMA  

 

Ingredients:

-         3 pomes (golden)

-         3 ous

-         1 iogurt

-         3 gots de farina (mida del iogurt)

-         1 got de sucre                 

-         ½ got d’oli                  

-         Un sobre llevat (royal)

-         Pell de llimona ratllada

-         Una culleradeta d’extracte de vainilla (opcional)   

 

Preparació:

 

Pelem i traiem el cor de les pomes, les tallem a daus. Posem una mica de mantega en un cassó, hi afegim els daus de poma, tapem i coem a foc mig uns 10’.

Separem els rovells de les clares. Amb una espàtula o barilla manual, barregem els rovells amb el iogurt, afegim el sucre, la pell de llimona, desprès el llevat i la farina, remenem bé, per últim incorporem l’oli i la vainilla i barregem. Podem abocar-hi el suc de coure les pomes, remem bé perquè quedi una massa homogènia. Reservem.

En un vol batem les clares a punt de neu, amb un pessic de sal. Hi incorporem la massa anterior, amb l’espàtula i moviments de dalt a baix, perquè no ens perdi volum. Ho aboquem en el motlle que tenim engreixat i enfarinat. Per sobre anem col·locant els daus de poma.

Forn preescalfat.

Coem durant 30’ (depenent del forn, el punxem per veure si està cuit), a 180º.

Desemmotllem en fred.

Podem empolvorar-lo per sobre amb sucre glaç.

 

TIRAMISSU

Escrito por comacasa-res 06-10-2008 en General. Comentarios (0)

Aquest tiramissu van ser les postres d'aquest diumenge, feia temps que no el feia i ens va venir molt de gust !

 

TIRAMISSÚ

Ingredients:

 

400 g de formatge mascarpone

100 g de sucre

3 ous

Una copa d’amaretto ( si no se’n té es pot fer amb conyac)

Tres o quatre tasses de cafè

Melindros (jo ho faig amb uns que hi ha durs, queda més sencer)

 

Preparació:

 

En un vol posem els rovell d’ou i el sucre, batem bé fins a tenir una crema blanquinosa. Hi afegim a poc a poc el formatge mascarpone. En un altre vol batem les clares a punt de neu (tireu-hi un pessic de sal, queden més fortes). Les afegim a la crema de mascarpone i amb un espàtula les anem integrant, amb moviments de dalt cap a baix perquè no ens perdi volum.

 

En un recipient barregem el cafè i l’amaretto.

Cobrim el fons dels motlle amb els melindros que anirem sucant amb la barreja de cafè i amaretto. Hi aboquem la meitat (+ o -) de la crema de mascarpone, tornem a cobrir amb melindros sucats i acabem d’abocar la crema de mascarpone, mirem que quedi ben repartida. Tapem amb paper film i guardem a la nevera.

 

Abans de servir empolvorem amb cacau i guarnim al nostre gust.

 

Proveu de fer-lo que us agradarà !