Com a casa. res!

2.11.2008 Pastís d'aniversari

Escrito por comacasa-res 07-11-2008 en General. Comentarios (0)

Feia dies que esperava l'ocasió per estrenar el motlle que vaig comprar-me al Club cocina. És una mica complicat, perquè s'han de fer tres pans de pessic (jo només en vaig fer dos) i montar-los de manera que queda, quan parteixes el pastís, a cuadres de dos colors (groc i marró) com el tauler de dames. Però bé, després de la feina el resultat va ser molt bo. El pa de pessic estava molt suau i sabrós i l'aspecte del pastís va alegrar la vista.

 

 

PA DE PESSIC DOS COLORS

Ingredients

2 iogurt

6 gots de farina

3 gots de sucre

1 got d’oli

6 ous

3 o 4 cullerades de cacau en pols

1 ½ sobres de llevat

Pell de llimona o taronja ratllada

Xocolata 70% (jo vaig fer servir Nestlé Postres)

(desfem al microones i anem posant entre els pans de pessic i després la melmelada, així ens queden units)

Pel bany de xocolata

-         150 g de xocolata 70%

-         100ml de nata per muntar

-         50 g de mantega

Desfer al bany maria.

 

Separem els rovells de les clares.

En un bol posem els rovells, el iogurt i el sucre i barregem bé ( si ho fem amb beril·les queda millor), hi afegim l’oli i la pell de llimona/taronja, i per últim la farina i el llevat ( tamisats). Barregem bé

En un  altre bol muntem les clares amb una mica de sal, hi les afegim a poc a poc (de dalt a baix i amb espàtula) a la barreja anterior.

Dividim la barreja en dos bols , en una part hi afegim el cacau en pols i barregem amb compte, de dalt a baix i amb l’espàtula.

 

Perquè quedi com tauler de dames (a cuadradets) el motlle que vaig fer servir és especial ,  es fan tres pans de pessic, s’uneixen amb la xocolata desfeta al bany maria i melmelada de maduixa, i se li dona una cobertura final de xocolata. El decorem al nostre gust.

 

Si no tenim el motlle, es pot fer un pa de pessic marmolat, preparem el motlle com sempre (engreixat i enfarinat) aboquem les dos barreges i amb una forquilla fem cercles perquè es barregin una mica les dos masses (però no del tot). En aquest cas feu només la meitat de les quantitats, sinó queda un super pa de pessic ( necessitaríem un motlle molt alt).

 

Coeu a 200º un 30’ (forn preescalfat)

Desemmotllar en fred

 

 

COCA DE VIDRE

Escrito por comacasa-res 03-11-2008 en General. Comentarios (2)

Coca de Vidre

Ingredients:

  • 1 massa de pizza fresca (Tarradellas, Buittoni, la Cocinera...)
  • oli
  • pinyons
  • sucre
  • anís  

Preparació:
Estirar la massa de pizza ben fina, amb un ganivet tallem la mida de coca que vulguem (d’una base quadrada en surten 3). Posem papar vegetal a la safata del forn i hi col·loquem les coques, que les pintem amb oli per sobre, repartim sucre per tota la coca (abundant) i finalment els pinyons. Tenim el forn calent, posem la safata amb les coques i coem a 180º -200º durant 10-15 minuts, fins que es daurin (cal vigilar que no es cremi), podem posar uns minuts el gratinador. Traiem del forn i, immediatament, reguem amb anís, va molt bé fer-ho amb aquests biberons que fan servir els cuiners.., podem trobar-los a qualsevol botiga d’estris de cuina.

 L’anís ens donarà la textura brillant com un vidre, d’aquí el seu nom.

PANELLETS DE COCO

Escrito por comacasa-res 03-11-2008 en General. Comentarios (1)

COCOS 

 

Ingredients:

 

250 gr. de coco ratllat
125 gr. de sucre glaç
2 ous
Pell d’una llimona ratllada

En un bol posem tots els ingredients, barregem bé (amb les mans). Posem paper vegetal a la safata del forn, anem fent boletes i amb els dits aixequem una muntanyeta, o donem la forma que ens més ens agradi.

Tenim el forn preescalfat

Coem a 200º uns 8-10’ depenent del forn, si veiem que no queden torredets posem un minut el gratinador