Com a casa. res!

NADAL 2008

Escrito por comacasa-res 18-12-2008 en General. Comentarios (3)

         BONES FESTES !

Plum cake de xocolata amb festucs

Escrito por comacasa-res 16-12-2008 en General. Comentarios (0)

14.12.2008

Va ser per l'esmorzar del diumenge...i per anar picant mentres duri!!

 

 

PLUM CAKE DE XOCOLATA AMB FESTUCS

 

Ingredients

 

150 g de farina

150 g de xocolata (70%)

80 g de mantega

125 g de sucre

40 g de cacao en pols

1 ou

4 clares d'ou (150 g aprox.  a Mercadona hi ha unes ampolles de clara d'ou liofilitzada)

100 g de llet

100 g de festucs

un sobre de llevat (Royal)

un pessic de sal

 

 

En un bol barregem la farina, el sucre, el cacao en pols i el llevat. En un altre bol desfem al microones la mantega i la xocolata (tallada a trossets), a baixa potència perquè no es cremi.

Remenem amb una espàtula fins que s'integrin la mantega i la xocolata, ens quedarà una crema fina i brillant.

Batem les clares a punt de neu, amb el pessic de sal, que quedin ben fortes.

En el bol que tenim la barreja de la farina hi afegim la llet i l'ou sencer, amb les varetes elèctriques, si en tenim, o amb l'espàtula barregem bé. Seguidament hi anem afegint les clares a punt de neu, amb l'espàtula i amb moviments de dalt a baix, per tal que no ens perdi volum. Finalment hi afegim els festucs.

Preparem el motlle de plum cake, engreixat i enfarinat, hi aboquem la massa i coem a 180º uns 35-40 minuts, el punxem per veure si ja està cuit. Deixem que es refredi una mica i desemmotllem. Podem empolvorar-lo amb sucre glaç.

Queda molt suau i esponjós.

 

 

 

 

 

FLAM D'OU AMB NATA

Escrito por comacasa-res 15-12-2008 en General. Comentarios (0)

Les postres d'aquest diumenge van ser el clàssic, però bo, flam d'ou.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/flam7.jpg 

 

Flam d'ou

 

Ingredients:

 

- 1/2 l de llet

- 4 ous

- 125 g de sucre

- branca de canyella

- pell de llimona

 

Pel caramel del motlle: sucre (uns 100 g + una cullerada d'aigua)

 

Nata per acompanyar

 

En un pot posem el sucre i l'aigua, ho tenim al foc fins que el sucre caramelitzi, vigilant que no es cremi perquè llavors tindria un gust massa amarg. L'aboquem a la flamera i deixem refredar (per les parets de la flamera també)

 

En un cassó posem la llet, el sucre, la branca de canyella i la pell de llimona, ho fem bullir. deixem refredar i hi afegim els ous batuts, remenem bé, ho aboquem al motlle o flamera (jo ho colo), i coem al bany maria uns 3/4 d'hora.

Deixem refredar i guardem a la nevera.

El servim acompanyat amb una mica de nata.

 

Bon profit!

 

 

 

 

 

GALETES DE CONVENT

Escrito por comacasa-res 05-12-2008 en General. Comentarios (0)

Exactament no se de quin convent és la recepta..., la vaig veure ja fa temps en alguna revista i ahir em vaig animar a fer-les, després de trobar-la entre un munt de receptes pendents...

Són fàcils de fer i deu ni do de lo bones que estan! Les he fet petites, amb uns talla galetes de diferents formes, però han quedat força gracioses, són de mossegada.

Van molt bé per acompanyar un bon cafè o té.

             

              

GALETES DE CONVENT

 

Ingredients:

 

-         2 rovells d’ou

-         125 g de llard

-         70 g de sucre

-         250 g de farina de rebosteria (si la massa en demana més li afegirem)

-         25 ml de suc de llimona (de mitja llimona petita, aprox.)

-         25 ml d’ oruxo, aiguardent, anís sec, el que tinguem

 

En un bol posem els rovells i el llard, que haurem fet a trossets, i batem amb les beril·les elèctriques fins que tinguem una crema homogènia, afegim a poc a poc el sucre, després el suc de llimona i el licor i continuem batent. Hi incorporem una mica de farina i quan ja ens costa fer-ho amb la màquina, aboquem la massa sobre el marbre enfarinat i acabem d’incorporar-hi la farina, i amassem bé. Estirem la massa amb el corró, vigilant, perquè és una massa que es trenca fàcilment, i anem tallant les galetes amb la forma que vulguem.

Tenim la safata del forn preparada amb paper vegetal, hi anem col·locant les galetes, deixant una mica de separació entre elles tot i que no augmenten gaire i coem a 200º uns 10 minuts, amb el forn prescalfat.

Deixem refredar una mica, les podem acabar rebossant-les amb sucre en gra o be amb una mica de sucre glaç.

 

BON PROFIT !

 

PA DE CEREALS AMB SÈSAM

Escrito por comacasa-res 02-12-2008 en General. Comentarios (1)

  

PA DE CEREALS AMB SÈSAM

 

El que té d'especial aquest pa, no és més que a la farina preparada per fer pa de cereals (Lidl) i l'aigua que indica el fabricant, hi vaig afegir 100g de massa mare, la que vaig posar ahir. Va quedar molt bo, i com podeu veure  molt esponjós. Al portar massa mare aguanta més dies, si és que no us el mengeu abans... El vaig fer amb la panificadora, però també es pot fer al forn convencional, l'únic que ens costarà més de fer l'amassat, i deixar-lo fermentar, però queda molt bo.

Hem va costar molt trobar un gavinet del pa que tallés bé i que tingués la fulla llarga. Per fi un dia a vaig trobar aquest de la foto, és genial ! També em va molt bé per obrir el pa de pessic, perquè al tenir la fulla llarga es pot obrir d'una passada, perque agafa tot el diàmetre del pa de pessic.

El vaig comprar a la botiga dels Srs. Royo, del mercat de Santa Caterina, que venen de tot, olles, pots, paelles, motlles...