Com a casa. res!

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE MADUIXA

Escrito por comacasa-res 27-01-2009 en General. Comentarios (2)

 Vaig fer aquest pastís per la festa de Sant Sebastià, que com us he explicat abans,

és costum convidar a tothom, per això el vaig fer tant gran. La recepta ja està penjada al bloc, l'únic que vaig fer és posar el doble de cada ingredient, i un motlle més gran. La base no la vaig fer de galeta, sinó que vaig estirar una massa de pasta de full (quebrada), es a dir, de la que no puja, va quedar molt bo.

 

PASTÍS DE FORMATGE

 

Per a la cobertura amb melmelada de maduixa necessitem:

 

- un pot de melmelada de maduixa

- dos fulles de gelatina

 

Hidratem la gelatina amb aigua freda durant 5 minuts.

En un bol aboquem la melmelada amb dues o tres cullerades d'aigua, escalfem al microones i la colem amb un colador fi, ens ajudem amb una cullera. Ens queda un culis fi que tornem a escalfar una mica per poder desfer-hi la gelatina, remenant molt bé perquè aquesta es dissolgui. L'aboquem per sobre del pastís i deixem refredar.

 

Servim fresquet!

 

 

 

FESTA DE SANT SEBASTIÀ (aquest any 24 de gener)

Escrito por comacasa-res 27-01-2009 en General. Comentarios (0)

LA POSA

 

A l'ermita de La Posa, Isona, tenim la Verge de La posa, de gran fervor per a tot Isonenc, Sant Roc i Sant Sebastià. És un  lloc de trobades durant tot l'any per la gent de la comarca: el dilluns de Pasqua, amb el dinar de germanor on podem dinar plegats un bon arròs, carn a la brasa... i més!

La festa que fem per Sant Sebastià, 20 de gener, sempre se celebra el primer dissabte següent, d'aquesta manera la gent que vivim fora podem anar-hi, i la festa compta amb més concurrència i no es perd una festa tan maca com s'hi fa.

En primer lloc se celebra la missa en honor al sant, es canten el "goixos", els de Sant Sebastià, i com no, els de la Verge de la Posa. Seguidament és beneeixen els pans (petits pans de pagès) i se'n fa el repartiment, un per a cada assistent. Després és tradició fer el dinar agrupats per famílies, agrupades des de fa molts anys, per amistat que ve de lluny. Una gran foguera al mig, i un no parar de coure carn, llonganissa, botifarra, cansalada... Per fer-ho baixar tot, fruita, i per acabar, no pot faltar la part dolça del dinar, que si un ha fet trufes, l'altre ametlles garrapinyades, pastís de poma... i tothom convida a tothom. S'acaba amb el bon cafè del termo, algun que altre licor i un bon puro pel fumadors... Al nostre "rogle", on ens agrupem Rampeires, Jeronis, Royes, Escardills... és tradició acabar cantant al voltant del foc.

Aquest any la festa ha estat molt deslluïda a causa dels forts vents, el fred i el terreny, que estava molt fangós. Nosaltres ens vam quedar, teníem el foc preparat i vam aprofitar just per dinar.

 

 PANET BENEÏT

ROSQUILLES DE LLIMONA

Escrito por comacasa-res 19-01-2009 en General. Comentarios (1)

Aquesta recepta l'he tret del llibre "1080 recetas de cocina" de Simone Ortega. Me'l van portar els Reis i encara no havia provat cap recepta, em vaig decidir per alguna cosa dolceta. Són unes rosquilles molt suaus, encara que la propera vegada que les fagi hi posaré més anís, m'agrada que es noti més el seu gustet. Han agradat molt. 

 

 

ROSQUILLES DE LLIMONA

 

Ingredients:

 

1 k de farina (aproximadament)

3 ous

150 g de mantega fosa

1/4 l de llet freda

300 g de sucre

3 cullerades soperes d'anís dolç

una culleradeta de llevat en pols (Roya) (mida de cafè)

la pell ratllada d'una llimona

1l d'oli per a fregir

sucre glas

 

En un bol gran posem tots els ingredients menys la farina. Barregem bé, si tenim beril·les elèctriques millor, a mà ens costarà una mica més, durant uns 5 minuts. A poc a poc anem afegint la farina, arriba un moment que haurem d'amassar amb les mans.

 

En una paella fonda posem l'oli, anem formant les rosquilles i les fregim, primer amb poc foc perquè es coiguin bé de dins, després el pugem una mica perquè es daurin. Quan les traiem de la paella les posem sobre paper de cuina per tal de treure'n l'excés d'oli (tot i que no queden gens olioses), les deixem refredar.

Per acabar les empolvorem amb sucre glas.

S'aguanten dies, estan més bones l'endemà de fer-les.

 

TORRÓ DE XOCOLATA AMB

Escrito por comacasa-res 16-01-2009 en General. Comentarios (1)

Tenia pendent publicar aquesta llaminadura... vaig treure la recepta de la Revista Cuines.

Tot i que el títol és torró, i ens sona a Nadal, és un dolç que sempre va bé, sobretot pels xoco-adictes...

El contrast de salat i dolç, recorda ben bé, el gust de quan menges una torrada amb oli i sal amb un trosset de xocolata. De petita era una de les meves llaminadures preferides.

Avui he portat a la feina el que quedava, sinó la temptació de tenir-lo a casa és massa..., i l'han trobat boníssim.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TORROQUICOS.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TORROQUICOS2.JPG

 

TORRÓ CRUIXENT DE BLAT DE MORO

 

Ingredients:

 

400 g de xocolata al 55%

100 g de mantega

150 g de blat de moro fregit i salat (quicos)

50 ml d'oli d'oliva verge extra

 

Preparació:

 

Deixem temperar la mantega fins a tenir textura pomada

Desfem al bany maria la xocolata amb l'oli d'oliva

Piquem el blat de moro amb picadora o amb el morter, just per trencar el gra

Barregem bé la xocolata amb l'oli, i deixem que perdi temperatura, a una 35 º (jo vaig agafar la referència de la temperatura del cos), hi afegim la mantega i barregem bé, sense parar de remenar i hi afegim el blat de moro.

 

Muntatge:

 

Cobrim el motlle amb plàstic film, jo vaig fer servir un d'allargat, hi aboquem la barreja i guardem a la nevera fins que qualli i s'endureixi. El desemmotllem.

Tal com diu a la recepta es pot empolsar-lo de cacau en pols i acabat amb uns grans de quicos. Decorar-lo al nostre gust

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TOTTOQUICOS2.JPG  

 

 

 

 

PASTA DE FULL AMB NATA

Escrito por comacasa-res 12-01-2009 en General. Comentarios (0)

Diumenge, 11 de gener

 

Les postres d'aquest diumenge van ser aquesta pasta de full amb melmelada de maduixa i nata. Molt fàcil i senzill, però va resultar molt bo.

 

 

Ingrdients:

 

- Una làmina de pasta de full

- Nata per muntar

- Melmelada de maduixa

 

Tallem a rectangles o amb la forma que ens agradi (rodó, triangle) la pasta de full i la coem 15 minuts a 180º, amb forn preescalfat. Deixem refredar.

Muntem la nata i ja podem muntar el plat.

Posem una porció de pasta de full com a base, aixafem una mica per poder tenir més plana la base, cobrim amb la melmelada i a continuació posem per sobre la nata, tapem amb una altra porció de pasta de full. empolvorem per sobre amb sucre glassé.