Com a casa. res!

TRINXAT

Escrito por comacasa-res 12-01-2009 en General. Comentarios (0)

Quan erem petits, la verdura que sobrava s'aprofitava a la nit, però encara estava més bona perquè la meva mare en la feia fregida amb allets i molt torradeta per fora, com es veu a fa foto. Ja era un trinxat, perquè es xafava la verdura amb una forquilla, es adir, es trinxava.

El típic trinxat de muntanya es fa amb col però també es pot fer amb bledes.

 

 

 

TRINXAT

 

Aquests és de bleda i patata. Un cop ho hem bullit, escorrem i reservem.

Tallem un parell d'alls a làmines i els sofregim, vif¡gilant que no se'ns cremim.

Agafem també dos talls de cansalada i les sofregim, que quedin unes bones rostes de cansalada, les reservem junt amb els alls. En aquesta mateixa paella, posem la verdura, la trinxem amb una forquilla i deixem que es dauri, agafem  la paella pel mànec i fem que la verdura es vagi embolcallant fent aquesta forma de pilota llarga, deixarem que s'enrogeixi i ja podrem anar fent les porcions, acompanyant-les amb unes làmines d'all i la rosta de cansalada.

 

Per al qui no agrada la verdura es una bona manera de disfressar-la.

 

POLVORONS

Escrito por comacasa-res 07-01-2009 en General. Comentarios (1)

 

 

POLVORONS

 

Ingredients:

 

1/2 kg de farina

250 g de llard (a temperatura ambient)

250 g de sucre glassé

250 g d'ametlla molta

canyella en pols (dos cullerades de postre plenes)

 

Primer torrarem la farina al forn, l'anem remenant perquè no se'ns cremi. Un cop torrada, l'aboquem en un bol i hi afegim la resta d'ingredients, amassem bé amb les mans, costa una mica. Formen un rulo que emboliquem amb film i reservem a la nevera 1/2 hora. Estirem aquesta massa de manera que ens quedi un gruix d'un cm, anem tallant els polvorons amb les formes que tinguem, si no en tenim cap, amb la boca d'una copa no massa gran també va bé. Els col·loquem a la safata del forn, que tindrem preparada amb paper vegetal perquè no s'enganxin.

Tindrem el forn preescalfat i coem uns 10-15 minuts a 180º-200º, depenent del forn. Els traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.

Els ensucrem amb el sucre glassé.

 

 

GAT

Escrito por comacasa-res 07-01-2009 en General. Comentarios (0)

PER CERT, L'ÚNIC QUE ES VA DEIXAR PENJAR LA LLUFA EL DIA 28 DE DESEMBRE!!!

AQUÍ EL TENIU !!!!! POBRET TIGRET... S'HO DEIXA FER TOT!!

 

 

 AQUÍ JA ESTAVA UNA MICA MOSCA...

COCA DE TARONJA

Escrito por comacasa-res 07-01-2009 en General. Comentarios (0)

 

Com va ser per aquests dies, per esmorzar, la vaig fer amb forma d'estrella, més de festa!

 

 

 

COCA DE TARONJA

 

1 iogurt

3 gots de farina (mida del got de iogurt per a tots els ingredients)

1 i 1/2 gots de sucre

1/2 got d'oli

1/2 got de llet

1/2 got de melmelada de taronja (teniu la recepta penjada)

1 sobre de llevat (Royal)

3 ous

 

Per a la glassa:

 

Sucre glassé

Suc de taronja

 

Posem en un bol tots els ingredients menys la melmelada, els barregem bé i finalment afegim la melmelada i acabem d'integrar tots els ingredients.

Tenim el motlle engreixat i enfarinat (espolsem la farina sobrant), hi aboquem la barreja i coem al forn preescalfat a 180º uns 35-40 minuts, passat aquest temps el punxem per veure si ja està cuit, si no ho està el deixem el temps que calgui.

Deixem que es refredi i desemmotllem.

 

Per fer la glassa posem en un bol el suc de mitja taronja i anem afegint sucre glassé, remenem amb una cullera, ens ha de quedar una textura no molt espesa, com ara la mel. Amb un pinzell pintem per sobre la coca.

Aquesta glassa l'hem de fer amb la coca calenta, per tant, quan la traiem del forn la deixem temperar una mica i amb compte desemmotllem i glassegem.

 

 

 

PASTÍS DE FORMATGE

Escrito por comacasa-res 07-01-2009 en General. Comentarios (13)

ESPEREM QUE L'ENTRADA AL NOU ANY HAGI ESTAT BONA!

ENFILEM EL 2009 AMB BONS PROPÒSITS I NOVES RECEPTES!, també ens agradaria que ens enviessiu alguna de les vostres receptes i la publicarem, així anirem fent gran aquest receptari i n'aprendrem tots.

animeu-vos!!

 

Tot i que ja hem tornat a la normalitat (a partir d'ara farem bondat ja que hem fet el propòsit de cada any de no posar quilets...), aniré penjant algunes cosetes que ens hem menjat aquests dies, per esmorzar, berenar o picar... Aquests pastís de formatge és molt fàcil de fer i queda força bo. vaig fer la base de galeta, però sense també queda molt bé. Alguna vegada l'he fet posant el doble d'ingredients, queda un bon pastís, per una bona colla !

 

 

PASTÍS DE FORMATGE

 

Ingredients:

 

2 iogurts

1 tarrina de formatge Philadelphia (300g)

3 cullerades de maizena

5 cullerades de sucre

2 ous (si són petits 3)

 

Per a la base: (opcional, també el podem fer sense base)

 

-Galetes maria o les que ens agradin (jo les vaig posar digestive de taronja)

-Mantega o margarina

 

Picarem les galetes i les barregem amb la mantega, folrem la base del motlle, apretant amb els dits perquè ens quedi la base compactada, engreixem el voltant del mateix amb mantega per evitar que s'enganxi.

 

Posem tots el ingredients en un bol i batem bé, si tenim batedora elèctrica no ens costarà tant. Quan tinguem tot ben integrat, aboquem al motlle i enfornem durant uns 45 minuts a 180º, amb el forn preescalfat; passat aquest temps el punxem per comprovar que ja està cuit, si encara no ho està el deixem uns minuts més.

El desemmotllem un cop fred.