Com a casa. res!

MAGDALENES

Escrito por comacasa-res 13-02-2009 en General. Comentarios (3)

Pel berenar d'avui i, si arriben..., per l'esmorzar de demà.

I una bosseta per berenar avui la Claudia i el Jordi.

 

     

 

MAGDALENES

 

Ingredients

 

- 4 ous

- 200 g de farina

- 150 g de sucre

- 150 ml d'oli de girasol (o bé 150 g de mantega fosa)

- un sobre llevat (Royal)

- pell ratllada d'una llimona (o taronja)

- una tasseta de llet

 

Preparació

Preescalfem el forn a 200º

En un bol posem tots els ingredients i amb les barilles elèctriques barregem bé, durant uns 5 minuts, quedarà una massa esponjosa.

 

Omplim els motlles, fins una mica més de la meitat, i enfornem durant uns 15 minuts, segons el forn, a 180º. Si no ens queden daurades, podem encendre un minut el gratinador, però vigileu per què s'enrosseixen de seguida.

 

 

ULLERETES

Escrito por comacasa-res 09-02-2009 en General. Comentarios (5)

He fet en moltes ocasions ulleretes per anar picant, han tingut sempre molt d'èxit. És un dolç que ve de gust en qualsevol moment. Aquesta vegada vaig provar una altra manera de fer-les, més ràpides de fer, l'únic que queden d'un tamany més grandet, si les volem més petites dividim la pasta de full en dos parts iguals.

Si les voleu molt petites, jo ho feia així, un cop tinc la pasta de full ensucrada per les dos cares, passant el curró per què s'enganxi el sucre, tallava tires d'un cm aproximadament i enrrotllava cada extrem fins a trobar-se al centre de la tira, i aplanava amb les mans.

 

 

ULLERETES

 

- una làmina de pasta de full

- sucre

 

passos:

 

1. despleguem la làmina de pasta de full i l'ensucrem, pasem el curró per tal que el

    sucre s'addereixi ina mica ( no estirem la massa)  

2. marquem el mig i dobleguem els dos exterems (foto), ensucrem i passem el curró

 

 

3. tornem a fer el mateix que en el pas anterior ( foto)

 

 

4. amb l'ajuda del mateix paper vegetal fem el rulo final (foto)

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/ulleresrotlle.jpg

 

5. Anem tallant les ulleretes (aprox. 1/2 cm) i les col·loquem a la safata del forn,

    haurem posat paper vegetal per què no s'enganxin, deixan espai entere elles

    per què augmenten de volum.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ulleresplata.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/ulleresforn.jpg 

 

6. coem uns 10-15 minuts segons el forn, si veieu que no es dauren, o us agraden

    més torrades, podeu posar uns minuts el gratinador.

7. quan ja estan cuites, les traiem del forn i deixem refredar en una reixa (la del forn

    mateix), quan ja són fredes les guardem.

 

 

Són molt fàcils de fer, ja veureu com en un moment teniu una bona llaminadura!

 

RECEPTES DEL MUSEU DE LA XOCOLATA

Escrito por comacasa-res 04-02-2009 en General. Comentarios (1)

 

Receptes del taller al Museu de la Xocolata de Barcelona , dissabte, 31 de gener 2009

OSSOBUCO

Escrito por comacasa-res 03-02-2009 en General. Comentarios (0)

 

OSSOBUCO

 

. 6 talls de vedella (ossobuco)

. una ceba

. dos alls

. 2 o 3 tomàquets madurs

. una cullerada sopera de pell de llimona ratllada (el d'una llimonia aprox.)

. oli

. mantega

. un got de brou de carn o pollastre (si no en tenim, un got d'aigua+pastilla brou)

. un got (dels d'aigua) de vi blanc

. una culleradeta (moka) d'espècies: comí, canyella pols, llorer... ( les que tinguem o ens agradin)

. farina, sal, pebre i julibert

 

 Salpebrem els talls d'ossobuco, els enfarinem i fregim una mica en una paella amb oli i una mica de mantega, i els reservem.

En una cassola posem una mica de l'oli de fregir la carn, sofregim la ceba tallada ben petita amb els alls picats, deixem daurar durant uns 10 minuts a foc baix, afegim el tomàquet, que n'haurem tret les llavors i els haurem tallat a trossets petits, i deixem coure 10 minuts més a foc baix, hi afegim la pell de llimona i remenem. Anem col·locant els talls de la carn, + el brou, + el vi blanc, + espècies, i deixem coure tapat 1 i 1/2 h, anem bellugant la cassola per què no se'ns enganxi. Quan ja ho tenim cuit, traiem la carn i passem la salsa pel colador xinés o bé triturem i colem. Tornem a posar la carn a la cassola, aboquem la salsa pel damunt i deixem que faci xup xup durant 5 minuts.

Piquem julibert, el tirem per sobre la carn, i ja ho tenim a punt de servir.

Taller al Museu de la Xocolata

Escrito por comacasa-res 03-02-2009 en General. Comentarios (3)

El Museu de la Xocolata ha organitzat per aquest any 2009 un seguit de tallers de pastisseria. Han comunicat que tenen tots els grups plens. Quin èxit!

M'he inscrit a uns quants, però en vista del primer dia, dissabte 31 de gener, valia la pena haver-se inscrit a tots. Només arribar a l'aula, ens vem trobar amb un lloc per a cada un dels assistents, amb estris: davantal, gorro, paletina, receptes...,

Vam passar les dues hores escoltant primer i practicant desprès. Primer vam fer les masses del Brouwnie i el Sacher, i desprès va venir l'hora del muntatge, cada participant va fer la seva pràctica indicidual dels dos pastissos.

Un cop acabada la pràctica, vam poder fer un tast de les pròpies elaboracions, acompanyant amb una copa de cava! tot un luxe!. Per si faltava alguna cosa, ens van obsequiar amb una caixeta on hi havia un trosset dels dos pastissos perquè els de casa puguèssin tastar-los. Un detallàs !

Aquí podeu veure en un primer pla el Sacher i en segon el Brouwnie.

Si us agrada la xocolata us aconsello anar mirant

a la pàg. del Museu, fan moltes activitats relacionades amb aquesta delicia: la xocolata!