PRÈSSEC EN ALMIBAR

Escrito por comacasa-res 03-02-2009 en General. Comentarios (3)

Aquest estiu, com des de fa un parell o tres d'anys, faig prèssec en almibar. Sempre ho havia vist fer a casa, la iaia d'isona, la meva mare, tenia un rebost que enamorava! melmelades, prèssec en almibar, codonyat, bolets, tomata..., en teniem per a tot l'any!

Primer ho feia fent l'almibar, i anar omplint els pots amb el prèssec i cobrint amb l'almibar, però al mercat que fan a Tremp els dilluns, la pagesa on li vaig comprar els prèssecs em va dir una manera més fàcil i ràpida, i d'un resultat escel·lent. És la recepta que us explico.

Ja veureu què més fàcil impossible!

 

 

PRÈSSEC EN ALMIBAR

 

- 1 kg de prèssecs (o més)-han de ser dels grocs, que tinguin la carn forta

- sucre

- aigua (mineral)

 

Esterelitzem els pots (han de ser d'un kg, grandets), fem bullir en una olla, pots i tapes, uns 10 minuts. Els traiem i reservem.

Mentre tant pelem els prèssecs, els senyalem amb el ganibet pel mig, tot el voltant, (normalment tenen una marca, com un  tall, queja ens indicarà per on fer-ho) i amb les dues mans fem girar- en sentit contrari-, se'ns partirà fàcilment. Amb la punta del ganibet traiem el pinyol, pulim una mica i reservem en un bol, fins a tenir tots els prèssecs preparats.

Posem una o dos meitats de prèssec en un pot, que quedi ben col·locat, afegim dues cullerades soperes de sucre, i cobrim amb aigua, tornem a posar dos o tres meitats, segons l'amplada del pot, de prèssec dues cullerades de sucre i cobrim amb aigua, així fins a omplir el pot, apretem un a mica per què ens quedi ple. Tapem bé, quan ja els tenim preparats, els fem bullir coberts d'aigua uns 15 minuts, els deixem refredar en la mateixa olla. Ja podem guardar-los.

Proveu fer-los, és molt fàcil i a l'hivern quan no és temps de prèssec sorprendeu a tots!