Com a casa. res!

FLAM DE XOXOLATA

Escrito por comacasa-res 30-03-2009 en General. Comentarios (2)

Per variar una mica el típic ( però bo ) flam, vaig provar la proposta de la Mercè (cuina per llaminers), molt bo!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FLAM.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FLAM2.JPG

 

FLAM DE XOCOLATA

 

Ingredients

 

-1/2 l llet sencera

-3 ous

-100 g de xocolata negra (70%)

- 1 i 1/2 cullerades grans de sucre

- sucre per al caramel (4 cullerades grans)

 

Preparació

 

En una cassó desfem el sucre , fins que estigui a punt de caramel, i el repartirem per les flameres.

En un altre cassó posem la llet,(en reservem una mica en un got). Jo hi vaig posar unes pells de taronja, per perfumar-la una mica. Hi afegim la xocolata tallada i remenem fin que es desfaci.

En un bolbarregem els ous (batuts) i el sucre amb el gor de llet que hem reservat. Incorporem les dues barreges (la dels ous jo la colo per què sempre hi ha alguna impuresa de l'ou) i barregem bé.

Omplim les flameres i coem a l bany maria, al forn a 160º, forn preescalfat.

Els deixem refredar, reservem a la nevera.

 

PA DE PESSIC DE COCO

Escrito por comacasa-res 25-03-2009 en General. Comentarios (6)

Aquesta pa de pessic el tenia pendent des de feia temps. És una recepta de "Mis deseos mas dulces".

El dediquem en especial, a la Mercè, de cuina per llaminers, ja que ha compartit amb nosaltres el premi que li han atorgat "este blog è uma Jóia", ben merescut!. Ens ha fet molta il·lusió que l'hagi compartit amb nosaltres, i set blogs més. Ella si què és una joia!                 

Ahir per la nit, ja tard..., vaig pensar que seria una bona manera de començar el dia d'avui amb els companys de feina. I ha estat de manera ben dolça!.

L'han trobat molt bo, s'haurà de repetir!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/tartacoco.jpg   http://comacasa-res.blogspot.es/img/tartacoco3.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/tartacocopla.jpg 

PA DE PESSIC DE COCO

 

Ingredients

 

- 1 iogurt de coco (jo el vaig posar normal)

- 125 g de sucre

- 4 ous

- 125 g d'oli de girasol

- 125 g de farina ( especial de reposteria)

- 125 g de coco ratllat

- 1 sobre llevat (Royal)

- una mica de mantega (pel motlle)

 

Preparació

 

Batem els ous amb el sucre fins que tinguem una barreja escumosa i més blanquinosa.

Hi afegim l'oli i el iogurt i continuem batent fins que tinguem una massa homogènia.

A banda, barregem la farina amb el coco i el llevat, i ho incorporem a la barreja anterior, continuem batent bé fins que tots els ingredients quedin ben integrats.

Engreixem el motlle amb la mantega, enfarinem (traiem l'excés de farina picant el motlle cap per baix).

Aboquem la barreja en el motlle, coem a 180º, uns 45 minuts. (forn preescalfat)

Desemmotllem en fred.

 

Amb xocolata 70%, una mica de nata líquida i una mica de mantega, ho fonem al microones, remenem per què ens quedi una crema de xocolata i guarnim una mica el pa de pessic per sobre, espolvorem amb coco ratllat.

 

(us he de dir que fins i tot a qui no li agrada massa el coco, l'ha trobat molt bo, animeu-vos a fer-lo!)

 

salut!

1R ANY

Escrito por comacasa-res 25-03-2009 en General. Comentarios (8)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1ANY2.jpg 

               http://comacasa-res.blogspot.es/img/prova1.jpg 

 

AVUI FA UN ANY QUE VAM COMENÇAR AQUEST BLOC!!!

VA COMENÇAR COM A PROVA, SENSE CAP MENA DE PRETENSIÓ, PER TENIR UN RECEPTARI DEL QUE ES FA A CASA, EL DIA A DIA, I COM JA VEIEU MÉS DOLÇ QUE SALAT!!! JO, PARTICULARMENT, SÓC MOLT LLAMINERA!

GRÀCIES A TOTS ELS QUE EL VISITEU, ESPEREM QUE US HAGI SERVIT EN ALGUN MOMENT PER ENDOLCIR LA VOSTRA VIDA!!!!

ESPEREM LES VOSTRES VISITES I QUE ENS DEIXEU EL VOSTRES COMENTARIS!

 

SALUT !!!

 

MANDARINES EN CONSERVA

Escrito por comacasa-res 24-03-2009 en General. Comentarios (2)

L'altre dia en el programa "Conservas" de Canal Cocina, van fer les mandarines en conserva, la temporada gairebé ja s'ha acabat però encara en vaig trobar de bones, i ahir per la tarda m'hi vaig posar...quan no n'hi haurà, per guarnir un pastís o per una macedònia de fruita aniran prou bé! Espero que surtin bones.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MANDAIPOTS.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/MANDABULLINT.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MANDAFETA.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/MANDAPOT3.JPG

 

MANDARINES EN CONSERVA

 

Ingredients:

 

- 1 k de mandarines

- 250 g de sucre

- 1l d'aigua

 

Preparació

 

Primer que res esterilitzem els pots de vidre, en una olla amb aigua bullint, uns 10 minuts.

En una altra olla posem el litre d'aigua i el sucre, deixem que vagi bullint, que es vagi fent l'almivar.

Pelem les mandarines, separem els galls i els afegim a l'olla amb l'almivar, deixem que vagi bullint 15 minuts, a poc foc. Passat aquest temps escorrem i reservem.

Anem omplint els pots amb els galls de mandarina, quan el tenim ple, omplim  d'almivar, tapem bé i els fem bullir en una olla amb aigua (podem aprofitar la que hem fet servir per esterilitzar els pots), durant uns 15 minuts. Transcorregut aquest temps, els traiem i deixem refredar, i llestos per guardar!

 

No he provat el resultat, però si no falla res, segur que fora d'època podrem gaudir de d'unes bones mandarines!

 

PASTÍS DE LLET MERENGADA

Escrito por comacasa-res 23-03-2009 en General. Comentarios (4)

 Buscant, buscant un pastís que fos especial, vaig trobar aquest al blog "webos fritos", (blog interessant de visitar), és un pastís diferent, indicat pels amants de la llet merengada, com és el cas de l'Anna, la peque, que dissabte ja en va fer 17!!! si, si, 17 primaveres!!!

Sembla complicat, però no ho és, no us espanteu i proveu-lo, estava boníssim!

 

 

PASTÍS DE LLET MERENGADA

 

Ingredients per a la base

 

- 250 g de galetes de canyella (tipo Napolitana)

- 70 g de mantega

 

Ingredients per a la mousse de llet merengada

 

- 600 g de nata muntada

- 5 clares muntades a punt de neu (jo vaig posar-les de les pasteuritzades)

- 5 fulles de gelatina (cada una pesa 2g)

- 380 g de llet condensada (jo vaig posar condensada desnatada)

- 200g de llet  (jo la vaig posar desnatada)

- una branca de canyella

- la pell d'una llimona

- la pell ratllada d'una llimona

- canyella en pols

 

- motlle de 20 cm desmoldable

 

Preparació per a la base

 

1. Triturem les galetes. Afegim la mantega fosa i barregem

2. cobrim la base del motlle, apretant bé i uniforme per a tota la base. Mentres fem la mousse guardem a la nevera o congelador.

 

Preparació de la mousse

 

1. rehidratem les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda

2. En una cassola escalfem la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella. Colem, hi afegim la gelatina, una a una i escorreguda, quan ja tenim la gelatina fosa afegim la llet condensada, remenm bé. Reservem

3. Muntem les clares a punt de neu, amb un  pessic de sal, ben muntades. Afegim la pell de llimona ratllada i una cullerada de canyella, jo vaig ser generosa, i continuem muntant. Afegim les clares al bol de les llets, que estaran tamplades, i amb compte barregem.

4. Incorporem la nata muntada a la barreja anterior, amb compte, amb moviments envolvents, de dalt a baix.

5. Provem per si falta canyella o sucre.

6. Aboquem la mousse sobre la base de galetes i posem a la nevera, com a mínim 6 hores abans de servir, per què qualli. Va molt bé fer-la d'un dia per l'altre. Jo la vaig tapar amb paper film.

 

A l'hora de servir-la, passeu un ganibet fi de punta pel voltant, obriu el motlle i si l'hem fet bé, és desemmotllarà perfectament. Guarnim al nostre gust amb canyella en pols.

 

BON PROFIT!