Com a casa. res!

SARDINES ESCABETXADES

Escrito por comacasa-res 28-04-2009 en General. Comentarios (0)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/sardinaescabetx.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/sardinaescabetx2.jpg 

A l’estiu, entre juliol i agost, és la millor època de la sardina, és quan la trobarem  més grassa i més gustosa. Com a dada curiosa, he trobat que ponen fins a 700.000 ous !!! i que l’època de reproducció va de novembre a juny.

L’escabetx és una bona manera de conservar els aliments, i a l’estiu tenir-ne de preparat ens treu de qualsevol imprevist,  amb una bona llesca de pa amb tomata i unes sardines escabetxades tenim un bon sopar!

Quan en compreu, fixeu-vos o pregunteu d'on venen, m'he trobat alguna vegada que són de carn més tova i no tant gustoses, per no dir gens. No hi ha com les de les nostres costes! Aquestes en concret em va di la peixatera que eren de la part de Vilanova.

 

SARDINES ESCABETXADES

 

-         1 kg de sardines

-         Una cabeça d’alls

-         2 fulles de llorer

-         Herbes aromàtiques:  branca de farigola, branca de romaní, un parell de claus d’olor...

-         Oli

-         Pebre vermell (dolç)

-         1/2 got de vinagre (blanc)

 

 

Netegem les sardines, salem  i deixem escórrer.

En una paella posem oli abundant i les anem fregint  prèviament enfarinades (les espolsem per treure l’excés de farina). A mesura que les anem traient de la paella les anem col·locant en un recipient i amb l’ajuda d’un colador  hi tirem pebre vermell pel damunt. Anem fent capes de sardina fins que les tinguem totes fregides.

A l’oli de fregir, si no està molt cremat i brut de farina, si és així el colem,  hi posem la cabeça d’alls  desgranada o partida per la meitat, per què s’enrosseixin una mica, a continuació afegim les herbes aromàtiques, tot a foc baix. Apartem del foc i vigilant per què no ens esquitxi hi tirem el vinagre, ho tornem al foc per què s’evapori l’alcohol i seguidament ho aboquem per sobre les sardines, en calent.. Deixem refredar i guardem tapades a la nevera.

 

També es pot fer l’escabetx cuit, es a dir, quan tenim les sardines mig fregides, les empolvorem amb el pebre vermell i les reservem, fem la salsa de l’escabetx de la mateixa manera que abans, i quan ja s’ha evaporat l’alcohol del vinagre hi afegim les sardines i les deixem  coure durant uns 5-10 minuts. Deixem refredar i guardem tapades a la nevera.

 

Bon profit !!

 

 

 

 

 

 

PASTÍS DE FORMATGE (II)

Escrito por comacasa-res 27-04-2009 en General. Comentarios (8)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORMATGE.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORMATGE2.JPG

La recepta és del cuiner Toni Helguera (programa "Y de postres..." de Canal Cocina)

És un pastís de formatge molt suau i fi, jo no hi vaig posar melmelada, que potser fa més de postre, per què era per tot picar...

Molt bo!

 

PASTÍS DE FORMATGE

  

Ingredients

 

- 185 g de formatge fresc (tipo Philadelfia)

- 40 g de maizena

- 25 g de sucre

- 125 ml de llet

- 250 ml de nata per muntar

- 3 ous

 

Per al motlle:

 

- massa brisé

 

Folrem la base, i també una mica pel lateral, com un cm, del motlle amb massa brisé, que haurem estirat una mica amb el corró.

 

En un bol posem la maizena i el sucre i barregem bé, hi afegim els ous i barregem amb barilla manual, fins que tinguem una crema fina, seguidament hi incorporem la llet. Reservem

 

En un altre bol barregem la nata (sense muntar) amb el formatge, quan ho tenim ben barrejat ho incorporem a la barreja anterior, amb les barilles (manuals) integrem les dues barreges i aboquem al motlle.

 

Coem a 180º durant una hora aproximadament (fem la prova punxant-lo)

Forn preescalfat.

 

El podem presentar cobert amb alguna melmelada, de maduixa, gerds...

 

Bon profit!!

ROSA MARMOLADA

Escrito por comacasa-res 23-04-2009 en General. Comentarios (1)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/rosa1.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/rosa4.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/rosa2.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/rosa3.jpg   

 

Per celebrar la Diada de Sant Jordi amb els companys/es, els he fet aquesta rosa de xocolata i també hem tastat un mos del pa de Sant Jordi. S'ha de dir, que ells, els companys, han tingut el detall de regalar-nos, a les companyes, una bonica rosa, tot un detall !.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ROSAIPA.JPG 

 

La recepta del pa de pessic és la típica del iogurt, jo però, hi afegeixo mig got de llet, i en trec mig d'oli, es a dir compenso oli-llet (en total una mesura). D'aquesta manera trobo que queda més esponjós. Quan tinc la massa feta, en separo en un altre bol la meitat i hi afegeixo dues o tres cullerades (de postre) de cacau en pols, i omplo el motlle intercalant les dues masses. Coure a 180º uns 35-40 minuts.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/preparaciorosa.jpg 

 

QUE ACABEU DE PASSAR BON DIA !!!

 

SANT JORDI

Escrito por comacasa-res 22-04-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ROSA.JPG 

               http://comacasa-res.blogspot.es/img/SANTJORDI5.JPG 

 

Em rondava pel cap fer el pa de Sant Jordi, i ahir a la nit vaig provar. Aquí teniu el resultat, s'ha de millorar... el proper sortirà millor (ara ja se què he de fer i què no...), encara no l'hem provat, però fa molt bona olor, te la pinta d'estar bo.

 

Va dedicat, de manera especial, a la Mercè (de cuina per llaminers), que la tenim una mica lluny... però que no falla mai en dir-nos i fer coses cada dia!!!

Doncs, va per tu Mercè!!!

 

Bé, i a tots/tes, que passeu una BONA DIADA DE SANT JORDI, que compreu molts llibres, ah! i que no us falti una rosa!!

 

(1)http://comacasa-res.blogspot.es/img/SANTJORDI2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/SANTJORDI3.JPG(2)

(3)  http://comacasa-res.blogspot.es/img/SANTJORDI4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/pa-tall.jpg

 

La recepta del pa la trobareu al mes de març, és la bàsica, pa blanc.

Vaig posar el doble de les quantitats. Posem a la cubeta de la panificadors tots els ingredients, programa amasar (15'). Vaig dividir la massa en dos, una la vaig posar una altra vegada a la panificadora amb uns 100 g de sobrassada, vaig torna-la a amassar, fins que vaig veure que ja era una massa homogènia, va estar uns 5'.

Ja tenia les dues masses!, una blanca i l'altra vermella, i vaig fer les barres tal com es vu a la foto 1. Vaig deixar que fermentès una hora (foto 2) i al forn una altra hora, a 150º i preescalfat. Resultat foto 3.

 

 

 

 

 

 

GALETES DE COCO

Escrito por comacasa-res 21-04-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/galetes4.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/galetes.jpg    

 

La proposta d'aquestes galetes ens ve de la Mercè ( de cuina per llaminers) que totes les que ens dona són molt bones, i aquesta no podia fallar!

Són molt fàcils de fer, tot i que costa una mica lligar la massa, per que és espessa. 

És una bona opció per aprofitar les clares d'ou uqe ens hàgin quedat d'alguna altra recepta,  en el meu cas, tenia les de la crema pastelera. 

Em va sortir una bona caixa de galetes, i molt bones!

 

GALETES DE COCO

 

Ingredients

 

- 90 g de clares d'ou

- 170 de sucre glassé

- 170 g de mantega (pomada)

- 100 g de coco ratllat

- 110 g de farina (per a reposteria i tamisada)

- unes gotes de llimona

 

Preparació

 

 En un bol muntem les clares amb unes gotes de llimona, a punt de neu, i reservem.

Batem la mantega pomada ( la traiem de la nevera una estona abans i la deixem a temperatura ambient- no microones per què es desfarà) amb el sucre, ens quedarà una barreja cremosa (costa una mica per què és espessa). Hi incorporem la farina i seguidament el coco, ens ha de queda una massa ben homogènia. En dos vegada hi incorporem les clres muntades, amb espàtula i amb moviments de baix a dalt.

Preparem la safata del forn amb paper sulforitzat, anem fent boletes petites (com una nou), jo vaig fer-ho amb dos culleres, i deixeu força espai entre elles, val més fer tres o quatre fornades per què sinó s'enganxen unes amb les altres.

Coure a 180 º uns 15 minuts aprox., quan veieu que tenen tot el voltant torradet.

Deixem refredar sobre una reixeta i guardem en una caixa que tanqui bé.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/galetes5.jpg

Un regalet per a l'Azucena, veïna del 3r!