Com a casa. res!

MILFULLS CARAMELITZATS, AMB CREMA

Escrito por comacasa-res 20-04-2009 en General. Comentarios (7)

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/milfulls6.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/milfulls5.jpg  

 Amb aquesta recepta intentaré, no se ben bé com funciona, he de mirar-m'ho, participar en el meu primer HMC32. em fa molta il·lusió !

hemc 32 - hojaldre

 

La idea és del cuiner Tino Helguera, del programa que fa a canal cocina, "i de postres..."

He vist alguna de les seves receptes i estan molt bé. Aquesta en concret, deia que la crema pastelera la feia al microones, a mi no em va sortir amb els 3 minuts que diu, i vaig acabar-la de fer al foc, com explico. La pasta de full caramelitzada queda molt requetebé, i podem adaptar-la a d'altres receptes.

 

MILFULLS CARAMELITZATS, AMB CREMA PASTELERA

 

Ingredients: (per a 5 persones)

 

-Una planxa de pasta de full (jo vaig comprar la de Lidl- es molt bona)

- Crema pastelera

- sucre

 

Per a la crema pastelera:

 

125 g de sucre

75 g de maizena

3 rovells d’ou

½ l de llet

75 g de mantega

 

 Tallem la pasta de full amb la forma que vulguem, quadrats, triangles, rodones... la que ens agradi.

A la safata del forn posem paper sulforitzat, hi tirem sucre i anem posant les formes de pasta de full, tornem a posar sucre per sobre, tapem amb un altre full de paper sulforitzat i per què no ens pugi la pasta de full, al damunt col·loquem una safata per què faci pes.

Enfornem a 180º-200º fins que estiguin caramel·litzades (uns 30'-podem anr mirant). Reservem

 

Barregem bé el sucre i la maizena, afegim els rovells d’ou i barregem bé, anem afegint poc a poc la llet i l’anem integrant amb beril·les manuals. Tallem la mantega a daus afegim a la barreja anterior i coem al microones uns 3 minuts, remenem al minut i mig. Jo llavors la vaig colar i posar en ubn cassó i va foc mínim vaig anar-la coent, sense deixar que bulli (si cal la retirem del foc, remenem i la hi tornem). Deixem refredar i omplim una mànega pastissera amb la crema per poder-la distribuir bé sobre els milfulls de pasta de full.

 

Presentació

 

Posem a la base una forma de pasta de full caramelitzada, cobrim amb crema, una altra vegada pasta de full caramelitzada, crema i pasta de full. Per sobre sucre glacé, cacau, canyella en pols... decorem com ens agradi.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/milfulls3.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/milfulls1.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/milfulls4.jpg

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/crepapastelera.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/milfulls4bis.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/milfulls7.jpg    

US RECOMANO QUE PROVEU DE FER-HO, és fàcil i MOLT BO!!! També podem fer  el farcit d'una bona trufa... o deixar anar la nostra imaginació. 

 

 

 

LA FEINADA, en fotos...

Escrito por comacasa-res 20-04-2009 en General. Comentarios (0)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/profes.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/profes2.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/1-pastis.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2pastis.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/4pastis.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/5pastis.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/6pastis.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/6bispastis.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/7pastis.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/8pastis.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/9bispastis.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/8BISPASTIS.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/9pastis.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/816.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/781.jpg(Zeditas- de reZeditas- i Teresa ajudant...)

            

TALLER: PASTISSOS DE XOCOLATA (Museu de la Xocolata)

Escrito por comacasa-res 20-04-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/818.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/816.jpg

            http://comacasa-res.blogspot.es/img/museu1.jpg  

 

Aquest dissabte, 18 d’abril, tocava taller del Museu de la Xocolata: PASTISSOS DE XOCOLATA! El pastís que vam fer era de mousse de tres xocolates, blanca, llet i negra, i també tres tipus diferents de pa de pessic: normal, de xocolata negra i un amb perles de xocolata, que també es poden substituir per fruits secs picadets (o tot iguals si no tenim tantes ganes de treballar...). Estava boníssim! És una mica laboriós de fer, no complicat, però penseu que s’han de fer tres mousses i tres planxes de pa de pessic,  porta feineta... però el resultat és excel·lent!!! S’haurà de provar!

Com sempre vam estar molt ben atesos, i no va faltar la copeta de cava per acabar d’arrodonir el taller i el tast del pastís, i com no, ens vam emportar un trosset del pastís que nosaltres mateixos vam fer... (ens ho donen mastegat..., eh), per què el de casa puguin tastar-lo!

Passes una bona estona, aprens i coneixes gent, jo he coincidit ja en tres ocasions amb la Mercedes de "rezeditas" i l'Elena de "canobetsde canyella", aixío que passes una bona estona.

                        http://comacasa-res.blogspot.es/img/765.jpg

 (ja veieu que també treballem!!)

 

MUSEU DE LA XOCOLATA

Escrito por comacasa-res 17-04-2009 en General. Comentarios (1)

I DEMÀ...TALLER AL ...

 

TEMA:PASTISSOS DE XOCOLATA !... (fotos d'internet)

ja en faré cinc cèntims, segur que aprendrem força!!!

 

BON CAP DE SETMANA !!!

 

POLLASTRE AL FORN

Escrito por comacasa-res 16-04-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/bosses.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/pollastre1.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/pollastre2.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/POLLASTRE3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/POLLASTRE4.JPG 

 

Feia dies que havia comprat aquestes bosses (Mercadona) que són per cuinar al forn o microones i encara no m'havia atrevit, no trobava el moment, abans d'ahir em vaig arriscar! el resultat: excel·lent!!! 

Vaig fer un pollartre sencer, però també es pot fer tallat a quarts o fins i tot més petit, o qualsevol altra carn (pendent per provar...). Al ser sencer va estar una hora i mitja ben bona, només el vaig salpebrar per dins i una mica per fora, mitja llimona a dins i una branqueta de romaní (de la Posa d'Isona!), seguir les instruccions que indica el fabricant de les bosses i al forn !.

Va quedar un pollastre rostit, saborós i super tendre (sobretot els pits, que sempre queden eixuts). La salsa que deixa anar, la del pollastre, la vaig posar en una paella amb una cullerada de maizena especial per espessar (també va bé amb una mica de farina), la vaig deixar reduir una mica i va quedar una salsa molt bona!!

 

Proveu-les, jo crec que us agradarà el resultat!