Com a casa. res!

PERES AL VI

Escrito por comacasa-res 06-04-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/peresalvi1.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/peresalvi.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/peresalvi3.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/peresalvi2.jpg

 

PERES AL VI 

 

Ingredients:

 

- 4 peres conference (una per cap)

- 1/2 l de vi (les peres han de quedar cobertes)

- 150 g de sucre

- una branca de canyella

- pell de llimona

- unes fulles de menta 

 

En un cassó posem les peres pelades (deixem la cua), cobrim amb el vi, afegim el sucre i la resta d'ingredients. Coem a foc fluix fins que les peres estan cuites, si són grans estaran una mica més. Quan estan cuites les reservem en un bol i deixem reduir el vi, fins que tinguem una textura espeseta, de salsa. Reservem en un bol.

Guardem tot a la nevera fins a l'hora de servir.

Jo les vaig servir amb la salsa del vi, nata i un rajolí de xocolata calenta (70%, desfeta al microones)

 

El vi ha de ser una mica bo, penseu que després és la salsa que acompanya les peres.

 

Proveu-les!!

EMPANADA DE TONYINA

Escrito por comacasa-res 06-04-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/empanada1.jpg

                   http://comacasa-res.blogspot.es/img/empanada2.jpg

                                     http://comacasa-res.blogspot.es/img/empanada3.jpg 

 

EMPANADA DE TONYINA

 

Ingredients

 

- 2 plaques de pasta quebrada

- 2 llaunes de tonyina

- 2 ous durs

- olives farcides

- sofregit de tomàquet i seba

  (si us agrada també podeu posar-hi pebrot)

- una mica de pebre i orenga seca

- un ou batut per pintar-la

 

Estirem una placa de pasta quebrada (pasta de full de que puja), cobrim la safata del forn, amb una forquilla punxem una mica.

Al sofregit que hem preparat hi afegim la tonyina i l'ou picat i cobrim la base de l'empanada, deixant un cm pel voltant, tallem les olives i posem per sobre, afegim la mica de pebre i l'orenga. Estirem l'altra placa de pasta i cobrim l'empanada, doblegem fent una rebava a tot el voltant, fem un foradet al mig, xemeneia, per què respiri l'interior, per què surti el vapor. Pintem amb ou batut, la reguem amb una mica l'oli.

Coem a 180º, uns 45 minuts, forn preescalfat.

 

Bon profit!!

MOUSSE DE MADUIXA

Escrito por comacasa-res 06-04-2009 en General. Comentarios (3)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/moussedemaduixa.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/moussedemaduixa2.jpg  

La proposta d'aquesta mousse ens va venir de la mà de la Mercè, de cuina per llaminers. Molt fàcil de fer i d'un resultat excel·lent!

Ara que comença la temporada de les maduixes disfrutar-les amb aquesta mousse, us agradarà!!

 

MOUSSE DE MADUIXA

 

Ingredients (per a 6 persones)

 

- 225 g de mascarpone

- 400 g de maduixes

- 40 g de sucre

- 3 fulles de gelatina

 

Salsa de maduixes

 

- 150 g de maduixes

- 2 cullerades de sucre

- suc de 1/2 taronja

 

Hidratem les fulles de gelatina en aigua freda.

Netegem les maduixes i les triturem amb el sucre, ens ha de quedar un puré. Hi afegim el mascarpone i barregem fins que quedi ben integrat. Escalfem dos cullerades d'aigua al microones, i desfem les fulles de gelatina escorregudes i les incorporem a la barreja de maduixes i mascarpone, barregem molt bé i omplim els recipients. Reservem a la nevera (com a mínim ha de reposar dues hores abans de servir-la, per què ha de quallar).

Per a la salsa: netegem les maduixes, triturem i colem aquest puré per què ens quedi un tectura més fina. Hi afegim el sucre i el suc de taronja i coem uns minuts a foc fluix, fins que ens quedi  més o menys espès, segons ens agradi.