Com a casa. res!

PA AMB PATATA

Escrito por comacasa-res 29-05-2009 en General. Comentarios (3)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PAPATATA.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PAPATATA4.JPG  

Ja portava un dies sense fer pa i ahir vaig trobar aquesta recepta que em va xocar per què aquest pa porta patata. El vaig fer amb la panificadora, per tant, un cop posats tots els ingredients a la cubeta i la màquina en marxa, es fa sol!

Avui he esmorzat amb aquest pa i us dic que està molt, molt bo, super esponjós i molt gustós!

Va quedar un  pa super alt, tant, que un moments que vaig mirar, tocava al vidre de la tapa, total que vaig obrir una mica per què perdés una mica d'aire, però clar, de la part de dals ja no ha quedat tant vistós, per què es va enfonsar una mica. De tota manera ja veieu l'alçada...

La recepta la vaig trobar al bloc noradebon.

 

PA AMB PATATA

 

Ingredients:

 

300 ml d'aigua

25 g de mantega (també pot ser oli)

un ou

150 g de patata bullida (es pot fer al microones)

1 cullerada de sal (mida postres)

1 culleradeta de mel

600 g de farina

20 g de llevat fres ( o 7 g de llevat sec)

 

Preparació

 

Tallar pel mig la patata ( per què no costi tant coure's), la posem en un plat i tapem amb paper film, fem uns foradets i coem al microones durant uns 4 minuts, punxem per veure si ja està, si trobem que li falta, tornem a posar més temps. Un cop cuita, la pelem i aixafem molt bé, podem posar-hi una mica de l'aigua que tenim per fer el pa.

A la cubeta de la panificadora posem, l'aigua, l'ou batut, el llevat, la patata aixafada, la mel, la farina i per últim la sal, en aquest ordre. Quan està amassant podem anar mirant i si veiem que la massa és molt enganxosa, podem afegir-hi una mica de farina, per lligar una mica més.

Programa 1 (pa normal), pes 750 g i torrat mig. 

Després d'unes tres horetes el resultat és aquest pa !!!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PAPATATA2.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/PAPATATA3.JPG 

 

 

BRAÇ DE GITANO DE TÉ MATCHA

Escrito por comacasa-res 28-05-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/6.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/5.JPG 

 

BRAÇ DE GITANO DE TÉ MATCHA

 

Ingredients:

 

Per a la planxa

 

-         4 ous

-         120 g de sucre

-         120 g de farina

-         Té matcha (té verd en pols -jo el vaig trobar en un supermercat de productes xinesos)

(a la recepta em posava 2 culleradetes de té, però la propera vegada en posaré més, per què el pa de pessic no va quedar prou verd, que és el que el fa original)

 

Per al farcit

 

-         Lemon curd

 

Preparació planxa

 

Blanquegem els ous amb el sucre, amb beril·les elèctriques  durant uns 10 minuts. Afegim la farina i el té matcha, tamisats. Aboquem la barreja a la placa del forn que tindrem preparada amb paper vegetal o silpac. Coem uns 10 minuts, depenent del forn, a 180º. Quan ja el tenim cuit l’aboquem en un drap humit, traiem el paper, posem un altre drap humit i amb molt de compte donen la volta, d’aquesta manera ens quedarà la part més llisa a la banda de fora del braç de gitano. L’enrotllem i el mantenim un moment enrotllat, d’aquesta manera, un cop el farcim i enrotllem no se’ns trencarà.

 

Muntatge del braç

 

S’ha de farcir de seguida, un cop l’hem enrotllat i desenrotllat amb el drap humit. Posem una capa de lemon curd, deixant un marge per banda, i enrotllar-lo, amb compte.

El guarnim amb sucre glaç o cacau, de la manera que més ens agradi.

Reservem tapat amb film a la nevera fins a l'hora de servir.

 

(Com us deia, laa idea del braç de gitano  l’he tret del bloc “tartasprovocativas”)

 

* la planxa hauria de ser un pel més prima, i potser amb una mica més de farcit, per a la propera vegada, que segur que el repetiré per què ha agradat molt.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/LEMONCURD3.JPG 

                                 http://comacasa-res.blogspot.es/img/4.JPG    

LEMON CURD

Escrito por comacasa-res 28-05-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/LEMONCURD3.JPG 

Ja fa temps que tenia a la carpeta de pendents la recepta per fer lemon curd (típica crema anglesa de llimona), que ens pot anar bé per farcir qualsevol pastís, magdalena, galeta...

Ahir per la tarda em vaig posar mans a la massa i vist que tenia tots els ingredients, en un tres i no res ja em trobo remenant el lemon curd ! Aquesta crema no és gens complicada de fer, però s’ha de remenar tota l’estona. Val la pena, per què m’ha agradat molt! És una crema fina, brillant, refrescant, i molt, molt bona! Se’n pot fer més quantitat, i guardar-la en pots de vidre que tanquin bé i a la nevera, segons diuen es guarda fins a un mes.

Quina temptació!!! (tenir-ne a la nevera...)

 

La recepta la trobareu a molts blocs, la idea del braç de gitano (que us posaré) i del lemon curd l’he tret del bloc “tartasprovocativas”, que com el seu nom, són provocatives!

 

LEMON CURD

 

Ingredients:

 

250 g de sucre (glaç)

la pell ratllada d’una llimona

175 g de suc de llimona

120 g de mantega

4 ous

 

Preparació

 

En un cassó posem tots els ingredients, el sucre glaç, la pell de llimona, el suc de llimona, la mantega i els ous (una mica remenats, no batuts), ho posem al bany maria, a  foc baix, i amb beril·les remenem durant 10 minuts, fins que quedi una crema espessa, penseu que quan es refreda s’espesseix més.

Si el volem guardar, l’empotem amb calent, tapem bé, posem boca avall per treure’n l’aire i guardem a la nevera. Si l’hem de fer servir el deixem refredar i guardem tapat a la nevera.

 

He vist en algunes receptes, que un cop fred el lemon curd hi afegeixen mantega i baten bé, jo no ho vaig fer i està boníssim!!!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/LEMONCURD.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/LEMONCURD2.JPG  

 

 

CONFITURA DE CONCO

Escrito por comacasa-res 27-05-2009 en General. Comentarios (5)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CONCOPLE.JPG 

Al bloc “ la cuina vermella” vaig veure fa uns dies “confitura de conco”, hem va cridar l’atenció el mot conco, el vaig relacionar de seguida amb home solter. Hem va fer molta gràcia tornar a sentir “conco”, de petita recordo converses de gent gran i dir: si, el conco de cal xxx, o el tiet conco, i em van explicar que conco ho deien al noi-home, o el fill, que no s’havien casat. Pobrets! Perdien fins i tot el nom!

M’he animat i he començat també la confitura, això si, en menor escala. Si surt bé i agrada ja ho repetirem. El pot de vidre més gran que vaig trobar és d’una capacitat d’uns tres litres, però crec que hi cabrà força fruita.

Trobareu l’origen de la confitura i la recepta, i moltes coses interessants  a http://lacuinavermella.blogspot.com

 

 Confitura de conco

(quantitats que he fet jo)

 

Ingredients,

1 pot gran de vidre d’uns 3 l

1 litre de vodka de qualitat (el que vaig trobar jo era Smirnoff)

la millor fruita de temporada

sucre (la mateixa quantitat que posem, cada vegada, de fruita)

 

Preparació,

Vaig abocar el vodka  al pot de vidre i la primera fruita que vaig posar van ser maduixes i cireres, de la Juana, pagesa de Sant Climent de Ll, amb parada al Mercat de Sta. Caterina, i la mateixa quantitat de sucre.

Desprès hi he posat nespres, pelats i tallats i albercocs, sense pinyol, i la mateixa quantitat de sucre.

Com diu la recepta original, no s’ha de remenar mai, i guardar en un lloc fosc i fresc.

Ara només queda anar posant noves fruites per acabar d’omplir el pot, esperar  i provar el resultat!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CONCOMADUIXES.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CONCOCIRERES.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/conconespres.jpg

 

 

CLASSE AMB LA MIREIA CARBÓ

Escrito por comacasa-res 27-05-2009 en General. Comentarios (3)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MIREIA1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MIREIA3.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MIREIA4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MIREIA2.JPG

Ja veieu la bona pinta que fa tot això!

 

CLASSE AMB LA MIREIA CARBÓ

 

Aquest dilluns vaig anar a una altra classe de la Mireia, al Club Social Caprabo. Són unes classes divertides, ella sempre en deixa anar alguna..., els plats que prepara són d’una cuina assequible, casolana, fàcil de fer i de resultats molt bons, i el que sempre ens diu la Mireia, per què les fem a casa i no es quedin en un paper! Se’n treu moltes idees que desprès podem anar aplicant segons el nostre gust i  imaginació.

Va preparar una coca de verdures, uns rollers (NO CANELONS!) d’albergínia i un flam de taronja. Quina pena que no podem tastar-los! Ens hem de conformar amb la flaira i la vista!

La coca de verdures la va fer amb porro, carbassó, ceba, olives, tomàquets xerri ... tot i que com sempre  podem posar les que més ens agradin o tinguem en aquell moment, la base que porta és molt fàcil de fer i la tenim preparada en un moment.

Els rollers els va farcir d’ albergínia, formatge tipus feta i anxova i regats amb una salsa de formatges. Igual que amb l’anterior recepta, podem fer-los al nostre gust. El que embolcallava els rollers eren llesques de pa de motlle sense crosta aplanades amb el corró, farcir-los i enfornar uns minuts per què el pa perdi la humitat i quedin cruixents, a l’hora de servir-los napar amb la salsa de formatge.

El flam de taronja més fàcil no pot ser! Suc de taronja, ous i bany maria! Al foc o al forn (preferentment).

Si heu fet el flam típic d’ou i llet , al bany maria, i us ha quedat de dins amb molts foradets, diu la Mireia que és per què l’aigua del bany maria ens ha bullit massa i que un bon cuiner el donaria per suspès... A mi, si us he de dir, quan em queda amb foradets em sembla que és millor, que és més bo ... total que la meva teoria se’n va anar  pel terra!

 

Ara només queda fer la pràctica! segur que la Mireia, a la propera, ens preguntarà qui ha fet això, allò... i si no ens posarà falta!