Com a casa. res!

PASTISSETS (ROBIOLS)

Escrito por comacasa-res 26-05-2009 en General. Comentarios (3)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTISSETS2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTISSETS.JPG

Per provar el cabell d’àngel que havia fet fa uns dies, vaig fer aquests pastissets, o millor dit “robiols” per què la recepta és mallorquina, la vaig trobar al bloc “receptesaquatremans”.

No me’n van sortir gaires, i van volar!!!

El cabell d'àngel tot un èxit, boníssim! com em van tornar a oferir una carbassa, aquest cap de setmana en tornaré a fer, en surt poquet i nomès me'n queda un pot petit.

També podem farcir-los de melmelada, brossat...

 

Dedicada a l'amiga mallorquina Xisca!

 

 

PASTISSETS DE CABELL D’ÀNGEL

 

Ingredients:

 

100 g de sucre glaç

200 g de saïm (jo vaig posar mantega)

2 vermells d’ou (rovells)

100 g d’oli

100 g d’aigua

750 g de farina

 

(jo vaig fer la meitat d’aquestes quantitats, en van sortir 8, grandets, i em va sobrar pasta)

 

Preparació

 

En un bol gran posem el sucre i el saïm (o mantega) que haurem tret de la nevera una estoneta abans, els rovells d’ou, l’oli i l’aigua. Barregem bé, primer amb una cullera i desprès ajudem amb la mà. Afegim la farina i amassem fins aconseguir una massa homogènia, que deixem reposar una estona, jo mitja horeta.

Enfarinem el marbre, anem agafant boletes (jo de la mida una mica més gran que un rovell d’ou) i aplanem amb el corró, al mig posem el cabell d’àngel i tanquem el pastisset, amb una forquilla aixafem la vora per  acabar de tancar-los.

Els anem col·locant a la safata del forn, que tindrem preparada amb paper vegetal, i coem a 180 º  fins que els tenim rossets, el temps i la temperatura depèn del forn, hem d’anar mirant. Quan els traiem del forn els arrebossem amb sucre i deixem refredar en una reixeta.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTISSETS3.JPG 

 

Bon profit !!!

 

GELAT DE VAINILLA

Escrito por comacasa-res 25-05-2009 en General. Comentarios (3)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/GELATVAINILLA.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/GELATVAINILLA2.JPG

 

Ara que ens ve la calor (?) ja ve de gust un bon gelat! La recepta d'aquest és del bloc "bocados dulces y salados", l'anomena helado Sandy, però a mi per accident... em va sortir de vainilla. La recepta original porta una culleradeta d'essència de vainilla, però a mi, com us dic per accident..., me n'hi va caure bastant més... un bon raig... ja veieu que el color és torradet, de vainilla!!. De tota manera està molt bo !

 

GELAT DE VAINILLA  

 

Ingredients

 

- 1/2 l de llet

- 30 g de maizena

- 100 g de sucre

- 30 g de mantega

- 1 culleradeta d'essència de vainilla

- 4 clares d'ou

- 40 g de sucre ( per muntar les clares)

 

 

Preparació

 

En una mica de llet freda desfem la maizena, afegim la resta de llet i posem al foc, incorporem la mantega, el sucre i la vainilla i deixem fins que bulli, remenem tota l'estona amb una cullera de fusta. Deixem refredar tapat a la nevera.

Muntem les clares a punt de neu, a mig muntar hi afegim els 40 g de sucre i acabem de muntar-les.

Quan ja tenim la barreja de la nevera ben freda, remenem bé i hi anem afegint les clares muntades, amb moviments de baix a dalt, amb espàtula, per què no perdi volum.

Deixem al congelador. Al cap d'una hora aprox. remenem bé i tornem a deixar al congelador.

El deixem a temperatura ambient una estoneta abans de servir.

Queda ben cremós!

 

 

 

CURIOSITAT

Escrito por comacasa-res 25-05-2009 en General. Comentarios (0)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ABEJORRO.JPG 

Mireu quina preciositat d'abejorro vaig pescar picotejant les meves floretes !!!

Les va repasar una a una !!!

Aquí no s'aprecia, però se li poden comptar els pels i les venetes de l'ala!

BROSSAT (llet de cabra)

Escrito por comacasa-res 25-05-2009 en General. Comentarios (0)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BROSSAT.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BROSSAT7.JPG

 

Quan era petita, la iaia em feia anar a la lleteria (cal Roc) a buscar llet per fer brossat. Era la primera llet que feia una vaca jove, es veu que  era la millor. Ara això és impossible, pero vaig comprar llet de cabra fresca (Mercadona) i vaig provar. Va quedar força bé i molt bo! aprovat amb nota!! , tot i que no tenia aquell gustet que encara recordo de quan era petita ...

 

BROSSAT (llet de cabra)

 

Ingredients

 

- 2 l de llet ( vaca o cabra)

- suc de llimona ( aprox. una i mitja)

- mel

- fruits secs (ametlla, nous...)

 

Posem la llet a bullir (tres vegades: quan bull la retirem, la tornem a posar, la traiem...).

Deixem que perdi una mica de temperatura, afegim el suc de llimona, remem (si veiem que la llet no es talla, podem anar afegint més suc de llimona) i deixem reposar mitja hora.

Per colar-lo, cobrim amb una gassa o drap de fil un colador de forat fi, deixem que es vagi filtrant tot el sèrum, podem donar-hi unes voltes amb una cullera, però no ha de quedar eixut del tot, i ens quedarà el brossat o mató. Reservem a la nevera.

Servim amb mel i fruits secs picats (opcional)

 

Amb aquesta quantitat en va sortir per a tres persones (4 justet)

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BROSSAT1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BROSSAT2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BROSSAT3.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BROSSAT4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BROSSAT5.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BROSSAT6.JPG       

Bon profit !

RISOTTO DE BOLETS (CAMAGROSCS)

Escrito por comacasa-res 21-05-2009 en General. Comentarios (5)
http://comacasa-res.blogspot.es/img/RISOTTOBOLETS.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/RISOTTOBOLETS2.JPG  

 

Ja fa uns mesos vaig  assistir  a un taller sobre els risottos. L'organitzava el Club Social Caprabo. El xef  Nicola Marino ens va fer tres tipus de risottos, però ens va dir que deixéssim anar la nostra imaginació i que provéssim amb d’altres ingredients, que no tinguéssim por.

Com sempre acostumen a fer,  a la sortida del taller ens van regalar arròs, de la marca Gallo italiana, i uns pacs de risottos ja preparats, (que ja n’havia provat algun i estan molt bons).

Vaig trobar al congelador un paquetet amb camagrocs, (els que poso en algun  lloc del bloc que em van regalar amics de Siall...), quina il·lusió em va fer trobar-los!

I em vaig decidir a fer un risotto amb camagrocs! Seguin les pautes que ens va indicar el xef Nicola.

El resultat... excel·lent!

 

RISOTTO DE BOLETS (CAMAGROCS) 

 

Ingredients

 

-         400 g d’arròs (arborio o carnacoli)

-         Una ceba 

-         Brou de verdures (api, porro, pastanaga...)

-         150 g de formatge parmesà ratllat

-         Oli d’oliva/mantega

-         Bolets (250 g aprox.- és el que tenia jo, ja passats per la paella)

-         Un gotet de vi blanc (sec, bo)

 

Rentem i tallem els bolets. Els sofregim en una paella amb una mica d’oli, piquem un all i li afegim. Reservem

Sofregim la ceba tallada ben petita, ha de quedar transparent, no torrada, quan j la tenim afegim l’arròs i deixem que es sofregeixi una mica, a foc fort, a continuació tirem el vi blanc i deixem que evapori l’alcohol, tot seguit anem afegint el brou a poc a poc, i anem afegint-ne a mesura que l’arròs se’l beu. A mitja cocció afegim els bolets i acabem de coure, ha de quedar al dente.

Apaguem el foc i hi afegim la mantega o l’oli i el formatge parmesà, remenem bé, deixem reposar un moment i servim ben calent.

 Com veieu no porta nata, ens va dir el xef que res de res, que el risotto no en porta! El què farà que quedi un risotto cremós, melós, és el midó de l’arròs, per això la importància que aquest sigui de bona qualitat.

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/risottoarros.jpg

Aquest és el paquet d'arrós Arborio que ens van regalar.

Com a cosa curiosa el xef ens va explicar que la marca Gallo Espanyola i la Gallo Italiana van estar embolicades en plets pel nom... i que van arribar a una acord: Gallo espanyola només fabricaria pasta, i Gallo italiana arrós. Ben curiós!