Com a casa. res!

FORMATGE TENDRE

Escrito por comacasa-res 21-05-2009 en General. Comentarios (6)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE10.JPG 

 

FORMATGE (I)

 

L'altre dia a Mercadona promocionaven la seva llet fresca, et regalaven un cartró

de 1/2 l. total que em vaig trobar que a més a més de la fresca que compro tenia la de regal. Ahir per la tarda vaig pensar què podia fer-ne, i com aquell que no vol la vaig posar a bullir, quan va arrencar el bull vaig afegir el suc d'una llimona, ja amb el foc apagat, per què és quallés. I així va ser, la vaig colar posant un drap fi per separar el sèrum.

Llavors vaig cargolar el drap per tal de treure'n tota la part líquida, vaig salar-lo una mica i el reservat a la nevera. Avui l'entrepà de l'esmorzar l'he fet amb aquest formatge. Us he de dir que estava molt bo, potser una mica més de sal no hi hagués anat malament, però per ser la primera vegada no ha estat gens malament. Segur que el procés per a fer formatge és un altre, sobretot per la temperatura que ha d'agafar la llet, si algú en sap li agrairé si m'ho diu, per què m'ha picat el cuquet...

Si no l'hagués escorregut tant, n'hauria obtingut un bon brossat o formatge fresc.

S'ha d'anar estudiant...

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE4.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE5.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE6.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE7.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE8.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE11.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE13.JPG        

QUICHE D'ESPÀRRECS I PERNIL

Escrito por comacasa-res 19-05-2009 en General. Comentarios (6)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHESORTD.FORN.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHETALL.JPG

Aquí teniu la promesa, amigues de Rezeditas i pa amb tomaquet ! ahir vaig fer la quiche que vam aprendre al taller del Museu de la Xocolata. Tenia feta la massa brise, per tant només vaig folrar el motlle, precoure-la, farcir-la, al forn uns 35' i llesta per menjar!

Va quedar molt bona, que us he de dir... Val la pena fer la massa, és fàcil i la trobareu molt més bona.

La que em va sobrar la vaig congelar, a punt per fer-la servir en qualsevol moment.

La recepta original la podeu trobar al facebook del Museu de la Xocolata.

Jo vaig fer la meitat d'aquestes quantitats i em va sortir una quiche gran (motlle d'uns 23 cm) i em sembla que en tindré per una altra.

 

QUICHE D'ESPÀRRECS

 

Ingredients per a la massa brise:

 

- 500 g de farina fluixa (la normal)

- 250 g de fécula de blat de moro (maizena)

- 450 g de mantega

- 17 g de sal

- 125 g d'aigua

- 75 g d'ou

 

Preparació de la massa

 

Col·locar en un bol gran la farina tamisada amb la fècula de blat de moro, i la sal. afegim la mantega (pomada) i amb les mans anem integrant-la, seguidament afegim l'ou i l'aigua. Cal barrejar tots els ingredients fins tenir una massa ben compactada. Emboliquem la massa amb paper film i la deixem reposar a la nevera com a mínim una hora. La podem fer el dia abans i deixar-la fins l'hora de fer-la servir a la nevera, l'haurem de traure una mica abans per què agafi una mica de temperatura per a poder-la estirar).

 

Estirem i disposem la massa en el motlle (ens ha de quedar d'un gruix aproximat de 3mmm). No cal que engreixem el motlle per què la massa ja porta molta mantega. Omplim amb cigrons (crus) el motlle per tal que la massa no pugi. Cal precuinar-la uns 15-20 minuts (a la recepta original possa 5', però jo li vaig tenir més), forn preescalfat i a 180º.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHEPASTA.JPG 

Traurem els cigrons (que podem guardar un cop s'hagin refredat, ben tapats en un pot, per a properes vegades) i farcim al nostre gust

http://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHEBASE.JPG

Massa brise ja precuita (no passa res per què ens quedin les marques dels cigrons)

 

Farcit (en el meu cas)

 

- dos menats d'espàrrecs verds

- una ceba tendra

- pernil salat

- 3 ous

- 250 g de crema de llet

- formatge Gruyère, (acabat de ratllar)

- sal, pebre, nou moscada

 

Piquem la ceba a trossets, i sofregim una mica, ha de quedar potxada.Tallem els espàrrecs a trossets i també els sofregim, no cal que estiguin cuits del tot. Barregem aquests dos ingredients. En un bol barregem els ous i la crema de llet, hi afegim la sal, el pebre i la nou moscada.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHEESPARR.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHEOU.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHEFORMAT.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHEINGRED.JPG  

 

Omplim el motlle (ja el tenim preparat amb la massa i precuit)

 

Primer posem una capa de formatge, cobrim amb el farcit, en aquests cas amb els espàrrecs i ceba, afegim la barreja d'ou i crema de llet, tallem el pernil a trossets i el repartim per sobre, i tornem a cobrir amb formatge.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHEFARCIDA.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHEPREPARADA.JPG 

Fornegem durant 35 minuts (en el meu cas), ja veureu que el farcit ha quallat i la massa està cuita.

 

Forn preescalfat, coem a 170º

 

Al taller vam fer la quiche Lorraine i una amb crema de pèsol.

Recepta de la quiche Lorraine

 

- massa brise (seguint els passos anteriors)

- 80 g de bacó tallat en juliana, passat per la paella // 80 g de porro tallat a juliana i cuit (potxat) // 3 ous // 250 g de crema de llet // 80 g de formatge Gruyère // nou moscada // sal // pebre. (jo crec que les quantitats són una mica curtes, podem posar més quantitat de bacó, porro i formatge. Els ous i la crema de llet la mateixa)

 

Encara que l'explicació és llarga, no és gens complicat de fer. Animeu-vos!!

RODO DE POLLASTRE FARCIT

Escrito por comacasa-res 19-05-2009 en General. Comentarios (4)

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/RODOPOLLASTRE2.JPG 

 

Aquest pollastre el compro ja preparat a la polleria del mercat. Aquest era farcit amb pernil i formatge, però el podem demanar del que ens agradi més.

El vaig fer al forn, amb les bosses que ja vaig dir-vos en una altra recepta, són bosses especials per cuinar al forn i les compro a Mercadona. Les he provat un parell o tres de vegades i m'agrada molt com queda, ven rostidet i molt ben cuit.

 

RODO DE POLLASTRE FARCIT

 

Ingredients

- un pollastre farcit (del que més us agradi)

-  bosses especials per coure al forn (Mercadona)

-  patates o qualsevol altre acompanyament que ens agradi

-  sal i pebre

 

Preparació

 

Salpebrem el pollastre, el col·loquem dins la bossa i la tanquem seguint les instruccions del fabricant. Coem al forn durant unes dues hores, depenent del pes, fins que estigui ben rosset. Deixem reposar una 1/2 hora, que amb la seva pròpia escalfor s'acabarà de coure. Obrim la bossa i vigilant, recollim el suc, el posem en una paella amb una cullerada de maizena espessant, deixem uns minuts i tindrem una salsa fina i molt bona.

Presentem acompanyat amb el que més ens agradi. Jo vaig fer unes papates noves al microones i les vaig gratinar una mica per donar-los color.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/RODOPOLLASTRE.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/RODOPOLLASTRE1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/RODOPOLLASTRE3.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/RODOPOLLASTRE4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/RODOPOLLASTRE5.JPG  

Bon profit!!

 

GELAT DE IOGURT GREC I MADUIXES

Escrito por comacasa-res 18-05-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/gelat.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/salsamaduixa.jpg  

 

Aquest gelat el van fer a un taller de cuina amb la Mireia Carbó, jo no vaig poder anar-hi, però el trobareu a molts blocs, jo vaig treure la recepta del bloc la cuina de casa.

Queda boníssim !!

Traieu-lo una estoneta abans de servir, i si sou xocolaters, una mica de xocolata calenta per sobre no hi va malament... 

 

GELAT DE IOGURT GREC I MADUIXES

 

Ingredients:

· 3 ous
· 100g de sucre
· 400ml de nata per muntar
· 1 iogurt grec
· 1 pessic de sal
· 250g de maduixes

. 50 g de sucre

.  maduixes per a la presentació

Preparació:

 

Triturar les maduixes amb els 50 g sucre fins aconseguir una crema homogènia. Coure-la durant 5 minuts, treure del foc i deixar refredar.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/salsamaduixa.jpg

Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal

Muntar els rovells amb els 100g de sucre fins que tripliquin el volum,

    ens ha de quedar una  crema blanquinosa

Semi muntar la nata

Barrejar els rovells amb el iogurt i afegir-hi amb cura les clares i la nata
Disposar el gelat dins dels motlles alternant amb el puré de maduixes

Reservar al congelador fins el moment de servir

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/galat2.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/gelat2.jpg

Bon profit !!!

PASTISSERIA SALADA-TALLER 16.05.09

Escrito por comacasa-res 18-05-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/QUICHE0.JPG 

 

Aquest dissabte vaig assistir al taller "Pastisseria salada" organitzat pel Museu de la Xocolata de Barcelona.

El tema estava dedicat a la quiche, la Lorraine i una altra amb crema de pèsols i pernil salat. Vam començar fent la pasta brisé, que jo sempre la compro feta... i la veritat és molt fàcil de fer, en podem fer més quantitat i congelar-ne, d'aquesta manera sempre en tindrem de preparada.

Podem fer-les amb els ingredients que més ens agradin, però sempre hem de respectar de manera proporcional les quantitats de crema de llet i ous.

Ahir vaig preparar la pasta brise i avui acabaré la quiche, així que demà ja penjaré la recepta. A veure si em queda ben bona!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TERESAMUSEU.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TERESAMUSEU2.JPG

 

Ja veieu, treballant una mica !  

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche1.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche2.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche3.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche4.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche5.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche6.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche7.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche8.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche9.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche10.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche11.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/quiche47.jpg