Com a casa. res!

PASTÍS DE CARN

Escrito por comacasa-res 12-05-2009 en General. Comentarios (2)

              http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTELCARN5.JPG 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTELCARN8.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTELCARN7.JPG

 

Ja veieu que poques coses salades hi ha en aquest bloc, però de tant en tant també ens agrada canviar un pastís dolç per un de salat. Queda molt bo, i admet els ingredients que vulguem, jo el vaig fer tal com deia el cocinero fiel, que tot el que he fet d'ell ens ha agradat molt. Si pot posar olives, ou dur, pebrot...ha de quedar bé segur.

L'altra avantatge que té és que ens el podem menjat tant calent, amb la salsa, com fred amb una bona amanida. El fem i guardem a la nevera i tenim un plat preparat per a qualsevol moment.

 

PASTÍS DE CARN

 

Ingredients

 

- 1/2 k de carn picada de vedella

- 1/4 k de carn de porc

- una ceba mitjana (tallada petita)

- un o dos grans d'all (tallet petit)

- 1/2 gotet de cevesa

- 1 ou

- pa retllat

- sal i pebre

- mostaça en pols (opcional-jo no entenia)

- 12 talls de bacó (tallat ben fi, jo el vaig posar del fumat)

 

Preparació

 

Folrem un motlle de cake amb les tires de bacó, que en sobri una mica per dalt, per què desprès el tancarem.

En un bol posem l'ou i el batem , com per a truita, afegim la cervesa i remenem.

Incorporem les carns salpebrades al gust. Piquem la ceba i els alls, els barregem entre ells i afegim a la carn, remenem per què s'integri tot. A continuació anem posant pa ratllat i barregem, la quantitat de pa ratllat no és exacta, ens ha de quedar una massa com quan fem pilota o mandonguilles. Quan ja tenim la massa feta l'aboquem dins el motlle, apretem una mica per què no quedin forats, i anem tancant les tires de bacó.http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTELCARN.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTELCARN2.JPG

Coem a 200º durant uns 40-50 minuts. Dependrà de si el motlle és més alt o més pla. Aquest era bastant alt i va trigar uns 50 '.

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTELCARN3.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTELCARN4.JPG

Deixem refredar una mica, aboquem el suc en una paella, jo hi vaig afegir una cullerada de salsa Bovril (brou concentrat de carn) i una culleradeta de maizena espessant.

Va quedar una salsa molt bona.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTELCARN6.JPG 

 

Bon profit !

 

hemc 33 - piensa globalmente come localmente

 

Amb la recepta de PASTÍS DE CARN, participo en l'HEMC 33.

El tema que proposa "la flor de calabacín" és "piensa globalmente, come locamente"

 

Els productes provenen de Catalunya, la vedella de Girona, el porc del Pallars Jussà, les cebes i els alls de Sant Climent de Ll. ja veieu tot producte del país!

PA ECOLÒGIC AMB CERVESA

Escrito por comacasa-res 11-05-2009 en General. Comentarios (0)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PAECO.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PAECO2.JPG

Aquest pa és de farina de sègol i de blat integral, ecològiques, i amb cervesa natural. La recepta original era amb farina  de blat, de força, però vaig optar per la de blat integral. La cervesa també et deia de la marca Judas, però jo no en vaig trobar i vaig posar una natural, molt bona, que tenen al Mercadona.

Va queda un  pa molt bo, molt esponjós i gustós. Ens ha agradat molt.

La recepta és del bloc webos-fritos

 

PA ECOLÒGIC AMB CERVESA

 

Ingredients

 

- una cervesa Judas

- 30 g d’oli

- 15 g de llevat fresc (jo vaig posar 20g)

- 200 g de farina de sègol ecològica

- 300 g de farina de força ( jo de blat integral ecològica)

- 10 g de sal

- llavors de sèsam

 

Vaig fer la massa amb la panificadora. Si la fem a mà, posem en un bol gran la cervesa i l'oli i esmicolem el llevat i desfem, afegim les farines i la sal i amassem fins que quedi una massa elàstica.

A la cubeta de la panificadora vaig posar la cervesa (300 ml), l’oli, el llevaT esmicolat, les farines i la sal, per aquest ordre, i vaig posar el programa per amassar ( només 15’), cap al final hi afegim les llavors de sèsam. Quan ja tenim la massa feta, l’aboquem sobre el marbre enfarinat, fem una bola i deixem fermentar durant una hora, doblarà el volum. (jo vaig posar-la en un bol tapada amb un drap humit). Passat aquest temps tornem a abocar la massa sobre el marbre, ens posem oli a les mans i piquem la massa per traure’n l’aire, tirem per sobre una mica de farina i tornem a fer una bola, amb un cuter o ganivet li fem una creu o un tall, i tornem a deixar que fermenti durant una altra hora.

Mentre tant, preescalfem el forn a 230º, hi posem un bol amb aigua (li donarà humitat)

Pulveritzem una mica el pa amb aigua i coem 8 minuts a 230º , abaixem la temperatura a 200º i coem durant 40 minuts més.

Sabrem que és cuit quan en picar-lo soni a buit.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PAECO4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PAECO13.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PAECO5.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PAECO6.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PAECO7.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PAECO9.JPG    

TIRAMISÚ (SENSE OU)

Escrito por comacasa-res 11-05-2009 en General. Comentarios (0)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TIRAMISU2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TIRAMISU3.JPG 

 

Aquest tiramisú és ideal pel temps que ve ara, la calor! dic ideal per què és sense ou, com és el cas de l'original, i per tant no hi ha el perill que de vegades ens trobem amb l'ou cru a l'estiu.  En lloc d'acabar-lo amb cacau en pols, porta xocolata picada, a trossets, la que vaig posar jo era la de postres de Nestlé.

La textura queda una mica més seca, suposo que pel fet de no portar ou i també per què potser vaig deixar els melindros poc impregnats de cafè (i eren dels durs...)

De tota manera ben fresquet estava ben bo! em va agradar força trobar a cada mossegada els trossets de xocolata !

La recepta la vaig veure al bloc de "el cocinero fiel"

 

TIRAMISÚ (sense ou)

 

Ingredients

 

- 75 g de xocolata (tallada a trossets)

- 235 ml de nata per muntar

- 50 g de sucre

- 265 g de mascarpone

- melindros

- cafè

- Amaretto (o qualsevol altre licor que ens agradi)

 

Primer que res fem cafè i el deixem refredar.

En un cassó posem 100 ml de nata i el sucre, a foc vaig i anem remenant per què el sucre es desfaci. Reservem

Muntem la resta de nata.

En un  bol posem el mascarpone, l'aixafem una mica per què sigui més cremós. Hi afegim la nata muntada i barregem amb cura amb una espàtula, hi aboquem la barreja de nata i sucre i remenem, seguidament hi afegim un cafè i remenem bé, i ja tenim la crema de mascarpone.

Suquem els melindros en el cafè i anem fent les capes de melindro, crema de mascarpone, trossets de xocolata i tornem a repetir, acabem amb trossets de xocolata.

Reservem a la nevera i servim ben fresquet.

 

Bon profit!

 

 

 

 

 

 

 

PASTÍS DE XOCOLATA

Escrito por comacasa-res 06-05-2009 en General. Comentarios (3)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco13.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco12.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco15.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco14.jpg

 

Per als qui ens agrada la xocolata, aquest és un d’aquells pastissos que no deixarem passar de llarg... La recepta la vaig veure a “el cocinero fiel”, que, les propostes què fa en el seu bloc, amb vídeo inclòs, són d’èxit assegurat. Aquest pastís n’ha estat una prova, estava molt bo!

Els de casa encara no l'han tastat, però els companys de feina, i jo mateixa, ens hem llepat els dits!

 

PASTÍS DE XOCOLATA

 

Ingredients

 

-         200 g de xocolata (jo vaig posar Nestlé postres)

-         200 g de mantega

-         250 g de sucre

-         5 ous

-         25 g de farina

 

Preparació

 

Desfem al bany maria la xocolata tallada amb la mantega, remenem bé, quan ja s’ha desfet hi afegim el sucre i remenem per què és desfaci, traiem del foc, reservem i deixem que es refredi una mica, que perdi temperatura. Quan ja tenim la xocolata tèbia, hi anem afegint els ous, un a un, i barrejant amb l’espàtula, per últim afegim la farina i remenem per què s’integri. Al principi sembla que la barreja no es lliga, però ens quedarà una massa ben fina, d’aspecte llepissós. Aboquem en el motlle que tindrem engreixat i enfarinat.

Coem a 200º, amb el forn preescalfat, durant uns 35-40 minuts.

Deixem refredar i desemmotllem.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco1.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco2.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco3.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco4.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco5.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco6.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco7.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco8bis.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/xoco11.jpg      

Bon profit !! 

 

 

 

 

 

 

 

CABELL D'ÀNGEL

Escrito por comacasa-res 04-05-2009 en General. Comentarios (6)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL7.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGELPOTS.JPG 

 

La Mercè, de cal Rampeira d'Isona, i amiga, amiga, de la meva mare, em va donar ja fa uns dies dues carbasses per què fes cabell d'àngel, i em va explicar com l'havia de fer, doncs no ho havia provat mai, pensava que era complicat i difícil de fer, però la veritat és que no costa gens, només vol paciència i , això si, ganes de posar-te a la cuina!

Aprofitant que vaig pujar a Isona aquest cap de setmana, i que allà hi ha una bona cuina i que les carbasses esperaven...  em vaig posar de mans amb les carbasses i aquí teniu el cabell d'àngel, ara l'hem de provar, així que aviat caurà alguna coca de cabell d'àngel !

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CARBASSES.JPG 

 

CABELL D'ÀNGEL

 

Ingredients

 

- carbassa (especial per a cabell d'àngel)

- sucre

- suc llimona

- canonet de canyella

 

Preparació

 

Rentem les carbasses, les partim i en fem trossos, que posarem  en una olla amb aigua, que els cobreixi, i deixem que bulli durant una hora aproximadament, fins que es vegi que està cuita.

La traiem del foc i deixem que s'escorri bé, reservem un got de l'aigua de bullir.

Quan ja s'ha refredat, més que res per no cremar-nos..., amb l'ajuda d'una forquilla anem traient les llavors i una mica els serrells que les aguanten, no costa, i amb la mateixa forquilla traurem la polpa, que surt fàcilment.

Pesem la polpa i la posem en una cassola, si és de fang millor, hi afegim el suc de mitja llimona, el canonet de canyella i la meitat del pes de carbassa, de sucre. Jo tenia 1 kg de polpa de carbassa, així que hi vaig posar 1/2 kg de sucre. Si veieu que està molt sec, podeu tirar-hi una mica d'aigua, de la que hem reservat de bullir la carbassa. Deixem coure durant una hora aproximadament, a foc baix, remenant de tant en tant i amb l'ajuda d'una espàtula i una forquilla anem desfent, despentinant, el cabell d'àngel.

Depenent de si el volem amb un color més daurat o més blanc, el deixarem coure més o menys temps. Jo a casa, quan el feia la meva mare, sempre l'havia vist d'aquest color més claret.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CARBASSESBULLINT.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL5.JPG 

Animeu-vos !