Com a casa. res!

MUSCLOS A LA MARINERA

Escrito por comacasa-res 25-06-2009 en General. Comentarios (7)

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/musclos2.jpg

Per la revetlla de Sant Joan acostumo a fer musclos a la marinera, comença la temporada bona del musclo i s'ha d'aprofitar. Aquests eren de roca, petits però eren ben plens! Una mica picantons i regats amb una copeta de cava o vi, són un bon sopar per a qualsevol nit d'estiu!

Aquest any no he tingut temps de fer la coca, però no en va faltar! a la pastisseria López de la Baixa de Sant Pere la fan molt, molt bona, us recomano la pastisseria!

 

MUSCLOS A LA MARINERA

 

Ingredients

 

-         1 kg de musclos de roca

-         Una ceba

-         Una dent d’all

-         Tomàquet madur ben picadet

-         Carn de pebrot (carne de pimiento xoricero) o pebre vermell

-         Pebre negre en gra

-         Pebre negre molt

-         un got de vi blanc

-         una branca de julivert

 

 

Preparació

 

Primer que res rentem el musclos, els traiem les barbes, si estan molt bruts de la closca els rasquem una mica, els posem en una olla amb el got de vi, unes quantes boletes de pebre negre i una branca de julivert, tapem i deixem que s’obrin, de tant en tant donem una remenada, quan veiem que ja estan oberts, apaguem el foc i vigilant de no cremar-nos els deixem només amb una closca, i reservem. Reservem també mig got de l’aigua que han deixat anar els musclos.

En una cassola fem el sofregit posem oli i la ceba tallada ben petita i deixem que s’enrogeixi, afegim l’all talladet petit, remenem, hi aboquem el tomàquet i deixem coure uns minuts, quan tinguem el sofregit al nostre gust anem posant els musclos, hi afegim una mica de pebre negre (són bons que piquin una mica...), julivert picat petit, una mica de l’aigua dels musclos i deixem que facin xup xup uns minuts.

 

(Normalment es compta 1 kg de musclos per persona)

 

SANT TORNEMI !!!

Escrito por comacasa-res 25-06-2009 en General. Comentarios (3)

Desprès d'una setmaneta de vacances i passada la revetlla de Sant Joan, tornem per uns dies a la rutina diaria... esperant que d'aquí quinze dies tornem a gaudir d'uns dies més de descans!

El viatge ha anat molt bé, ens ha agradat molt, sobretot la part dels fiords, i també les capitals que hem conegut, Oslo i Estocolm, ja a Suècia.  Noruega un país de verd i d'aigua! poc poblat i amb unes típiques i disperses cases que fan uns paisatges tranquils i relaxants!

Encara no tinc totes les fotos, he de fer la tria... que porta feina, però aquí en teniu unes quantes del principi del viatge, que va començar a Bergen, ciutat típica per les seves cases de fusta pintades de colors vius, el mercat del peix, i des del seu mirador una vista preciosa de la ciutat.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BERGEN.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BERGEN2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BERGENPEIG.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MERCAT2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MENJAR.JPG 1r sopar: patata al caliu, salmó-bacallà amb gambetes i una salsa amb verduretes. Tot molt bo, en especial la patata, que la vam trobar exquisida!   

Al Mercat del peix podem trobar salmó de totes maneres, fumat, marinat, en paté, el caviar de salmó, el cranc, la carn de cranc és molt preuada, sobretot la del cranc reial, també preparada de diferents maneres. Et donen a provar tot el que vols i més ! la majoria dels treballadors són estudiants espanyols que hi treballen els mesos d'estiu, es treuen un bon sou! segons ens van explicar, per tant cap problema per entredre'ns.

 

POPETS AMB CEBA

Escrito por comacasa-res 11-06-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/POPETS4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/POPETS3.JPG

 

Estaré uns dies fora, faig una setmaneta de vacances. Me'n vaig a Noruega-Suècia. Prometo fer-vos un resum i procuraré recopilar alguna recepta nòrdica....!

Fins d'aquí uns dies!

 

POPETS AMB CEBA

 

- 1 k de popets

- dos o tres cebes (mitjanes)

- dos cullerades tomàquet ratllat

- 1/2 gotet de vi blanc sec (un bon raig)

- sal

- pebre

 

Vaig tenir la sort que la peixatera me'ls va netejar molt bé i nomès vaig haver de passar-los una mica per aigua.

En una paella posem els popets i deixem que treguin l'aigua, quan ja se l'han begut gairebé tota hi afegim les cebes tallades en juliana, remenem i deixem que es vagi caramelitzant una mica, quan ja tenim la ceba toba afegim el tomàquet, deixem coure 5 minuts, afegim el vi, la sal i el pebre, tapem i deixem coure fins que el popet estigui tou, tapem i remenem de tant en tant.

 

Bon profit i fins la tornada!!!

  

FLAM DE TARONJA

Escrito por comacasa-res 09-06-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/flam2.jpg 

El mes passat vaig anar a una classe de la Mireia Carbó, al Club Social Caprabo, vaig fer aquest flam que ens va ensenyar la Mireia i que encara no havia pogut posar-vos la recepta. És un flam molt fàcil de fer, com diu la Mireia sense cap secret, i queda molt bo, té una textura molt fina. Ara a l'estiu ben fresquet és unes bones postres!

 

FLAM DE TARONJA

 

Ingredients

 

- 3 ous

- 100 g de sucre

- 250 ml de suc de taronja

- ratlladura de pell de taronja (opcional)

 

pel caramel

 

- 100 g de sucre

- unes gotes d'aigua

- unes gotes de suc de llimona

 

Preparació:

 

Primer fem el caramel posant el sucre, la mica d'aigua i la llimona en un cassó, al foc fins a tenir el sucre fos i caramelitzat. Repartim el caramel pel fons de les flameres i reservem.

En un bol barregem els ous amb el sucre, hi afegim el suc de taronja i barregem bé. Colem (sempre queden impureses de l'ou), afegim la pell de taronja (opcional) i omplim les flameres. Coem al bany maria a 150º durant 45 minuts (depenent del forn i de la mida del motlle).

Deixem refredar, desemmotllem a l'hora de servir.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/flam.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/flam3.jpg

 

*  a mi em van quedar amb la textura una mica tova, jo crec que li faltava una mica més de temps de cocció, tot i que semblava que ja estava prou cuallat. La propera vegada el couré amb una mica més de temperatura i més temps.

 

 

Bon profit!

MELMELADA D'ALBERCOC, AMB TARONJA I VAINILLA

Escrito por comacasa-res 09-06-2009 en General. Comentarios (7)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ALBERCOC5.JPG 

MELMELADA D’ALBERCOC

 

Ingredients:

 

-         1 kg d’albercocs

-         650 g de sucre

-         250 d’aigua

-         Pell de taronja (jo vaig posar-la ratllada)

-         Vainilla en pols

-         Polsim de canyella

 

Preparació

 

En una cassola posem l’aigua i el sucre, fem un almívar clar, només per que es desfaci el sucre. Hi afegim els albercocs, nets i sense pinyol, la vainilla en pols i el polsim de canyella i deixem bullir a foc fluix, remenant de tant en tant durant una hora. Per veure si ja tenim la textura que ens agrada, més o menys espessa, en posem una mica en un  platet, quan es freda, tombem una mica el plat, la melmelada rellisca però no torna enrere, al lloc.

Mentre es va coent la melmelada, en una altra olla bullim durant uns 10-15 minuts els pots i les tapes, els reservem boca avall sobre un drap.

Quan ja tenim la melmelada omplim els pots, els tapem bé i deixem que es refredin boca avall. Guardem el lloc fresc i fosc.

 

Jo hi vaig posar aquestes quantitats, però crec que amb 200 d’aigua i 600 g (fins i tot 500 g) de sucre n’hi ha suficient.

Ens va dir el David Lienas que a menys sucre, menys temps se’ns guardarà la melmelada. A nosaltres com que no ens agrada molt dolça, la proporció que faig, amb la majoria de les melmeldas, és la meitat del pes net que tinc de fruita, de sucre.

La faig per tot l'any, es a dir, m'aguanta molt bé d'un any per l'altre.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ALBERCOC1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/ALBERCOC2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ALBERCOC3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/ALBERCOC4.JPG