Com a casa. res!

CLASSE AMB DAVID LIENAS

Escrito por comacasa-res 08-06-2009 en General. Comentarios (4)

 

Classe amb el David Lienas

 

Divendres passat tota una colla de blocaires vam assistir a una classe del David Lienas, a l’Espai Consum dels supermercats Bonpreu, dedicat a la frui8ta. Aquesta trobada l’havia organitzat la Gemma de la cuina de casa. Gràcies Gemma!.

El David ens va fer  tres receptes molt suculents, un gratinat de pinya confitada, un chutney de tomàquets i una confitura (melmelada) d’albercocs. A més a més, mentre va fent i preparant la recepta, ens va comentant i donant consells que ens serviran en qualsevol moment per a quan ens trobem a la nostra cuina. I com no, desprès vam poder fer un tast de totes les preparacions, i com podeu imaginar-vos, tot boníssim!

Com que m’agrada fer melmelades ja vaig posar en pràctica part de la classe, vaig fer la melmelada d’albercoc. Cada any en faig però una mica diferent, però us he de dir que aquesta ha quedat molt, molt bona !!!

Foto de grup amb el David Lienas.

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/286.jpg

 

BESCUIT AMB GLASSA DE LLIMONA

Escrito por comacasa-res 05-06-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BESCUIT.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BESCUIT5.JPG

 

D'aquesta recepta, publicada pels amics de La cuina vermella, em va cridat l'atenció la glassa de llimona.

L'aspecte del seu bescuit era excel·lent, i ahir vaig provar. Us he de dir que va quedar molt bo, molt fi al paladar i amb un gustet a llimona molt bo.

De vegades quan faig coques hi faig alguna glassa, de llimona, taronja... que tinc apuntades de la hma. Bernarda, (mans d'àngel!) de la què en sóc gran admiradora i amb la què tampoc m'importaria pasar-hi una mesada per aprendren força. Ella diu que les glasses calentes, es a dir que van al foc, s'han de posar quan  els pastissos són ja freds, i les glasses fredes, sense coure, per posar quan encara el pastís és calent, al sortir del forn. 

En aquest cas, la glassa és calenta, per tant quan la posem al bescuit, aquest ja ha perdut temperatura.

 

BESCUIT AMB GLAÇA DE LLIMONA

 

Ingredients

 

- 3 ous

- 230 g de sucre

- 180 g de farina

- 70 g de mantega

- 100 g de crema de llet

- pell ratllada de dos llimones( jo d'una gran)

- pessic de sal

- una culleradeta de llevat en pols

 

Per a la glassa

 

100 ml d'aigua

75 g de sucre

50 ml de suc de llimona

 

Preparació

 

Batem els ous i afegim el sucre a poc a poc, la sal, la farina amb el llevat (passat pel sedàs). Incorporem la mantega fosa, i a continuació la crema de llet i la ratlladura de llimona.

La massa resultant l'aboquem en un motlle allargat , engreixat i enfarinat.

Coem amb el forn preescalfat uns 45 minuts, a 180º. (el punxem per veure si està cuit)

Un cop cuit deixem refredar dins del motlle uns 15 minuts, el desemmotllem i deixen refredar en una reixeta metàl·lica.

Fem la glassa bullint l'aigua i el sucre  ( a  140º- jo no vig poder mirar l temperatura), per tant quan portava uns minuts bullint fort, vaig afegir el suc de llimona. Deixem que bulli uns 10 minuts més, retirem del foc i pintem el bescuit amb la glassa.

(Tot i que el bescuit xupa la glassa, queda molt brillant, no se si s'aprecia a la foto)

 

 

 

MELMELADA DE MADUIXA

Escrito por comacasa-res 02-06-2009 en General. Comentarios (4)

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MADUIXA6.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/4.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MADUIXA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MADUIXA.JPG

 

Aquest cap de setmana a Isona he fet la melmelada de maduixa, bé, part, per què encara en faré una mica més. Em va costar una mica més fer-la, vaig estar una bona estona,  per què un cop netes les maduixes en tenia 4 kg,  més el sucre... hi havia una gran cassolada ! però després quan ja ho tens i veus el goig que fan els pots, te n'oblides!

Les maduixes, com no, són de la Joana, de Sant Climent de Ll. 

 

MELMELADA DE MADUIXA

 

Ingredients (per kg de maduixes)

 

- 1 kg de maduixes

- 1/2 kg de sucre

- suc d'una llimona

- pots de vidre (tanca hermètica)

 

Rentem les maduixes (sense treure les cues), traiem les cues, part verda, les tallem, pesem i posem en una cassola, hi  afegim la meitat del pes de maduixes de sucre, i el suc de llimona, deixem macerar una bona estona, així deixaran anar el suc i el sucre s'anirà desfent.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1-.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MADUIXA3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MADUIXA4.JPG

 

Coem a foc suau i remenem sovint, quan veiem que les maduixes ja es desfan triturem amb el pimer, al nostre gust, més o menys deixant trossos de maduixa més sencers, al nostre gust. A partir d'aquest moment remenem constantment. Si ens fa una mica d'escula, l'hem de traure.

El temps depèn de la quantitat, amb dos quilos de maduixa, amb una hora i quart n'hi ha prou, jo aquesta vegada amb els quatre quilos vaig estar unes dues hores. De tota manera, fem la prova, posant una mica de melmelada en un platet, un cop refredi veurem si ja tenim la textura que ens agrada. Penseu que un cop freda, s'espesseix una mica més.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MADUIXA8.JPG 

 

Mentre anem fent la melmelada bullim els pots i les tapes, els deixem boca avall sobre un drap i quan ja tenim l melmelada, els omplim i tapem bé. A la mateixa olla on els hem bullit, els col·loquem de manera que no es toquin els uns amb els altres i deixem que bullim durant uns 10-15 minuts d'aquesta manera trauran l'aire que s'hagi pogut quedar dins.

Els traiem amb compte i deixem refredar. 

Guardem en un lloc fosc i sec.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MADUIXA10.JPG  http://comacasa-res.blogspot.es/img/MADUIXAPOTS.JPG