Com a casa. res!

NOTICIA D'AVUI A "EL PERIODICO"

Escrito por comacasa-res 28-07-2009 en General. Comentarios (2)

Què us sembla la idea???

el boca a boca funciona... però costarà, eh? ..../caragol/..., encara que tot és començar !

Una campanya anima que la @ s'anomeni 'caragol' en català

  1. • Un advocat de Lleida obre una pàgina a internet per recollir adhesions
El logotip de la campanya.
El logotip de la campanya.
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ
BARCELONA

Ho han aconseguit algunes marques comercials, que per raons legals han hagut de canviar d’un dia per l’altre el nom de, per exemple, unes natilles o un detergent. Ha passat també amb paraules d’ús quotidià que, amb el temps, van anar adoptant noves formes fins que l’original va caure en l’oblit, com va ser el cas del football en benefici del futbol. Aquesta vegada, l’objectiu és canviar la denominació d’un símbol, el de @, conegut en català com a arrova i incorporat internacionalment com l’element que precedeix les adreces de correu electrònic. El propòsit és que adopti un to una mica més català –lleidatà, de fet– i passi a denominar-se caragol.
«En el fons, la idea no és original. Hi ha uns quants idiomes al món que ja anomenen cargol la @, com l’italià, el coreà, el bielorús i l’esperanto», argumenta l’advocat Ramon Arnó, especialista en noves tecnologies, que ha obert una pàgina a internet per recollir adhesions a la proposta (http://www.caragol.cat).
La intenció és que, a poc a poc, «amb la complicitat de la gent i de manera simpàtica i divertida», es vagi implantant el terme caragol, en lloc del d’arrova, quan una persona faciliti a una altra l’adreça d’e-mail. La transmissió es faria, explica el promotor, mitjançant el sistema del boca orella.
No hi acaba d’haver consens sobre qui va ser el primer a utilitzar el símbol @. Hi ha qui sosté que van ser mercaders italians, que expressaven amb aquell signe una mesura de pes habitual a les seves transaccions, equivalent a 11,502 quilos. Segons va publicar recentment el diari britànic The Guardian, la primera representació escrita del símbol es troba en una carta enviada per un comerciant venecià el 1536.

LA TESI ARAGONESA / Alguns altres estudiosos asseguren, per contra, que l’origen de l’arrova –amb la qual es mesura tant el pes com el volum– és en realitat catalanoaragonès. L’historiador Jorge Romance ha trobat una @ al document conegut com la Taula d’Ariza, que data de l’any 1448 i que reflecteix una entrada de blat de Castella.
L’aplicació informàtica del símbol va arribar l’any 1971 gràcies a Ray Tomlinson, el nord-americà que ha estat guardonat aquest any amb el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica, creador també del telèfon mòbil. La seva idea va consistir a utilitzar un símbol integrat a tots els teclats, però que no apareixia als noms propis de les persones o empreses, ni tampoc dels servidors. «En molts llocs, al símbol se li van posar noms vinculats a animals. Alguns l’anomenen cua de mico, alguns altres cargol», segons assenyala Arnó.

HEMC 35

Escrito por comacasa-res 28-07-2009 en General. Comentarios (0)

 

PARTICIPO AMB AQUESTA RECEPTA A HEMC 35hemc 35 - conservas caseras

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL7.JPG 

CABELL D'ÀNGEL

 

Ingredients

 

- carbassa (especial per a cabell d'àngel)

- sucre

- suc llimona

- canonet de canyella

 

Preparació

 

Rentem les carbasses, les partim i en fem trossos, que posarem  en una olla amb aigua, que els cobreixi, i deixem que bulli durant una hora aproximadament, fins que es vegi que està cuita.

La traiem del foc i deixem que s'escorri bé, reservem un got de l'aigua de bullir.

Quan ja s'ha refredat, més que res per no cremar-nos..., amb l'ajuda d'una forquilla anem traient les llavors i una mica els serrells que les aguanten, no costa, i amb la mateixa forquilla traurem la polpa, que surt fàcilment.

Pesem la polpa i la posem en una cassola, si és de fang millor, hi afegim el suc de mitja llimona, el canonet de canyella i la meitat del pes de carbassa, de sucre. Jo tenia 1 kg de polpa de carbassa, així que hi vaig posar 1/2 kg de sucre. Si veieu que està molt sec, podeu tirar-hi una mica d'aigua, de la que hem reservat de bullir la carbassa. Deixem coure durant una hora aproximadament, a foc baix, remenant de tant en tant i amb l'ajuda d'una espàtula i una forquilla anem desfent, despentinant, el cabell d'àngel.

Depenent de si el volem amb un color més daurat o més blanc, el deixarem coure més o menys temps. Jo a casa, quan el feia la meva mare, sempre l'havia vist d'aquest color més claret.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CARBASSES.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL5.JPG   

PEDREGADA 6/07 !!

Escrito por comacasa-res 28-07-2009 en General. Comentarios (3)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PEDREGADA2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PEDREGADA.JPG  

 

No m'havia recordat d'ensenyar-vos les pedres que van caure (del cel...) el passat 6 de juliol, a Isona (Pallars Jussà) !! va ser un pedregada com mai vista!!! això van dir els més grans, mai s'havia vist una pedra tant gran!!! no tenia a mà cap pilota de ping-pong, però eren de la seva mida, alguna fins i tot més gran!! els cotxes van quedar ben marcats... i algun amb els vidres trencats!

Què dir-vos de les meves alegries... van quedar trinxades, ja les veieu ..

 

 

PASTIS AMB FRUITES DEL BOSC

Escrito por comacasa-res 27-07-2009 en General. Comentarios (4)

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/BOSC2.JPG

Aquest pastís tan refrescant és idea dels amics del bloc "lacuinavermella", que recomano visiteu!

Per celebrar una mica que diumenge era Santa Anna, va ser una bona pensada fer aquest pastís, que va resultar bo, bo perquè sí!!! Dedicat a la meva filla Anna !!!

 

PASTÍS AMB FRUITES DEL BOSC

 

Ingredients

 

75 g de mantega fosa

200 g de galetes triturades (jo vaig posar Digestive de taronja)

50 g de subre llustre

300 g de fruites vermelles congelades (jo de La Sirena, caixa de fruites del bosc)

1 sobre gelatina de maduixa ( jo de frambuesa)

 

Preparació

 

En un bol barrejar la mantega fosa, les galetes triturades i el sucre, estendre la barreja a la base del motlle (si és desmontable millor). Fornejar uns 10 minuts.

Preparem la gelatina segons les instruccions del fabricant, hi incorporem les fruites congelades i ho aboquem sobre la base de galeta. Deixem que refredi i solidifiqui la gelatina.

Servir ben fresquet!!!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BOCH3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BOSC1.JPG

 

És ràpid de fer i molt bo !!! (que no us espanti encendre el forn... encara que faci calor !)

 

 

 

PARTICIPACIÓ A HEMC 35

Escrito por comacasa-res 24-07-2009 en General. Comentarios (3)

hemc 35 - conservas caseras 3er aniversari  hemc

 

PARTICIPO AMB LA RECEPTA DE CABELL D'ÀNGEL A L' HEMC 35, DEDICAT A LES "CONSERVES CASERAS"

 

LA RECEPTA DE CABELL D'ANGEL LA TROBAREU AL MES DE MAIG/2009 (ÉS PER NO TARNAR-LA A ESCRIURE)