Com a casa. res!

BODES D'OR !!!

Escrito por comacasa-res 23-07-2009 en General. Comentarios (3)

50è ANIVERSARI DE CASATS !!!!

 

A finals de juny vam celebrar que la Montserrat i el Manel feia 50 anys que s’havien casat.

50 anyets!!! ... com aquell que res !

Em va fer molta il·lusió fer-los el pastís, que ens vam cruspir tots els que ens vam reunir per celebrar-ho.

Va ser una festa molt maca i entranyable, ens ho vam passar molt bé.

Moltes gràcies família Ortells-Segarra i per molts anys!!!!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/50.4.jpg 

 

Per la base del pastís vaig fer la recepta típica i bàsica del iogurt, d'especial tenia que vaig mullar una mica el pa de pessic amb almívar de taronja, que havia guardat d'un dia que vaig fer unes taronges confitades. I guarnit per a la ocasió!!!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/50,5.jpg 

MUSSACA

Escrito por comacasa-res 22-07-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MUSSACA6.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MUSSACA5.JPG  

 

MUSSACA

Ingredients

 

- ½ kg de carn picada de vedella

- ¼ de carn picada de porc

- Tres o quatre patates

- Tres albergínies

-     - Salsa de tomàquet (jo vaig posar un pot de quart de quilo de triturat a trossets)

         (Si la fem  nosaltres molt millor)

-     - Una ceba, un gra d’all

-     - Espècies: comí, canyella en pols, orenga, pebre vermell, pebre negre .... segons el nostre gust

         i  les que ens agradin, i la quantitat depenent de si volem que es notin més o menys.

      - Formatge gruyère ratllat 

-     - Oli

      -  beixamel

 

Preparació

 

Primer que res, rentem les albergínies, les tallem en làmines i les fem una mica a la planxa, d’un gruix aproximat de ½ cm. Les reservem.

 

En una olla bullim les patates senceres i amb pell (prèviament les rentem). No les coem del tot, les deixem semi crues. Quan s’han refredat una mica les pelem i tallem a rodanxes de ½ cm aprox. Les reservem

 

En una paella posem oli, sofregim la ceba talladeta petita, i també el gra d’all talladet. Quan ja tenim la ceba ben rossa hi afegim el tomàquet, quan ja ha sofregit una mica incorporem les carns, salem i afegim les espècies. Deixem coure remenant de tant en tant.

 

Muntatge

 

El recipient en el què preparem la mussaca ha de poder anar al forn.

 

Primer posem una capa de patates, desprès una d’albergínia i cobrim amb el preparat de carn. Tornem a fer capa de patata, capa d’albergínia i acabem cobrint amb beixamel. Coem durant 30 minuts al forn, a uns 180º, la punxem per veure si ja està cuita. Posem el formatge ratllat i gratinem.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MUSSACA1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MUSSACA2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MUSSACA3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MUSSACA4.JPG     

(per a la segona capa em vaig quedar una mica curta de patata... val més que en fem una mica més i si ens en sobra la podem aprofitat per a fer una altra cosa, amanida, per acompanyament, ensaladilla...)

 

 

Bon profit !!

PASTISSETS II

Escrito por comacasa-res 21-07-2009 en General. Comentarios (4)

 

QUANTS DIES... HE ESTAT DE VACANCES ... SORT QUE ENCARA EN QUEDEN UNS QUANTS! TOT I AIXÍ UNA MICA HEM TREBALLAT, A LA CUINA, PERÒ !!!

 

La Maria de Cal Faci em va regalar dues carbasses per fer cabell d'àngel, per tant, se'm va girar una mica de feina... la vaig fer ben a gust! van sortir tres pots ben bonics d'un cabell d'àngel ben ros!!! (us dec la foto). Amb el que va quedar desprès d'omplir els pots vaig fer-ne aquests pastissets. La massa dels pastissets és la mateixa que la dels panadons, que com és una recepta de fa temps, us la poso de nou, així no haurem de buscar-la. La del cabell d'àngel és més recent, per tant no la torno a posar.

Van quedar molt bons!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/pastiossets5.jpg 

PASTISSETS II

 

Ingredients massa

 

- 1 ou

- una tasseta de café d'oli

- una tassa i 1/2 de llet (tassa cafè)

- pessic de sal

- culleradeta de llevat (Royal)

- farina- la que admeti, ha de quedar una massa elàstica, que la puguem estirar.

 

En un bol posem tots els ingredients, remenem bé i hi anem a fegint la farina, l'anem integrant barrejant bé amb les mans, l'aboquem al marbre i acabem de fer-la. Fem un "rulo", anem tallant petites porcions, les estirem amb el corró i omplim amb una cullerada de cabell d'àngel, tanquem el pastiset amb una forquilla o fent un cordonet (com a la foto) i fregim amb oli (jo de girasol) ben calent, que es daurin. Les traiem i deixem uns minuts sobre paper de cuina i a continuació els passem pel sucre i deixem refredar.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/pastissets1.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/pastissets2.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/pastissets3.jpg