Com a casa. res!

VACANCES

Escrito por comacasa-res 14-08-2009 en General. Comentarios (3)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/cremallera.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/vacances.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/termometre.jpg

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/sol.jpg Tot i les calors, vacances, mandres ..., segur que alguna coseta farem a la cuina...ja siguin dolces o salades, fredes o calentes !

 

FINS AVIAT I QUE ACABEU DE PASSAR

                  BON ESTIU !!!

 

(imatges d'internet)

PASTÍS DE FORMATGE (III)

Escrito por comacasa-res 12-08-2009 en General. Comentarios (8)

Ja feia temps que tenia pendent aquesta recepta de pastís de formatge. Quan la vaig veure, a "la cuina de casa", em va cridar l'atenció l'alçada del pastís, que com podeu veure és força alt, 

i va quedar espectacular... tot i que quan es refreda baixa una mica. Va quedar molt, molt bo, d'aquells que saps que repetiràs. Els companys de feina, els poquets que hi ha un mig agost..., també ho han certificat!.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORM2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORM3.JPG

 

PASTÍS DE FORMATGE   

 

Ingredients

 

- massa brisa (aquesta vegada no l'he fet jo, la vaig comprar)

- 400 g formatge cremós (tipo fhiladelfhia)

- 5 ous

- 150 g de sucre

- suc de mitja llimona i pell ratlalda

 

 

Separem els rovells de les clares

Batem els rovells amb el sucre fins que tinguem una crema blanquinosa

Afegim el formatge, el suc i la pell de llimona ratllada i batem fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.

Muntem les clares a punt de neu (amb un pessic de sal) i les afegim a la barreja anterior, amb espàtula i amb moviments envolvents, és a dir, de baix cap a dalt, per tal que no ens perdi volum, i l'aboquem al motlle, que, prèviament, haurem folrat tot l'interior amb la massa brisa.

 

Enfornem 15 minuts a 190º i ben bé, uns altres 50 minuts a 150º.

(si el motlle no és tant alt, necessitareu menys temps)

 

Deixem refredar i reservem a la nevera

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORMBOL.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORMFORN.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORMTALL.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORM4.JPG

Si el proveu, ja veureu com no durarà gaires dies... vola!

 

PASTÍS DE XOCOLATA

Escrito por comacasa-res 10-08-2009 en General. Comentarios (3)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1XOCO.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/5XOCO.JPG  

 

Per esmorzar i acompanyar el cafè del diumenge, dissabte per la tarda, amb l'Anna, vam posar-nos a la cuina, això que la calor apretava..., a fer aquest pastís que havia recomanat la setmana passada la Mercè, de cuinaperllaminers. Jo vaig fer-lo gran, amb el motlle típic de flam, i dos d'individuals. A la recepta original vaig afegir-hi un toc de pell de taronja, i una mica de llevat, que no tinc el forn massa fi i em va fer por que em quedés poc esponjòs, això que l'Anna va muntar els ous amb el sucre molt bé!.

 

PASTÍS DE XOCOLATA

 

Ingredients:

  • 100 g de mantega
  • 250 g de xocolata negra del 71% de cacau (jo vaig posar Nestlé postres)
  • 4 ous
  • 2 rovells d'ou
  • 100 g de sucre
  • 2 cullerades grans de farina
  • 1 cullerada petita d'essència de vainilla
  • pell de taronja ratllada
  • una culleradeta de llevat (Royal)

 

Preparació:

Es desfà la xocolata juntament amb la mantega al bany Maria.
Muntem els ous, els rovells, el sucre i l'essència de vainilla. Es bat fins que tripliqui de volum i quedi d'un color blanquinós.
Es barreja la mescla anterior amb la de la xocolata desfeta, amb una espàtula, amb moviments suaus de baix cap a dalt.
Incorporem la farina tamisada amb el llevat, també amb espàtula i amb moviments de baix cap a dalt.
S'unten els motlles amb mantega i s'empolsimen de farina. S'aboca la preparació al motlle o motlles.
Coem al forn durant 25 minuts fins que siguin cuits (l'escuradents ha de sortir net). Si ho fem en un motlle més gran el temps de cocció també serà més gran. Jo el gran els vaig tenir uns 40 minuts.
Es deixen refredar una mica i es desemmotllen.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/3XOCO.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/2XOCO.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/6XOCO.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/4XOCO.JPG 

MELMELADA DE PRÈSSEC

Escrito por comacasa-res 10-08-2009 en General. Comentarios (7)

En vista que el mal temps d'aquest últims dies per les terres de lleida , pedregades que han deixat pel terra la fruita d'aquesta temporada, i el fruiters maltrets, que en alguns llocs hauran de plantar de nou,  vaig fer una mica de melmelada de prèssec (de Sant Climent de Llobregat), encara que espero que la setmana vinent que vaig a Isona podré fer-ne amb algún prèssec que hagi quedat a les terres de Lleida, que són més bons!

 

MELMELADA DE PRÈSSEC

 

Ingredients

 

- 1 kg de prèssecs

- 1/2 kg de sucre

- suc d'una llimona

 

Pelem els prèssecs, els tallem a trossos petits, els pesem i aboquem en una cassola (de fang o ferro colat) amb el sucre, (la meitat del pes del prèssec), i el suc de llimona. Deixem macerar, el temps, el que tinguem, jo aquesta vegada va estar unes dues hores, ja veureu a la foto de més a baix, el suc que deixa anar. Coem a foc mig durant una hora i quart, fins que tinguem la textura de melmelada que ens agradi. Jo quan fa uns 3/4 d'hora que bull, ja es veu que el prèssec està transparent, el trituro una mica, sinó queda molt sencer. Quan tinguem la textura de melmelada que ens agrada, traiem del foc i anem omplint els pots, que ja haurem fet bullir prèviament, Tapem i tornem a fer bullir uns deu minuts coberts d'aigua, per treure'n l'aire; jo sempre ho faig d'aquesta manera. però també es pot estalviar aquest pas i col·loquem els pots ben tapats boca aball, deixant que es refredin.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PRESSEC1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PRESSEC4.JPG 

SEITÓ EN VINAGRE

Escrito por comacasa-res 10-08-2009 en General. Comentarios (7)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BOQUERO.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BOQUERO1.JPG  

De tant en tant també m'agrada ensenyar-vos alguna de les cosetes salades que faig,  que també ens agraden, eh? però jo sóc molt llaminera i em van més les coses dolces! també us he de dir que disfruto més fent algun  pastís, coca, crema, melmelada ... , que no pas un estofat.

Aquí, uns seitons per acompanyar un vermout o cerveseta, que ara amb la calor  ve molt de gust!!!

 

SEITÓ EN VINAGRE

 

Ingredients

 

-  seitons

-  vinagre (blanc)

-  all i julivert

-  sal i pebre

 

Primer que res traiem el cap, les tripes i l'espina dels seitons, els posem en un bol amb abundant aigua per treure'n bé la sang, i els escorrem. En un bol anem posant els seitons, els salem una mica, posem una altra capa de seitons, salem, ...així fins tenir-los tots, llavors cobrim amb el vinagre de vi blanc, jo sempre hi poso també una mica d'aigua, per treure la fortor del vinagre.

Deixem macerar durant al menys dues hores a la nevera. Quan ja veiem que els seitons són d'un color blanc, ja podem disposar-los en una safata o recipient, fent capes de seitó, pebre ( una  mica), all, julibert (ben picadets), raig d'oli d'oliva, seitó, pebre.... repetim els ingredients per aquest ordre, fent capes de seitó.

Tapem i reservem a la nevera.

 

bon profit!!