Com a casa. res!

TRUITA DE PATATES

Escrito por comacasa-res 05-08-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TRUITA0.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TRUITA4.JPG  

 

Vaig veure al bloc del "cocinero fiel" que feia una truita de patates una mica especial, amb sorpresa... hi posava formatge i pernil dolç. Em van agafar ganes de fer-la i com no menjar-la! Vaig comprar una bona patata del país, posava del Pirineu (Oliana), que sempre recordo al meu pare que ens deia que quan ell no hi fos ja no en menjaríem de tan bones, i tenia tota la raó, com les d'ell mai més... , i amb les tomates el mateix, les compro a pagès, però no n'he menjat com aquelles de Sentanya (l'hort de casa).

Bé, la truita estava molt bona, diferent, per sorprendre una  mica al personal!!

 

TRUITA DE PATATA SORPRESA

 

Ingredients

 

- patates (segons la vulguem de gran, jo vaig posar 1 kg aprox.)

- una ceba mitjana

- 4 ous

- sal

- oli

- pernil dolç tallat ben fi (uns 100 g aprox.)

- formatge tallat ben fi ( que sigui suau, d'aquests per fondre,)

 

Rentem, pelem i tallem les patates i la ceba. Posem oli en una paella i fregim a foc mig, remenant de tant en tant, i salem. Quan ja estan cuites i ben rosses escorrem per treure l'excés d'oli. En un bol batem els ous amb una  mica de sal, hi afegim les patates i remenem bé. Escalfem la paella amb una gota d'oli, hi aboquem la meitat de la barreja de patata i ou, cobrim amb una capa de pernil i una altra de formatge, hi acabem d'obocar la resta de barreja de patata i ou, i a foc baix deixem que es vagi coent, donem la volta amb un plat i tornem a la paella perquè s'acabi de coure, quan la tenim al nostre gust la retirem del foc i ja està llesta per menjar, amb una bona llesca de pa amb tomata!.

 

bon profit  !

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PATATES.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TRUITA.JPG 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TRUITA1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TRUITA3.JPG   

PRÉSSEC EN ALMIVAR

Escrito por comacasa-res 03-08-2009 en General. Comentarios (5)

 

hemc 35 - conservas caseras2a participació a HEMC 35

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PRESSEC5.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PRESSEC2.jpg   

 

PRÉSSEC EN ALMÍVAR

 

- 1 kg de préssecs (o més)-han de ser dels grocs, que tinguin la carn forta

- sucre

- aigua (mineral)

 

Esterilitzem els pots (han de ser una mica grans), fent bullir en una olla els pots i les tapes uns 10 minuts. Els traiem i reservem.

Mentrestant, pelem els préssecs, els senyalem amb el ganivet pel mig, tot el voltant, (normalment tenen una marca, com un  tall, que ja ens indicarà per on fer-ho) i amb les dues mans fem girar -en sentit contrari-, se'ns partirà fàcilment. Amb la punta del ganivet traiem el pinyol, polim una mica i reservem en un bol, fins a tenir tots els préssecs preparats.

Posem una o dos meitats de préssec en un pot, que quedi ben col·locat, afegim dues cullerades soperes de sucre, i cobrim amb aigua, tornem a posar dos o tres meitats, segons l'amplada del pot, de préssec dues cullerades de sucre i cobrim amb aigua, així fins a omplir el pot, apretem un a mica per què ens quedi ple. Tapem bé, quan ja els tenim preparats, els fem bullir coberts d'aigua uns 15 minuts i els deixem refredar en la mateixa olla. Ja podem guardar-los.

Proveu de fer-los, és molt fàcil i a l'hivern quan no és temps de préssec sorprendreu a tothom!

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1PRESSEC.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/2PRESSEC.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/3PRESSEC.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/4PRESSEC.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/5PRESSEC.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PRESSEC2.jpg

GUACAMOLE

Escrito por comacasa-res 03-08-2009 en General. Comentarios (1)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/GUACAMOLE.JPG 

 

GUACAMOLE

 

Ingredients

 

- un alvocat

- un ceba tendra (petita)

- un tomàquet madur

- suc de llimona

- sal i pebre

 

Pelem l'alvocat i l'aixafem amb una forquilla, i tirem unes gotes de suc de llimona perquè no s'oxidi, d'aquesta manera evitarem que s'ennegreixi, tallem la ceba a trossets ben petits, pelem i traiem les llavors del tomàquet i tallem a trossets ben petits, ho incorporem tot amb l'alvocat, salem i pebrem, remenem i reservem tapat amb film. Servim ben fred amb dippas o doritos de blat de moro.

 

És molt fàcil !  Res a veure amb el que podem comprar ja fet.

Una bona tapa per acompanyar una bona cervesa!

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/GUACAMOLE2.JPG