Com a casa. res!

TARTA TATIN II (individuals i variades)

Escrito por comacasa-res 29-09-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TATINS6.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TATINS7.JPG

 

En lloc de fer una Tatin gran i de poma, vaig optar per fer-les individuals, i cada una amb una fruita diferent, tot i que tots vam provar-les totes. Estaven molt bones, la de plàtan requetebona! El contrast de la Tatin tèbia amb el gelat de vainilla està per xupar-se'n els dits!!

 

TARTES TATIN (individuals i diferents fruites) 

 

Ingredients

 

- Una làmina de pasta de full

- sucre

- nous (a trossets)

- gotes de suc de llimona

- mantega

- motlles individuals (en aquest cas, rectangulars, d'aquests d'alumini)

- jo les vaig fer de: poma, mango, préssec, plàtan i maduixa, una de cada)

 

Preparació

 

En una paella posem sucre (depenent de les tatins que fem), les gotes de suc de llimona i la mantega (una cullerada), posem al foc fins que tinguem fet el caramel. L'aboquem en els motlles i tirem trossets de nous per sobre.

Preparem les fruites, rentem, pelem i tallem a trossets irregulars, però més petits que quan fem la tatin gran, i les anem col·locant en cada motlle, apretem una mica perquè ens quedi la base ben coberta. Tallem la pasta de full a la mida del motlle i els tapem.

Tenim preescalfat el forn i coem les tatins durant uns 20 minuts, o fins que veiem que la pasta fullada està rossa i cuita. Deixem que es temperin al forn, tancat i amb la porta mig oberta.

Les servim tèbies, estan molt bones acompanyades amb una mica de gelat de vainilla.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TATINS1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TATINS2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TATINS3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TATINS4.JPG    

 

Bon profit !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

MELMELADA DE FIGA

Escrito por comacasa-res 28-09-2009 en General. Comentarios (5)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA6.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA7.JPG

 

Després de menjar-les acabades de collir, preparades amb pastissos i tartes, com a tapa amb una fina tallada de bon pernil salat..., és l'hora de conservar-ne unes quantes per aquest hivern, tot esperant la propera collita...

Aquestes figues són de Sant Climent de Llobregat, de la Juanita, pagesa que ens proveeix de bons productes de la terra.

 

MELMELADA DE FIGA  

 

Ingredients

 

- 1 k de figues

- 1/2 k de sucre ( jo vaig posar 400 g x kg)

- suc d'una llimona

- dos grans d'anís estrellat

- un polsim de clau en pols (una punteta de cullereta de cafè)

 

Preparació, rentem molt bé les figues, les anem descuant i traient la mica de base i les parts lletges, però no les pelem. Les partim pel mig (que sempre pot haver-hi sorpresa...), les pesem i aboquem en una cassola, hi afegim el sucre, el suc de llimona, l'anís estrellat i el polsim de clau d'olor. Deixem macerar, jo les vaig tenir unes dues hores.

Coem a mig foc, quan comenci a bullir, l'abaixem. De tant en tant remenem bé. Passats uns 45 minuts, triturem amb el pimer una mica, tot i que les figues són tobes, queden bastant senceres i cal donar un cop de pimer. Deixem coure uns 15-20 minuts més, fins que tinguem la textura que ens agradi. Omplim els pots (prèviament els haurem bullit), tapem bé i fem bullir uns 15 minuts, que quedin ben coberts d'aigua. (Aquest pas també és pot substituir posant els pots plens boca avall per treure'n l'aire).

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA3.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA5.JPG   

CHARLOTA DE PRÉSSEC

Escrito por comacasa-res 25-09-2009 en General. Comentarios (3)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CHASRLOTA4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CHARLOTA5.JPG

Per celebrar que ja fa uns quants anys de casats... vaig fer aquesta Charlota de nata i préssec caramelitzat. Una tarta fàcil i ràpida de fer, i alhora la vaig trobar delicada per a la ocasió.

La recepta és de gastronomiaycia, lloc on s'hi poden trobar receptes ben interessants com aquesta.

En aquest cas està farcida amb nata, però també podem rellenar-la amb una mousse de xocolata, gelatines de fruita... com sempre, podem deixar anar la nostra imaginació...

 

CHARLOTA DE PRÉSSEC

 

Ingredients

 

- un paquet de melindros

- 1/2 l de nata per muntar

- préssecs grans ( uns 4)

- 80 g de sucre blanquilla

- 2 cullerades de sucre de canya

- 2 cullerades de mantega

 

- motlle de parets altes i de poc diàmetre (uns 20 cm) o també podem fer-les individuals

 

Preparació

 

Muntem la nata ben forta, anem afegint el sucre blanquilla, si no voleu que quedi tant dolç posem menys quantitat de la indicada. La reservem a la nevera.

En una paella posem la mantega i quan s'ha fos incorporem els préssecs que prèviament haurem pelat i tallat a galls fins (d'uns 3mm) i a continuació afegim el sucre de canya, donem unes voltes i quan comencin a caramelitzar, retirem del foc i deixem refredar.

Anem col·locant els melindros a tot el voltant del motlle, si sobresurten del motlle, els tallem el tros que sobri (jo no ho vaig fer... i crec que hagués quedat millor, perquè no haguessin sobresortit).

Rellenem fins a la meitat amb la nata, cobrim amb préssec caramelitzat, una bona capa. Cobrim amb la resta de nata i acabem posant el préssec. Reservem a la nevera o bé al congelador, si el volem com a gelat.

El podem decorar amb birutes de xocolata i presentar-lo amb una bona llaçada. (queda molt bé)

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CHARLOTAPRESSEC.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CHARLOTAPRESSEC2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CHARLOTA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CHARLOTATALL.JPG    

 

BON PROFIT  !

 

 

 

 

 

PINYA EN ALMÍVAR

Escrito por comacasa-res 23-09-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA5.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA4.JPG

 

Tant si és temporada com si no, podem trobar tot l'any la fruita que vulguem, això sí, com les de temporada no hi ha res!. No he provat mai de fer la pinya en almívar, i per comprovar si el seu resultat es acceptable, he provat de fer-ne. Si veig que val la pena, ara que vindrà la temporada bona en faré algun pot més, ja tindré la pràctica feta.

Ja us explicaré, encara que han de passar un parell de mesos...

La vaig fer com el préssec en almívar.

 

PINYA EN ALMÍVAR

 

Ingredients

 

- una pinya

- sucre

- aigua

- pot de boca ampla i tapa de rosca

 

Primer que res hem de fer bullir el pot per esterilitzar-lo, el reservem.

Traiem els dos extrems i tallem a rodanxes, no gruixudes, d'uns 5mm, i les pelem (també podeu pelar tota la pinya i fer les rodanxes). Amb qualsevol tallapastes que tinguem (sinó amb un ganivet de punta fina) anem traient la part dura del centre de la rodanxa.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA1.JPG 

Posem una sobre l'altra totes les rodanxes, per poder arrodonir-les i que quedin totes més o menys de la mateixa mida.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA3.JPG

 

Anem omplint el pot, posem una rodanxa, dos cullerades de sucre, cobrim d'aigua, rodanxa de pinya, sucre ... les anem apretant, així fins que tinguem el pot ple.

Tapem bé i fem bullir en una olla (que tindrem amb aigua i bullint) durant 15 minuts. Deixem refredar i guardem en un lloc fosc.

Per a consumir-lo hem d'esperar uns dos mesos

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA6.JPG 

(quan està feta veureu que us queda la pinya a dalt de tot i el líquid a baix, no passa res, al coure la pinya ha perdut volum, i el líquid serà l'almívar)

PASTÍS DE FIGUES I CREMA

Escrito por comacasa-res 21-09-2009 en General. Comentarios (5)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGA2.JPG  

 

Feia dies que no tafanejava pel bloc del Carlos Valencia, que fa bones coses... Vaig veure aquesta tarta de figues i crema i aprofitant que ara estem en plena temporada de les figues vaig posar mans a la massa i amb unes bones figues (coll de dama) la vaig fer dissapte que anavem a sopar a casa d'uns amics ens la vam cruspir, acompanyada d'una copeta de cava!.

 

PASTÍS DE FIGUES I CREMA

 

Ingredients

 

- 2 làmines de pasta de full
- Figues fresques ( Coll de Dama)

- Crema pastissera

Crema pastissera


500 ml de llet
150 g de sucre
pell d’una llimona (procurem no agafar la part blanca)
1 canonet de canyella
45g. maizena
4 rovells d’ou

En un cassó posem 400 ml de llet, el sucre, la canyella, la pell de llimona, remenem i deixem al foc fins que arrenqui el bull, apartem del foc. En un bol posem els 100 ml que ens queden de llet, els rovell i la maizena, remenem bé i ho afegim a la llet que ja estarà tèbia, remenant enèrgicament amb beril·les manuals per tal que l’ou no qualli, colem per treure les impureses que pugui tenir i la pell de llimona i el canonet de canyella, tornem al foc, fluix, i anem remenant constantment amb la beril·les manual. Quan tinguem la textura de la crema, més o menys espessa, penseu que un cop freda s'espesseix una m ica més, traiem del foc i deixem refredar, reservem.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGACREMA.JPG 

 

Muntatge

 

Comencem  posant la primera làmina de pasta de full al motlle (no el punxem)

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGAMOTLLE.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGAMOTLLE2.JPG 

 

Hi aboquem la crema pastissera

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGAMOTLLE3.JPG 

 

Tallem les figues en làmines d'uns 5mm

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGAFIGUES.JPG 

 

El repartim per sobre la crema pastissera

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGAMOTLLE4.JPG 

 

A l'altra hi fem uns talls sense acabar de fer del tot

La mida de la tapa ha de ser més petita que la de la base.

Jo vaig fer la base amb la boca (part més ampla del motlle) i la tapa la mida de la base del motlle.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGATAPA.JPG  

 

Col·loquem aquesta làmina per sobre, pintem amb ou batut

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGATAPA2.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGATAPA1.JPG

 

I tanquem com si fos una empanada

 

Coem amb el forn preescalfat a 180º fins que estigui cuita i daurada.

 

Deixem refredar i guarnim al nostre gust.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGA1.JPG 

 

Proveu-la !!! Estava molt bona !!!!