Com a casa. res!

CAP DE SETMANA

Escrito por comacasa-res 18-09-2009 en General. Comentarios (0)
http://comacasa-res.blogspot.es/img/001.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/008.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/005.jpg   http://comacasa-res.blogspot.es/img/002.jpg   http://comacasa-res.blogspot.es/img/001.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/002.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/007.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/002.jpg   http://comacasa-res.blogspot.es/img/006.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/004.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/007.jpg

 

BON CAP DE SETMANA, ENS RETROBEM DILLUNS

AMB LA FEINA FETA !!

PASTÍS DE LLIMONA

Escrito por comacasa-res 14-09-2009 en General. Comentarios (8)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/LLIMONA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/LLIMONA3.JPG  

Un pastís suau i refrescant, que sempre ve de gust. La recepta és del llibre "Delicias al horno", que un dia vaig comprar tafanejant per la Casa del Llibre.

Algun xocoadicte el va regar amb xocolata calenta!!! molt bo!

 

PASTÍS DE LLIMONA

 

Ingredients

 

BASE

 

- 150 g de farina

- 25 g de sucre glassé

- 125 de mantega

- una cullerada d'aigua

 

FARCIT

 

- 150 ml de nata líquida (per muntar)

- 100 g de sucre glassé

- 4 aous

- pell ratllada de dues llimones

- 12 cullerades de suc de llimona

 

Preparació

 

Per fer la massa de la base, posem en un bol la farina, la mantega tallada a daus i el sucre, amb les mans anem amassant, fregant, fins que tinguem una massa fina, la posem en un bol , tapem i deixem a la nevera durant 30 minuts. Passat aquest temps, enfarinem la taula, estirem la massa i folrem el motlle (d'uns 24 cm), tornem a deixar 30 minuts més a la nevera. Traiem de la nevera i l'omplim amb algun pes, cigrons crus p.e. (va molt bé) i enfornem a 190 º (forn preescalfat) durant 15-20 minuts. Traiem del forn, buidem i tornem a enfornar uns 15 minuts més.

Mentre tant, haurem anat fent el farcit. En un bol posem la nata, els ous, el sucre la pell ratllada de llimona, barregem bé amb beril·les (manual), aboquem en el motlle i enfornem 25 minuts a 180º. Deixem refredar, desemmotllem decorem i reservem a la nevera.

Servim ben fresquet

http://comacasa-res.blogspot.es/img/LLIMONA4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/LLIMONA5.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/LLIMONA6.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/LLIMONA7.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/LLIMONA1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/LLIMONA8.JPG

 

Bon profit !!!  

 

 

 

 

 

DIADA 2009

Escrito por comacasa-res 10-09-2009 en General. Comentarios (6)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/01.jpg   http://comacasa-res.blogspot.es/img/1DIADA.JPG    http://comacasa-res.blogspot.es/img/diada2.jpg 

DES DE COMACASA-RES DESITGEM QUE PASSEU UN BON DIA !!!!

 

Aquest pastís serà les nostres postres de demà i el regarem amb una copeta de cava !!

 i salut per a tothom !!!    http://comacasa-res.blogspot.es/img/nota.jpg

 

PASTÍS DE DIADA

 

(pa de pessic de maizena)

 

Ingredients

 

- 120 g de maizena

- 150 g de sucre

- 150 g de mantega

- 3ous

- l culleradeta de llevat  (Royal)

- pell ratllada de llimona (o taronja)

 

Preparació

 

En un bol posem 100 g de sucre i la mantega (millor que estigui a temperatura ambient), batem bé amb beril·les elèctriques, (si no en tenim a mà, però costarà una mica més),  ens ha de quedar una pasta blanquinosa., afegim la pell de llimona ratllada i els rovells d'ou, i batem molt bé , fins a tenir una crema ben homogènia. A continuació hi aboquem la maizena i el llevat, tamisat. Muntem les clares amb els 50 g de sucre restants (i jo sempre hi poso un pessic de sal), que quedin ben fortes. Les afegim a poc a poc, i amb moviments envolvents, a la barreja anterior.

Engreixem, enfarinem el motlle (espolsem per treure'n l'excés de farina), hi aboquem la barreja i coem a 180º, durant 45 minuts (forn preescalfat). (punxeu-lo per comprovar que ja està cuit).

Deixem refredar i desemmotllem.

(queda un pa de pessic molt flonjo, suau i d'un color blanc, blanc, m'ha agradat molt -que he provat un trosset del cap que li vaig treure perquè fos pla...-)

 

Les barres estan fetes amb melmelada de préssec i de maduixa. (casolanes, podeu trobar les receptes remenant pel bloc)

 

Culis de maduixa i de préssec: en un vol posem dues cullerades d'aigua i dues cullerades de melmelada, escalfem una mica al microones, ho colem amb un colador fi, ajudant-nos amb una cullera, perquè quedi ben fi (també es pot triturar), ho tornem a escalfar una mica, hi afegim dues fulles de gelatina que haurem hidratat durant 5 minuts en aigua freda, remenem perquè es desfaci bé i ja podem fer les barres.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/diada3.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/diada4.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/diada5.jpg

http://comacasa-res.blogspot.es/img/diada6.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/diada8.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/diada9.jpg

 

(el pa de pessic de maizena el van fer en algu  programa de Canal Cocina, ja fa temps, vaig prendre nota ràpida i no se exactament quin cuiner i programa que era) 

 

 

 

COCA DE CABELL D'ÀNGEL

Escrito por comacasa-res 08-09-2009 en General. Comentarios (6)

Bé, tot i que les vacances són per descansar, a la cuina sempre hi ha alguna coseta a fer, més si agrada, no cal que sigui complicada. Coses sencilles com aquesta coca, més sencilla i més bona encara, són perfectes per acompanyar un cafetó o una bona copa de cava!

El cabell d'àngel el podeu comprar, al Mercadona en tenen unes llaunes de 1/2 k que està força bé, jo el vaig fer ja fa un parell de mesos, la recepta la trobareu amb les del mes passat, que vaig participar amb ella al HEMC 35.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ANGELCOCA2.JPG 

 

 COCA DE CABELL D'ÀNGEL

 

Ingredients

 

- una làmina de pasta de full

- melmelada de cabell d'àngel

- pinyons

- sucre glassé

 

Cobrim la safata del forn amb paper vegetal, hi col·loquem la pasta de full, si es massa gran podem fer-ne dues, tallem la làmina per la meitat i ens quedaran dues coques allargades. Repartim el cabell d'àngel procurant deixar 1cm a tot el voltant de la massa, afegim els pinyons i enfornem a 160-180º amb el forn preescalfat.

Deixem refredar i empolvorem amb el sucre glassé.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ANGELCOCA.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/ANGELCOCA3.JPG  

  

GAZPATXO

Escrito por comacasa-res 08-09-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/GAZPATXO1.JPG

 

Un bon primer plat per un dia de calor, com els d'aquest estiu!  S'agraeix tenir-lo

preparat i ben fresquet quan arribes acalorat, de la platja o la pisicina, de la muntanya o el riu.

 

GAZPATXO 

 

Ingredients

 

- 1 k de tomàquets madurs

- 1 pebrot verd (no massa gran)

- 1 o 2 grans d'all

- 1 ceba (no massa gran)

- 1 cogombre

- sal i pebre

- un raig de vinagre

- un bon raig d'oli d'oliva (del bo!)

 

Renten els tomàquets, esl tallem a quarts i anem posant en un bol, pelem i tallem els alls, la ceba i el cogombre, tallem el pebrot verd i ho afegim tot al bol, triturem amb el pimer, ben triturat, seguidament afegim la sal, el pebre, l'oli i el vinagre, donem un cop de pimer, ho colem (colador fi) ens ajudem amb una cullera. Provem per si s'ha de rectificar de sal i reservem tapat a la nevera. Tallem a dauets, ben petitons, ceba, pebrot verd, pebrot vermell i cogombre i reservem en un bol tapat a la nevera. Servir el gazpatxo ben fresquet, acompanyat dels dauets de verdures.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/GAZPATXO.JPG

 

(si els tomàquets són més aigualits, queda un gazpatxo més claret, llavors s'hi pot posar una molla de pa sucada amb el vinagre, per tal d'espesir-lo una mica i la textura sigui més cremosa. En aquest cas, els tomàquets eren molt carnosos i no vaig afegir-hi pa)