Com a casa. res!

PANELLETS

Escrito por comacasa-res 30-10-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/09PANELLETS.JPG  

 

Tot i que ja havia penjat la recepta, la repeteixo, així no cal anar buscant.

Ja fa uns quants anys que els faig amb aquesta recepta i m'agraden molt, al no portar ni patata ni moniato no enfarfeguen tant i se'n poden menjar uns quants més... encara que la meva mare hi posava patata i estaven boníssims!

 

Bona castanyada!!

 

Panellets

Ingredients

-         1/2 k d’ametlla molta

-         300 sucre

-         150 d’aigua

-         2 clares d’ou (ous petits)

-         2 rovells d’ou

-         Pell d’una llimona ratllada (opcional)

-         250 g de pinyons

-         250 d’ametlla picada

-         Cireres, codonyat...

 

En una cassola posem l’aigua i el sucre i coem uns 3 minuts perquè és fongui el sucre i ens quedi un xarop, hi afegim l’ametlla molta i remenem bé fins que tinguem una massa que es desenganxa de les parets (+ o - 2 minuts), traiem del foc i l’aboquem en un bol, quan aquesta massa estigui freda hi afegim les clares d’ou sense batre, amb les mans amassem bé fins que tinguem un massapà ben homogeni. Si els ous són grossos, primer afegiu una clara i barregeu, si veieu que en fa falta més perquè la massa queda molt seca, poseu l'altra. Ha de quedar un massapà consistent, enganxós. Tapem amb paper film (a tocar del massapà) i deixem reposar 2 hores a la nevera (si és més temps no passa res).

Preparem els pinyons i l’ametlla picada en un bol, en un altre els rovells amb unes gotes d'aigua i amb el mateix pinzell remenem. Anem fent boletes amb el massapà i les arrebossem unes amb pinyons i unes altres amb ametlla, amb una meitat de cirera, les farcim amb codonyat...

Veureu que els pinyons i l’ametlla s’enganxen molt bé, això és gràcies a les clares.

Posem paper vegetal a la safata del forn i anem posant els panellets, deixant una mica d’espai entre ells. Els pintem amb el rovell d'ou i enfornem.

 

Tenim el forn preescalfat a 200º, i coem durant 10-15’, segons el forn.

(si no ens queden prou rossets podem encendre un minut el gratinador- però cal mirar continuament... es poden cremar!)

 

BONA CASTANYADA!! http://comacasa-res.blogspot.es/img/PANELLETSBOSSA.JPG

7a FIRA DEL BOLET

Escrito por comacasa-res 27-10-2009 en General. Comentarios (4)

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/1CISTELLA.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PROGRAMA.JPG

 

El passat diumenge 25 d’octubre és va celebrar a Isona, el meu poble, la Fira del Bolet.

Aquest any va fer el pregó la Núria Feliu, però no va cantar...

A la plaça del Bisbe Badia, plaça de l’Ajuntament, es troben les parades dels diferents productes de la terra i també d’altres indrets, formatges, olis, botifarres, mel, melmelades, coques i tarrons... és a dir, el lloc adequat on deixar-s'hi els calerons...

Es fa una cercavila, que surt del pati de l’escola pública Aeso, amb totes les penyes: Camagrocs, Mocoses, Cucats i Podrits, Tocats del bolet... Aquest any, acompanyades i animades per la colla de grallers i xancres de la Casa del Sol Naixent de Tremp, van acabar a la plaça de l’Ajuntament, on van ser rebudes amb aplaudiments per la gentada i les autoritats.

En acabar el pregó, tothom va anar cap a la plaça de l’Arrabal, on estaven exposades totes les cistelles, dels particulars i de les penyes, tot passant per la sala del ping-pong on vam poder veure tot un ventall de plats cuinats amb bolets. Més tard és van lliurar els premis a les diferents categories: la millor cistella, el bolet més verinós, el més gros... és a dir, que gairebé tots i tothom queda content!, que és del que es tracta!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2CISTELLA.JPG 

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PREGO2.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/EXPOBOLETS.JPG

A l'exposició vam poder veure i conèixer diferents classes de bolets, bons, verinosos, coneguts i desconeguts... peus de rata, amanitas, de soca...

 

Animeu-vos i veniu-hi l'any que ve!

XAMPINYONS AMB OUS DE GUATLLA

Escrito por comacasa-res 26-10-2009 en General. Comentarios (6)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/XAMPI.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/XAMPI2.JPG  

Ahir 25 d'octubre, a Isona, es va celebrar la 7a Fira del Bolet.

Demà us en faré una mica la crònica, però per fer-ne un tast, us poso aquesta tapa, aperitiu, que vaig provar a casa d'uns amics, sense l'ou, i que he fet perquè ens va agradar molt, afegint-hi l'ou ferrat.

 

XAMPINYONS AMB SOBRASSADA I OUS DE GUATLLA

 

Ingredients

 

- xampinyons una mica grans

- sobrassada (ibèrica)

- ous de guatlla

 

 

Rentem els xampinyons, separem les cames dels barrets. Els coem al forn, han de quedar ben cuits, omplim la part interna dels barrets amb la sobrassada, fem els ous ferrats i els posem damunt la sobrassada, que amb l'escalfó de l'ou es desfarà una mica. Si els volem més calents, els podem posar una mica al forn (però vigileu que l'ou ferrat no quedi massa fet).

 

Bon profit!

ARC DE SANT MARTÍ

Escrito por comacasa-res 26-10-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ARC.JPG 

Després de la tempesta... la calma! Aquest arc de sant Martí es va poder veure després de la gran quantitat d'aigua que va caure a Barcelona el passat dijous 22 d'octubre! Va ser espectacular! (la pluja també). Al cap d'un estoneta fins hi tot era doble!

PA DE PESSIC de clares d'ou

Escrito por comacasa-res 26-10-2009 en General. Comentarios (0)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/3CLARES.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/1CLARES.JPG

Aquest pa de pessic és ideal per un bon berenar o esmorzar, queda molt esponjós, suau i amb un gust de taronja que el fa ben especial.

La recepta és de Petit Chef, de la web de canelona.

 

PA DE PESSIC de clares d’ou

 

Ingredients

 

-         6 clares d’ou (a Mercadona venen clares pasteuritzades, vaig buscar l’equivalència 2 clares= a 60 g de clara líquida, per tant vaig posar 180 g)

-         120 g de sucre

-         70 g de mantega tova

-         150 g de farina

-         1 iogurt

-         100 g de suc de taronja

-         1 paquet llevat (Royal)

-         Un pessic de sal

-         Sucre llustre per decorar

 

Muntem les clares d’ou amb el pessic de sal, que quedin ben fortes. En un bol posem la resta d’ingredients i barregem bé, hi afegim les clares muntades a poc a poc, amb una espàtula, de dalt a baix, perquè no ens perdi volum.

 

Aboquem la barreja en un motlle que haurem engreixat i enfarinat (traiem l’excés de farina). Coem a 180 º, forn preescalfat, durant 30-35 minuts (el punxem per veure si ja està cuit).

Deixem refredar i decorem amb sucre llustre, o com ens agradi.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/4clares.jpg Bon profit !