Com a casa. res!

XIPS DE MONIATO

Escrito por comacasa-res 20-10-2009 en General. Comentarios (8)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/XIPS2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/XIPS.JPG  

 

Com he estat uns dies amb problemes informàtics, tinc unes quantes cosetes pendents de posar. Aquests xips de moniato els vaig fer per acompanyar un rodó d'espatlla de xai al forn, per donar una mica de color al plat i sortir de les típiques patates xips o de xurreria. Ara que estem en plena temporada de moniatos podem aprofitar per menjar-los de diferents maneres, encara que cuits al forn estan boníssims!

 

XIPS DE MONIATO

 

Ingredients

 

- moniatos

- abundant oli per fregir

- sal

- pelador de patates (o bé mandolina)

 

Rentem els moniatos, els pelem amb el pelador de patates i amb aquest mateix anem tallant el moniato fent fines llesques. En una paella posem l'oli i quan està ben calent anem fregint el moniato, abaixeu el foc perquè no es cremin. Els traiem i deixem sobre paper absorbent per treure'n l'excés d'oli. Salem al nostre gust.

Podem presentar-los en un bol o acompanyant el plat.

 

APERITIU II

Escrito por comacasa-res 20-10-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BUTIFRAM.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FRAMBUTI.JPG

            http://comacasa-res.blogspot.es/img/BUTIIFRAM.JPG

 

Amb aquest aperitiu participo al HEMC 37 dedicat als aperitius. Aquestes festes tindrem un bon ventall d'aperitius per triar i remenar!!!

 

hemc 37 - aperitivos

 

APERITIU II

Ingredients

 

- pasta de full

- botifarra negra (aquesta era d'Isona, boníssima!)

- 1 ou

 

Tallem un tall de botifarra (millor que sigui un tros recte) i l'emboliquem amb pasta de full, pressionant una mica perquè la pasta quedi ben adherida a la botifarra. Fem el mateix amb la salsitxa de frankfurt. Pintem amb ou batut i enfornem a 180º uns 15 minuts, fins que estigui la massa cuita i torradeta.

Deixem refredar una mica, tallem a rodanxes, s'ha de vigilar una mica perquè la pasta de full no es trenqui.

 

Bon profit!

PASTA FRESCA

Escrito por comacasa-res 19-10-2009 en General. Comentarios (4)
http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTA5.JPG  

 

Per fi ha caigut la maquineta per la pasta!! Ja feia temps que la mirava i mirava.... Aquest dissabte ja l'he estrenat i aquí teniu la pasta! És molt senzilla de fer funcionar i fer la massa és un moment, no costa gens i els ingredients bàsics, farina, ous i si cal una mica d'aigua.

Una pasta excel·lent!! Fresca, fresca!

 

PASTA FRESCA

 

Ingredients

(per a 4 racions)

 

- 500 g de farina

- 4 ous

 

 

Per fer la massa necessitem per ració 125 g de farina i un ou. Posem en un bol la farina i el ous, amb una forquilla anem aixafant una mica per integrar els ous, després amb les mans amassem fins a tenir una pasta, sabrem si la textura és l'adequada si aquesta pasta no s'anganxa als dits, si veiem que queda una mica seca s'hi pot afegir una mica d'aigua a continuar amassant, pel contrari si s'enganxa als dit afegim una mica de farina i amassem fins a tenir-la.

 

Anem agafant porcions de pasta i seguim les instruccions de la màquina per fer el tipus de pasta que volem.

 

Si no la coem al moment, s'ha d'empolsinar amb farina i embolicar-la amb paper vegetal i guardar-la a la nevera.

 

Per coure-la, posem aigua i sal en una olla i quan bulli hi tirem la pasta i coem uns 3 o 5 minuts, segons ens agradi més o menys cuita.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTA1.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTA6.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/pasta3.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/pasta4.jpg

 

Bon profit !

PIRULETES DE CARAMEL

Escrito por comacasa-res 16-10-2009 en General. Comentarios (2)

 

S'ha d'anar buidant la carpeta de pendents, aquest cop, les piruletes de la Mercè! de Cuina per llaminers, sort en tenim d'ella! Per endolcir el dia als companys de feina i celebrar una mica Santa Teresa, em vaig decidir per aquestes piruletes. Són fàcils de fer, encara que s'ha de tenir paciència, tot requereix el seu temps!

Em va costar bastant trobar els caramels, al final els vaig comprar de dos mides perquè els del mercat em semblaven petits i els altres grans... total que al final al súper vaig trobar-ne uns que la mida m'agradava però hi faltaven colors... en fi, una barreja!

 

PIRULETES DE CARAMEL

 

Ingredients

 

- caramels variats

- pals (jo vaig comprar-los de fusta, com els de pinxo però més curtets)

- bossetes de cel·lofana (si voleu donar-los embolicats)

 

Escalfem el forn a 150º, a la safata posem paper vegetal i anem posant els tres caramels de colors diferents, junts, jo vaig fer-ne 5 en cada fornada, perquè quan estan calents hem de clavar el pal, tornar a escalfar una mica, treure'ls del forn, tapar-los amb un altre paper vegetal i pasar-hi el corró perquè quedin plans i els tres caramels s'ajuntin entre si. Depenent de com vulguem, o com surtin, els aixafem més o menys.

Queda molt casolà, cap surt igual i les formes diferents, però fa molt goig.

(Aquesta foto no els fa gaire justícia, si en faig algun altre cop la canviaré perquè queden molt millor).

paperassa!

 

PASTÍS MARBREJAT DE FORMATGE i XOCOLATA

Escrito por comacasa-res 14-10-2009 en General. Comentarios (8)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/LAURAPASTIS.JPG 

 

Aquest pastís el vaig veure al bloc de la Gemma, de "La cuina de casa”. El tenia guardat per a una ocasió especial, i aquest diumenge ho era, la meva filla Laura complia 33 anyets!!! Així que li vaig fer ple d’estrelles, perquè ella és una Estrella!

 

Pastís marbrejat de formatge i xocolata

 

Ingredients:

 

Per a la base:

 

-         225 g de flocs de civada torrats (jo vaig fer-ho amb cereals de blat integrals)

-         50 g d’avellanes torrades picades

-         25 g de xocolata negra (jo n’hi vaig posar 50 g perquè em quedava una mica sec)

-         55 g de mantega

 

Per al farcit:

 

-         350 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)

-         150 g de sucre en pols

-         200 ml de iogurt grec

-         300 ml de nata per muntar

-         6 fulls de gelatina (2g c/u)

-         175 g de xocolata negra de cobertura

-         175 g de xocolata blanca de cobertura

 

Preparació

 

Per a la base: triturem una mica amb un robot els cereals i les avellanes, i barregem els dos ingredients en un bol.

Fonem la xocolata amb la mantega, al microones a baixa potència (vigilant que no es cremi la xocolata). Remenem fins que tinguem la xocolata desfeta i brillant, l’aboquem a sobre els cereals i barregem bé, ha de quedar una massa ben humida.  Estenem la barreja pel fons del motlle (d’uns 24 cm i desemmotllable millor). Reservem a la nevera

 

Per al farcit:  Fonem les xocolates per separat al microones a baixa potència i reservem.

Hidratem la gelatina amb aigua freda.

Escalfem una mica de nata per desfer la gelatina (escorreguda).

Barregem el formatge, el sucre i el iogurt. Afegim la gelatina que ja hem desfet i barregem bé fins a tenir una crema homogènia. Hi incorporem la nata semimuntada, amb moviment suaus perquè no ens perdi volum.

Separem la barreja en dues parts, a una barregem la xocolata negra i a l’altra, la xocolata blanca. Abocar cullerades de les dues cremes alternades sobre la base de cereals, i amb un ganivet o forquilla removem una mica perquè ens faci l’efecte marbre, per barrejar una mica els dos colors. Allisem la superfície i reservem a la nevera perquè qualli.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/LAURAPREPASTIS.JPG 

 

Pel nostre gust, potser el sabor de la xocolata blanca es notava massa, crec que amb menys quantitat d'aquesta crema ens hagués agradat més, som més xocolaters de la negra. Guardant, això sí, les proporcions.

 

Salut!