Com a casa. res!

BOLETS. CAP DE SETMANA

Escrito por comacasa-res 06-10-2009 en General. Comentarios (6)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CARBASSA.JPGCARBASSA DE SIALL 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BOLETS.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BOLETS2.JPG  

http://comacasa-res.blogspot.es/img/LLANGONISSA.JPG 

L'escapada a Isona d'aquest cap de setmana va ser força profitosa! Va fer un temps perfecte per passejar pel bosc, un cel blau, blau, sol, olors i colors... Ens vam arribar a Siall, ja n'he parlat alguna altra vegada, amics de tota la vida, mireu quines carbasses té la Trini! gegants!

Dels bolets no cal dir que estaven boníssim i ja n'hi ha uns quants de congelat, semifregits, d'aquesta manera es conserven molt bé.

Una mostra dels bolets, n'hi ha de tot tipus, BEC DE PERDIU, CAMAGROCS, FREDOLICS, LLANEGUES, LLENGUA DE BOU, PEUS DE RATA, ROVELLONS, com podeu veure un popurri ben variat de classes i colors, grocs, marrons, vermells, blancs... quin goig!

El dinar, ja veieu, un pam de llangonissa amb seques i bolets ! Us deixo una mostra per fer-vos dentetes...!

Salut!

http://comacasa-res.blogspot.es/img/BOLETBO.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/BOLETDOLENT.JPG  

Bo                                                     Dolent

 

Sort de la Trini que ens va dir quin era bo i quin dolent, perquè el que et penses que és bo resulta ser el més verinós! D'uns quants ens va dir "menja-te'l, que no ho explicaràs..."

D'aquests no recordo el nom però el bo pensàvem que era dolent, pel color i perquè de la part de sota era esponjós. La Trini ens va dir que s'havia de pelar i treure'n la part esponjosa, queda un bolet blancblanc i bo per menjar, el que passa que han de ser joves, els grans estan corcats... quan treus la part esponjosa et trobes els cuquets... que van fent feina!

Això del bolets és un món, i em de tenir molt present que n'hi ha de verinosos i que ens poden fer força mal, se n'ha de saber, i molt!

Aquest mes, el dia 25, a Isona es fa la Fira del Bolet ! a veure si se'n fa i n'hi ha una bona exposició! i ja sabeu, hi sereu benvinguts!

TALLER DE PA ARTESÀ A BONSFOCS

Escrito por comacasa-res 05-10-2009 en General. Comentarios (7)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PATERESA.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PATERESA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PATERESA3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TERESAPA.JPG 

TALLER DE PA ARTESÀ A BONSFOCS

 

Divendres vaig assistir al Taller de Pa Artesà a BonsFocs, ens ho vam passar molt bé i vam aprendre força, ara ens queda el més difícil, posar-ho a la pràctica! Tot i que ens van donar una mica de massa mare per a poder fer els nostres pans i la massa del pa que vam pastar nosaltres, per acabar de preparar-la a casa i coure’l. La cosa sembla fàcil, però té les seves pautes a seguir i molta paciència, doncs no és vull pa i ja el tinc, sinó que requereix el temps de repòs perquè llevi, els seus amassats, la preparació del forn, que ha d’estar ben calent... és a dir, necessitem saber per quan el volem per començar alimentant la massa mare (que ja necessita 12 h ), fer la massa, els diferents amassats, deixar reposar els dos períodes d’unes dos tres hores, i entremig fer els plecs corresponents, perquè la massa llevi. Es a dir, que s’ha de tenir paciència i no voler córrer.

El resultat és aquest pans tan i tan bons, us poso una foto, que ja ens tenien preparats per poder provar-los un cop acabada la classe, amb un bon formatge de cabra i melmelades. Us he de dir que sol, estava boníssim, amb un gust de pa autèntic! Una passada!

La prova de foc va ser acabar de fer el pa a casa, no va ser tant fàcil com pensava, bé, bé crec que no ho vaig fer, entre amassat i amassat alguna cosa va passar perquè la massa em va perdre volum i ja no el va recuperar, (com va dir-nos la Mònica, si se’ns trenca...que em sembla que és el que em va passar) tot i que va quedar un pa força vistós i això sí, bo! Ens el vam menjar per sopar, estava força bo, i molt cruixent!

L’experiència va ser molt positiva i segur que repetiré en algun dels tallers que organitzen, que n’hi ha uns quants que m’atrauen força.

He de dir que la Mònica i el Joan són encantadors i que ens van acollir d’allò més bé a casa seva. Moltes gràcies a tots dos!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TALLERPA5.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TALLERPA4.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TALLERPA6.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TALLERPA7.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TERESAPA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TERESAPA3.JPG

(treballant la massa, bé, intentant-ho!)

COCA DE IOGURT, VAINILLA I NOUS

Escrito por comacasa-res 05-10-2009 en General. Comentarios (5)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PESSIC.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PESSIC2.JPG

Aquest pa de pessic amb nous va ser per a l'esmorzar d'aquest cap de setmana, acompanyat de melmelada i xocolata. La base d'aquest pa de pessic no és cap altra que la típica de iogurt, amb alguna incorporació que li vaig fent,  en aquest cas mitja culleradeta de vainilla i nous a trossets, i en lloc de la pell de llimona ratllada, en vaig posar de taronja.

 

COCA DE IOGURT, VAINILLA I NOUS

 

Ingredients

 

1 iogurt, 2 gots (de iogurt) de sucre, 3 gots de farina, 3 ous, 1/2 got d'oli, 1/2 got de llet, 1/2 culleradeta de vainilla en pols, pell de taronja ratllada, un sobre de llevat (Royal), un grapat de nous a trossos.

 

Posem tots els ingredients en un bol, meny les nous, i barregem bé. Incorporem les nous, prèviament enfarinades (perquè no baixin) i omplim el motlle que tindrem engreixat i enfarinat. Enfornem durant 45 minuts, amb el forn preescalfat, a 180º.

Deixem refredar i desemmotllem.

També queda molt bé donant-li un acabat amb una glassa. Jo en aquest cas no li vaig fer.

 

Glassa: sucre glas i suc de taronja (en aquest cas perquè porta pell de taronja, però podem afegir el líquid que vulguem), anem afegint-lo a poc a poc i remenem bé fins a tenir una consistència espesseta. L'aboquem per sobre de la coca quan encara és calenta.

Truc del dia: les glasses fredes s'han de posar amb el pa de pessic calent, les glasses calentes amb el pa de pessic fred.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PESSIC1.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/PESSIC.3.JPG