Com a casa. res!

CASTANYOLA AL FORN

Escrito por comacasa-res 27-11-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/castanyola.jpg 

Aquest peix amb cara de pena, oi que si que li’n fa...?? està molt bo, és peix blau, la seva carn és fina i molt gustosa. El vaig fer al forn amb patates i ceba i un rajolí de vi blanc, sal i pebre, ben sencill!

Segons el lloc té un nom, castanyola, saputa, palometa, besuc negre.... El dors el té de color blavós i el ventre platejat, al cap i als pectoras té una taca daurada i ja veieu la cara que fa, cap rodó, ulls grossos ...

 

CASTANYOLA AL FORN

 

-         Una castanyola

-         Una llimona

-         Sal i pebre

-         Oli

-         Una copa de vi blanc

-         Ceba

-         Dos o tres grans d’all

-         Tres patates

 

Diem a la peixatera que ens la prepari per fer al forn, li trauen la pell perquè és molt dura.

Pelem les patates i la ceba, les tallem a rodanxes una mica gruixudes i les posem a la safata salpebrades, fem coure al forn uns 10 minuts.

Mentre tant preparem la castanyola, a cada tall hi posem una mitja rodanxa de llimona, salpebrem. Traiem la safata del forn, col·loquem el peix, tirem per damunt la copa de vi, afegim els all tallats pel mig, si ens agrada també podem posar-hi un tomàquet partit.

Fem coure a 200º, el temps dependrà de la mida del peix, aquest amb 30 minuts ja va estar, també depèn de si us agrada molt o poc cuit, a casa ha d’estar ben cuitet, però no passat...

 

bon profit !

CLASSE AMB LA MIREIA CARBÓ

Escrito por comacasa-res 26-11-2009 en General. Comentarios (11)

 

CLASSE AMB LA MIREIA CARBÓ

ESPECIAL MENÚ DE NADAL

(Club Social Caprabo) 

 

Uf! Fa mesos que no anava a les classes de la Mireia, des d’abans de l’estiu! Ahir amb l’amiga Empar vam passar una bona estona, primer fent petar la xerradeta, que també feia dies que no ho fèiem,  i desprès mirant i escoltant la Mireia, i fent algun d’aquells OOOHHHHs! que fem durant la classe, si hi heu anat ha ho sabeu, perquè si no el fem, ella el reclama!

Es a dir, que vam passar una molt bona estona!

Ens va preparar un menú especial per aquest Nadal, però a casa, quan dic de canviar el menú d’aquest dia, sempre diuen que no, no, que volen el tradicional ... el bon caldet, la carn d’olla, el pollastre de pagès, de pota blava, capó... amb la guarnimenta reglamentària (prunes, orellanes, pinyons, cebetes, salsitxes talladetes ...què bo!)... i a les postres ningú hi arriba! En fi, que ho hauré de provar un altre dia, però ho faré, tenia la pinta tot d’estar boníssim.

El menú que va preparar:

Crema de gambes amb tres textures (carpatxo de gamba, gamba i crema de gamba)

Canelons d’ànec amb salsa oriental de poma

Tiramisú de torró amb estel de Nadal

 

És possible que aquest diumenge faci el tiramisú, ja us ho diré...

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1NADAL.JPG 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2NADAL.JPG 

 

Ja aniré fent i penjant la recepta!

 

fins aviat!

FOCACCIA DE FORMATGE

Escrito por comacasa-res 26-11-2009 en General. Comentarios (5)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2focaccia.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/3focaccia.jpg   

Aquesta recepta la vaig veure al bloc ciberkuoka, que vaig trobar gràcies al

Planeta de cuines! Em va semblar una bona idea, i aquella mateixa nit, divendres passat, amb un moment vam tenir sopar. En aquell moment no tenia formatge cremós, això que sempre tinc Gorgonzola o algun cremós, però tenia un  bon tall de formatge blau i el vaig posar. Va quedar molt bona, ens la vam cruspir! Però l’he de repetir amb una altre tipus de formatge, cremós ha d’estar requetebona!

 

FOCACCIA DE FORMATGE

 

Ingredients:

 

Per a la massa

 

300 g de farina

120ml d’aigua, aproximadament

½ culleradeta de sal

 

Per al farcit

 

- 400 g (més o menys, segons gust i pressupost...) de formatge, a la recepta

  original era el Stracchino (jo vaig posar  del blau, que sigui cremós)

- una mica d’oli

- sal gruixuda

 

Preparació

 

En un bol posem la farina, la sal i l’aigua, barregem bé (millor amb les mans) i un cop tenim la massa ben fina, fem una bola i la deixem reposar almenys una hora.

Posem farina damunt el marbre i dividim la massa en dos, i amb el corró primer i després amb les mans, l’estirem, ha de quedar una massa ben fina, gairebé transparent.

Estenem una part a la safata o pizzera, hi haurem posat una mica d’oli perquè no s’enganxi, anem repartint el formatge en petites porcions, boletes, amb generositat!

Cobrim amb l’altra massa, que l’haurem estirat també ben fina, i tanquem la focaccia. Amb unes tisores fem petits tallets. Reguem amb oli i uns grans de sal gruixuda (jo me’n vaig descuidar...)

El forn ha d’estar preescalfat, molt calent! (mentre la massa reposava, quan faltava  ¼ d’hora més o menys, el vaig posar en marxa). Enfornem, el temps dependrà del forn, fins que estigui daurada, si veieu que no es torra, podeu posar una  mica el gratinador.

 

Recomanació:  la massa ha de quedar ben fina, a mi em va quedar un pèl massa gruixuda. Amb les presses, que a la cuina no se’n pot tenir... l’hauria d’haver estirat més, és que costa una micona...

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/1focaccia.jpg

 Bon profit!

CREMA DE CARBASSA AMB OU POCHÉ

Escrito por comacasa-res 24-11-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CARBASSA-OUPOCHE.JPG 

M'agrada molt la crema o puré de carbassa, amb o sense pa fregit ( més bo amb que sense...), però aquest dia vaig provar d'afegir-hi un ou poché, que és més llauger. Primer vaig pensar que potser quedaria massa textura cremosa, però em va agradar molt i molt, el rovell de l'ou li va donar una textura molt agradable i la clara el toc dur de la crema. No se explicar-vos-ho ... però queda molt bé, tant de gust com en boca (com diuen els entesos...).

A veure si us atreviu i ho proveu!

 

CREMA DE CARBASSA AMB OU POCHÉ

 

Ingredients per a la crema

 

- 1 kg de carbassa

- 2 porros

- oli

- sal

- pebre

- rajolí de crema de llet

- cullerada de mantega

Aquests tres últims ingredients són opcionals, si no els posem ens quedarà més com un puré.

 

Ou poché

 

Posem a bullir aigua amb un rajolí de vinagre blanc. Quan bulli hi tirem l'ou, amb compte que no es trenqui el rovell, deixem coure 4 minuts, retirem l'ou, l'escorrem bé i el reservem.

 

Preparació

 

Tallem la carbassa a trossos i la pelem, rentem i tallem a daus més petits. Netegem el porros, fem una creu amb el ganivet a la part més verda i rentem bé sota l'aixeta, i tallem a trossets.

En un a cassola posem una mica d'oli, aboquem la carbassa i el porro remenem i deixem que sofregeixi una mica, donem unes voltes i a continuació hi afegim aigua, fins que cobreixi, salem i dexem bullir fins que la carbassa sigui ben tendra, uns 20 minuts aprox.

Traiem del foc, hi agegim el rajolí de crema de llet i la mantega, i triturem bé amb el pimer, fins que tinguem una crema ben fina, provem el punt de sal i  podem afegir una mica de pebre blanc.

 

Servim la crema ben calenta amb l'ou poché.

 

Bon profit !

 

 

 

PASTÍS DE FORMATGE III

Escrito por comacasa-res 23-11-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGEIII-1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGEIII-2.JPG  

 

Remenant, remenant pel ^planeta de cuines” vaig anar a parar al bloc Food¬Cook”, d’on he tret aquesta recepta.

A casa ha agradat moltíssim aquesta versió de pastís formatge, i són bons catadors ! Es a dir, segur que s’haurà de repetir!.

 

PASTÍS DE FORMATGE (III)

 

Ingredients:

 

Per a la base

 

180 g de galetes (jo vaig posar maria fullada de Mercadona)

80 g de mantega, aproximadament, si veieu que queda molt

seca la galeta, afegiu-ne una mica més

 

Per al farcit

 

680 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)

3 ous

230 g de sucre

225 g de nata líquida

1 cullerada de vainilla (líquida, mida postres)

 

Preparació

 

Primer que res preparem el motlle ( desmmotllable, d’uns 22 cm). L’engreixem i folrem la base amb paper parafinat, reservem. Piquem les galetes amb un robot de cuina o bé posant-les dins d’una bossa i aixafem amb el corró, les aboquem en un bol, hi afegim la mantega que prèviament harem desfet al microones, amb les mans anem barrejant perquè la galeta quedi ben humida.

Aboquem la galeta al motlle i amb les mans l’anem repartint i amb la mà fem força de manera que ens quedi la base del motlle ben coberta, la deixem a la nevera mentre preparem el farcit.

 

En un bol posem el formatge, el sucre, la vainilla i la nata líquida i amb les beril·les elèctriques batem bé fins que tots els ingredient s’hagin integrat, llavors, afegim un a un  els ous, i batem fins a tenir una crema ben homogènia.

 

Aboquem aquesta barreja al motlle i tapem amb paper d’alumini.

Aquest pastís es cou al bany maria, per tant a la safata del forn mentre preescalfem ja posem aigua a la safata o bé en alguna altra, que hi càpiga el motlle, perquè estigui calenta quan hi posem el motlle preparat. 

Coem a 180º durant una hora aproximadament, punxem per veure si ja està cuit.

Deixem refredar dins del forn amb la porta mig oberta.

Guardem a la nevera, mínim 6 hores, perquè agafi cos.

(jo el vaig fer el dia abans)

El vam acompanyar uns culis, un de melmelada de figa i un altre de melmelada de préssec.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGEIII.JPG