Com a casa. res!

ARRÒS DE LLAMÀNTOL

Escrito por comacasa-res 09-11-2009 en General. Comentarios (6)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/LLAMANTOL.jpg 

 

Ahir 8 de novembre!, com no vaig fer les postres, ja heu vist que uns angelets em van fer el pastís d'aniversari, que em va fer molta, molta il·lusió i estava molt bo!!, els vaig fer un arròs de llamàntol, que feia dies em rondava pel cap fer un arròs diferent del que acostumo a fer. La intenció era fer-lo caldós, però la cassola era petita i la colla gran, per tant va ser com un arròs a la cassola.

 

ARRÒS DE LLAMÀNTOL

 

Ingredients

 

-         2 llamàntols

-         Una sèpia (sobretot no tireu la salsa!)

-         Arròs (1/5 k)

-         Pebrot verd i vermell (dos a tres tires)

-         Ceba ratllada (poca)

-         Dues cullerades de tomàquet

-         2 grans d’alls

-         Julivert

-         1 nyora (l’escaldem i traiem la polpa)

-         Fumet de peix

 

 

Posem a la cassola la ceba i els pebrots, tallat ben petit, deixem coure una mica, mentrestant netegem la sèpia, la tallem a dauets i l’afegim al sofregit, la salsa també,  remenem, deixem que cogui una mica, i afegim el tomàquet. Incorporem els  caps i les potes dels llamàntols, donem unes voltes i hi afegim la picada que haurem preparat  amb l’all, el julivert i la nyora, remenem i deixem coure uns 5 minuts. Un cop tenim el sofregit aboquem l’arròs, remenem perquè agafi el gust i s’obri, hi afegim el fumet, que cobreixi bé l’arròs, col·loquem les rodanxes de llamàntol, salem, i deixem coure durant 18 minuts, si veiem que es queda sense caldo, n’hi anem afegint. Passat aquest temps el deixem reposar un parell de minuts i servim.

 

Bon profit!

 

MOLTES FELICITATS!!!

Escrito por comacasa-res 09-11-2009 en General. Comentarios (7)

Ahir va ser l'aniversari de la millor mare i cuinera del món :-)) i li vam fer aquest pastís tan bo! És un Angel's Food, l'aliment dels àngels, per un angelet com ella! Aviat penjarem la recepta perquè la poseu en pràctica.

 

 

 

 

PER MOLTS ANYS!!!

 

 

TALLER DE PANELLETS-MUSEU DE LA XOCOLATA

Escrito por comacasa-res 03-11-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PANELLETSMUSEU.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/11MUSEU.JPG 

 

Taller de panellets al Museu de la Xocolata

 

El dissabte 31, dia de la Castanyada, vam fer aquest taller de panellets al Museu de la Xocolata que, com diu la Maria (de paambtomaquet), hauria anat molt bé fer-lo la setmana anterior, així hauríem practicat a casa, tot i que vam fer-los de cap a peus, des de fer la massa, fins a decorar-los, perquè tal com va dir l’Andrés, són panellets exprés! El massapà es fa molt ràpid i no s’ha de deixar reposar prèviament ni coure.

Els vam fer de xocolata, coco, pinyons i ametlla, el massapà és el mateix per a tots,  un cop fet hem de separar tantes porcions de massa com varietat de panellets vulguem fer.

Mentre els nostres panellets  estaven al forn, vam poder degustar els que ja tenien fets, que n'hi havia de cafè, taronja, llimona, maduixa..., ens van agradar molt, sobretot els de xocolata, estaven molt bons!

Un cop van sortir del forn els nostres panellets, vam farcir els de xocolata, els vam col·locar a la capseta i cap a casa! Total, que entre els que ja havia fet i els que vaig portar hem tingut una bona colla de panellets!

Pel meu gust, els de pinyons i ametlla m’agraden més amb el massapà que faig a casa, és més gustós. En canvi, pels de xocolata, coco o si en fem amb melmelada o posant alguna essència (de grosella, llimona, taronja...), potser va millor el massapà que hem après, és més consistent i es treballa millor.

Quan hagin passat uns dies, a veure si m'animo i en faig uns quants, més que res per provar i posar-vos la recepta, que no només es poden menjar per la castanyada...

http://comacasa-res.blogspot.es/img/10MUSEU.JPG 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/TEORIAMUSEU.JPG

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PRACTICAMUSEU.JPG 

COCA DE XOCOLATA

Escrito por comacasa-res 02-11-2009 en General. Comentarios (10)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/COCAXOCOLATA.JPG 

És una coca bàsica de xocolata, que com diu la Mercè de cuinaperllaminers, d'on l'he treta, no sé si val la pena penjar-la, però com que s'ha fet aquí, va! Jo no l'he provada, però només per la xocolata segur que era bona!

Jo l'he fet una mica més gran, era per esmorzar una colla, per tant, posant les quantitats de la recepta, el motlle ha de ser més petit, si és rodó, d'uns 24 cm.

 

COCA DE XOCOLATA

 

Ingredients

 

- 150 g de xocolata

- 60 g de mantega

- 80 g de sucre

- 3ous

- 40 g de farina

- 10 g de llevat (Royal)

 

Preparació

 

En un bol al bany maria desfem la xocolata amb la mantega.

Separem el rovells de les clares.

Afegim a la xocolata el sucre, els rovells d'ou, la farina tamisada i el llevat en pols. Remenem bé per integrar bé tots els ingredients.

Muntem les clares a punt de neu, ben fortes i les afegim a la barreja anterior, amb una espàtula barregem amb moviments de dalt a baix, suaument, perquè no perdi volum.

 

Coem a 180º durant uns 25 minuts (amb el forn preescalfat).