Com a casa. res!

BONES FESTES !!

Escrito por comacasa-res 21-12-2009 en General. Comentarios (4)
 http://comacasa-res.blogspot.es/img/NEU.JPG                http://comacasa-res.blogspot.es/img/NEU.JPG             http://comacasa-res.blogspot.es/img/NEU.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1NADALA.JPG 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2nadla.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/NEU.JPG

 

Amb les compres , que encara s'han de fer..., dinars, sopars i preparacions mil, ja anem justets de temps...! Des de comacasa-res, us desitgem que passeu unes Bones Festes amb els que estimeu, que acabeu l'any amb alegria, i que rebeu el 2010 amb il.lusió !!!

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/REIS.JPG 

 i que els Reis siguin generosos... !! 

LOTERIA NADAL 2009

Escrito por comacasa-res 17-12-2009 en General. Comentarios (0)

He rebut de l'amiga Mercedes de Rezeditas http://rezeditas.blogspot.com/

Podeu participar gratis tots els blocs que ho desitgeu, només heu de difondre-ho afegint un enllaç a aquest article.

Es tracta de compartir, axixí que sigueu generosos amb ells conviodant-los com a mínim a cinc blocs més, a participar en aquesta iniciativa. Se'ls ha d'incloure degudament enllaçats.

Un cop seguits aquests dos passos, s'ha de deixar un comentari amb l'enllaç de l'article al post del bloc "alas de plomo", i us confirmaran el núm. de participant en la part proporcional que correspongui a cada un dels que hàgin complert amb el que es demana.  ja són més de mil comentaris, quina cadena!!!

 

Jo en faig partícips als següents blocs amics:

 


Gemma, http://lacuinadecasa.blogspot.com

Mercè, http://www.cuinaperllaminers.com

Illapetita, http://illetapitita.blogspot.com

Baixagastronomia, http://www.baixagastronomia.blogspot.cat

Vermells, http://lacuinavermella.blogspot.es

 

 

 

 

 

GALETES DE NADAL

Escrito por comacasa-res 17-12-2009 en General. Comentarios (5)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/arbre1.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/arbre4.jpg

 

L'altre dia vaig comprar al Nature Casa (Diagonal/Via Augusta) aquesta caixeta que contenia el preparat i el tallador en forma d'arbre per fer galetes de Nadal.

Només cal afegir la mantega i la llet, amassar, tallar i coure, ben fàcil, només cal seguir les instruccions. Van sortir unes galetes molt bones, que ja no arribaran a Nadal...

En aquesta botiga podeu trobar tot una sèrie de detalls pels molts regalets que s'han de fer en aquests dies... que si Tió, amic invisible...

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/arbre2.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/arbre3.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

COCA DE PASTA DE FULL AMB XOCOLATA

Escrito por comacasa-res 14-12-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/5xoco.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/6xoco.jpg

Aquesta coca fàcil, bona i ràpida de fer, la podem fer en qualsevol moment i

acontentar al més llaminers del llaminers!

Llàstima que no era massa gran,  va volar!!

 

PASTA DE FULL AMB XOCOLATA

 

Ingredients:

 

- una làmina de pasta de full (per a mi la millor la de Lidl)

   (encara que si teniu temps i la feu millor que millor)

-  200 g aproximadament de xocolata (ha de quedar una bona capa), jo tenia perles de xocolata negra,    però podem posar la que més ens agradi, negra amb llet, blanca...

- un ou

- sucre llustre

 

Tallem la làmina de pasta de full per la meitat ( en el meu cas era del Lidl, que és rectangular). Posem una meitat a la safata del forn, hi haurem posat paper vegetal. Punxem una mica, posem una bona capa de xocolata, si són perles, les hi posem directament, sinó, si és una tauleta, la tallem ben petitona i la repartim. Deixem a tot el voltant un cm sense cobrir, i aquesta part la pintem amb ou batut. A l’altra meitat de pasta de full hi fem uns talls i amb compte la posem damunt de la xocolata. Amb una forquilla anem tancant tot el voltant de la coca. Pintem amb ou batut i enfornem una 20 ‘, fins que estigui cuita i ben rosseta, si cal podem posar uns minuts el gratinador. Deixem refredar sobre una reixeta.

Un cop freda podem empolsinar-la amb sucre llustre

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1xoco.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/3xoco.jpg 

                  http://comacasa-res.blogspot.es/img/4xoco.jpg 

 

BON PROFIT !!

PASTÍS DE FORMATGE DE VAINILLA (IV)

Escrito por comacasa-res 10-12-2009 en General. Comentarios (5)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/3PASTISFOR3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/5PASTISFOR.JPG

No se si coneixeu a Jamie Oliver, a mi és un dels cuiners que més m’agrada, sempre dic que un bon regal seria passar un mes al seu costat cuinant!. Aquesta recepta és del seu últim llibre, Escuela de cocina, per aprendre a cuinar en 24 hores, i com el meu fill, sap que m’agrada molt aquest cuiner, me’l va regalar. Per estrenar-lo, i llaminera que soc, les postres d’aquest diumenge van ser aquest pastís.

Com estava a Isona i no tenia gerds, vaig fer-ho amb melmelada de nectarina que havia fet fa dies, que per cert, és molt bona!

En aquest cas  no tenia gerds i vaig fer-ho amb melmelada de nectarina. Ho podeu fer amb qualsevol fruita. En lloc de fer la barreja de galeta i civad a, vaig trobar unes digestive que ja en portaven, molt bones per cert, per tant em vaig saltar el pas de la paella, vaig desfer la mantega i barrejar amb les galetes ( que n’hi vaig posar 250 g)

 PASTÍS DE FORMATGE DE VAINILLA AMB COBERTURA DE GERDS

 

Ingredients

 

150 g de mantega, i una mica més per engreixar el motlle      

200 g de galetes Digestive                                                   

100 g de flocs de civada                                                      

1 beina de vainilla o una culleradeta d’essència                     

600 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)                     

150 g de sucre                                                                      

1 llimona

1 taronja

300 ml de nata per muntar (+ 35% MG) 

Cobertura

100 g de sucre llustre

500 g de gerds (o altra fruita)

 

Per fer la base de galeta

Engreixem amb mantega un motlle que desemmotlli bé, d’un 23 cm. Triturem les galetes, si no tenim robot, les posem entre dos papers vegetals o un drap de cotó i amb el corró les aixafem, jo ho vaig fer així i queda molt bé.

En una paella posem la civada perquè es vagi torrant, tallem la mantega a daus i l’afegim, barregem bé , apaguem el foc i hi aboquem les galetes, amassem amb les mans  fins que  quedi una massa homogènia. La repartim pel fons del motlle pressionant amb una cullera o amb la mà per tal que ens quedi compacta, fem un gruix d’un cm aproximadament. Reservem a la nevera perquè agafi cos, durant 1 hora.

Per fer el farcit

Si utilitzem la beina de vainilla, la tallem pel mig, i amb la part del ganivet que no talla rasquem per traure les llavors. En un bol posem el formatge, les llavors de vainilla, o l’essència de vainilla, el sucre, les pells de llimona i taronja ratllades, i el suc de la llimona. Barregem bé (jo ho vaig fer amb batedor elèctric), fins que estigui ben barrejat. En un altre bol muntem la nata ben forta, que s’aixequin pics (però vigileu que es pot tornar mantega...).

Posem la meitat de la nata muntada al preparat de formatge, i amb espàtula, l’anem  integrant, amb moviments suaus perquè no s’abaixi. Acabem d’afegir la resta de la nata, quan ho tenim ben barrejat, aboquem la barreja al motlle, allisem amb una espàtula i reservem a la nevera, com a mínim dues hores. Jo ho vaig fer el dia abans, el vaig tapar amb film i a la nevera.

Per servir el pastís

Passem pel voltant del motlle un ganivet fi, obrim el motlle i desemmotllem, el col·loquem a la safata de servir. Barregem el sucre i els gerd en un bol, ho podem fer amb les mans ( a ell li encanta toquejar...). Aboquem la barreja de fruita i sucre per sobre del pastís, l’allisem i llesta!

 

Jo com tenia la melmelada de nectarina, la vaig posar en un bol, amb una mica d’aigua, la vaig escalfar al microones i hi vaig afegir dues fulles de gelatina que havia hidratat, remeneu perquè es dissolguin i aboquem sobre el pastís, allisem i deixem que caigui una mica pel voltant.

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/1PASTISFOR.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/2PASTISFORN.JPG

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/4PASTISFOR.JPG