Com a casa. res!

FLAM DE COCO

Escrito por comacasa-res 09-12-2009 en General. Comentarios (1)

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/flamcoco3.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/flamcoco2.jpg

La recepta d’aquest flam és la de sempre, però hi vaig afegir el coco, que li dona un gust diferent molt bo, un cop desemmotllat queda com si el flam tingués una base.

D’aquesta manera vaig aprofitar el coco que em va sobrar de fer els panellets...

Ens va agradar molt!

Aquesta vegada el vaig fer amb 3/4 de llet i la resta d'ingredients proporcionals a aquesta quantitat ( vam menjar-ne 7 persones)

 

FLAM DE COCO

 

½ l de llet

4 ous

125 de sucre

Pell de llimona

Branca de canyella

Coco ratllat

 

Sucre + gotes d’aigua per al caramel

 

En una paella posem sucre i unes gotes d’aigua per a fer el caramel, el repartim pels motlles o motlle.

En un cassó posem a bullir la llet amb el sucre, la branca de canyella i la pell de llimona. Així que bulli apartem del foc i deixem refredar. Un cop ha perdut temperatura, traiem la pell de llimona i la branca de canyella.

En un bol batem els ous, hi afegim la llet, remenem bé perquè quedi tot ben integrat, ho aboquem en el motlle que tenim preparat, jo ho colo perquè sempre pot quedar alguna impuresa de l’ou.

Per sobre vaig anar repartint el coco ratllat, fent una bona capa, no s’esfondra, sinó que va fent capa, aproximadament d’un cm, quan desemmotllem, ens quedarà de base.

 

Coem al forn, al bany maria, durant 45-50’ si és en un sol  motlle, si els feu amb motlles individuals amb 30’ n’hi ha prou. De tota manera, bellugant una mica el motlle veureu si ja estan cuits.

Deixem refredar i reservem a la nevera fins a l’hora de servir.

  

 

MOSTILLO

Escrito por comacasa-res 04-12-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MOSTILLO1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MOSTILLO2.JPG  

El mostillo és un dolç que quan jo era petita, a casa, i en aquesta època de l’any sempre n’hi havia, la meva mare sempre procurava tenir un dolç preparat pel llaminer de la casa, el meu pare el primer!. A casa teníem vinya i també es feien el seu propi vi. Em feia molta ràbia quan alguna que altra vegada, no masses...,  em feien anar a collir raïm... no m’agradava gens! Recordo que plorava perquè les abelles boleiaven per allà, atretes per la dolçor del raïm, i jo tenia molta por que em piquessin.

També havíem ajudat, ¿...? , a aixafar el raïm, jo crec que més aviat ens deixaven jugar una mica, en rentàvem bé, ens posaven dins del remolc del tractor on hi havia el raïm i, a aixafar una estoneta !!! Quins temps!

El mostillo també he vist que és típic de Castella i la Manxa.

 

MOSTILLO

 

 1 l de most

100 g de farina

100 g de nous, o ametlles torrades (a casa el feien amb nous, de l’hort de Sentanya)

Una pell de taronja

Branca de canyella

Hi ha qui hi afegeix un rajolí de moscatell

 

Posem a bullir el most amb la pell de taronja i la canyella, quan ha reduït una mica afegim les ametlles i les nous, deixem uns minuts i traiem del foc, deixem que es refredi. Traiem la pell de taronja i la canyella  i tornem a posar al foc, afegim la farina, remenem bé perquè no quedi cap grumoll, coem durant ½ hora més o menys, fins que tinguem una crema clareta, que tingui una textura una mica consistent, penseu que quan es refredi s’espessirà i quallarà.

Apaguem el foc i aboquem el mostillo en els recipients que tinguem, fem una capa d'un dit de gruix, aproximadament. Deixem refredar i guardem embolicat amb film o al buit, a la nevera.

 

Si teniu manera d'aconseguir most, prove-ho, és fàcil i ja veureu quin gustet més bo que té!! 

Pa de pessic de llet condensada

Escrito por comacasa-res 04-12-2009 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/pallet.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/pallet2.jpg   

 

Aquesta recepta tan requetebona i fàcil la vaig treure del bloc Food & Cook.

 

És un pa de pessic molt senzill de fer, queda una textura molt compacta, suposo que per la llet condensada. Nosaltres el vam acompanyar amb melmelada, però sucat al cafè amb llet per esmorzar està boníssim!

 

PA DE PESSIC DE LLET CONDENSADA

 

Ingredients

 

120 gr. de farina

4 ous

1 sobre de llevat (Royal)

400 gr. de llet condensada

50 gr. de mantega

 

Desfem la mantega i la deixem refredar. A continuació, barregem tots els ingredients en un bol vigilant que no quedin grumolls. Ho aboquem al motlle i ho introduïm al forn preescalfat a 180º durant 30 minuts o fins que veiem que està cuit.

 

El deixem refredar i el desemmotllem. Ja està llest per cruspir-se’l!

BRIOIXOS ENSUCRATS

Escrito por comacasa-res 01-12-2009 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2BRIOIX.JPG 

Aquests brioixos els vaig veure al bloc “paambtomaquet” de l’amiga Maria i que ens coneixem gràcies als tallers del Museu de la Xocolata, per tant passem bones estones amb les mans a la massa!. També la podeu trobar a Mundo Recetas, i d’altres blocs, entre tots els hem fet ben coneguts!

El nom original en suec és Sockerkringla, a la recepta que corre per aquí en diuen “enrrollados azucarados”, però em va asgradar més brioixos ensucrats que enrotllats ensucrats... no se perquè! Total que pobres, al final, els hem ben batejat!

Són molt bons, amb el gust de brioix de sempre, tou, gustós... ens els hem cruspit entre  els esmorzars, berenars ... del cap de setmana.

 

BRIOIXOS ENSUCRATS

 

Ingredients

 

25 g de llevat fresc

125 g de mantega

200 ml de llet

85 g de sucre

cullerada de postres de sucre vainillat (jo vaig posar una cullerada de vainilla líquida

2 ous

500 g de farina (n’admetrà una mica més)

 

Per a pintar els brioixos

Mantega fosa

sucre

 

Preparació

 

-   Desfer la mantega al microones i afegir-hi la llet, que ha d’estar tèbia (a uns 37º)

-   Esmicolem el llevat a la llet i remenem perquè es desfaci.

-   Afegim els sucres, en el meu cas, el sucre i la vainilla líquida, els ous, i la farina tamisada, amassem fins a tenir una massa ben homogènia.

-   Fem una bola, la posem en un bol, la tapem i deixem reposar fins a que dobli el seu volum (1 hora més o menys)

-   Enfarinem la taula, aboquem la massa, amassem una mica i en fem 24 porcions, anem donant la forma, fent un rul·lo d’uns 30 cm i agafant els dos extrems fer-los coincidir al mig, queda una mena de 8. Els anem fent tots i el posem a la safata del forn, que tindrem preparada amb un paper vegetal perquè no s’enganxin, els tapem i deixem ben bé una hora més.

Els coem a 200-250º depenent del forn, durant 10-15 minuts

El forn ha d’estar preescalfat, ben calent!

Així que els traiem del forn, en calent, els pintem amb la mantega fosa i els ensucrem.

Deixem refredar sobre una reixeta.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1BRIOIX.JPG