Com a casa. res!

MUFFINS FARCITS

Escrito por comacasa-res 29-01-2010 en General. Comentarios (5)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MUFFINS.JPG 

MUFFINS FARCITS DE MELMELADA

(Muffins con alma de donuts-bloc Food & Cook) 

 

Ingredients:

 

350 g de farina

210 ml de llet

200 g de sucre

40 ml de buttermilk (sèrum de llet)

60 g de mantega pomada

2 ous

2 i ½ culleradetes de llevat

¼ de culleradeta de bicarbonat

Un polsim de sal

Un polsim de nou moscada 8acabada de ratllar)

 

Per a la cobertura:

 

Mantega fosa ( al microones mateix)

Barreja de sucre i canyella ( jo vaig posar sucre que tenia en un pot amb beines de vainilla)

 

Preparació:

 

En un bol tamisem la farina, el llevat i el bicarbonat, afegim la sal i la nou moscada, barregem bé.

En un altre bol barregem la mantega pomada amb el sucre, fins que tinguem una massa cremosa. A continuació afegim els ous, primer un, barregem per a integrar-lo i després l’altre. Seguidament afegim la llet i el buttermilk (nata per a muntar, la muntem molt i quan es talli obtenim una part líquida que es sèrum de llet (buttermilk!!!) i l’altra part sòlida que és mantega). Quan tinguem tots els ingredients ben integrat, afegim la barreja de la farina, barregem fins a tenir una massa ben homogènia.

Omplim (fins aprox. 3/4 parts) els motlles i coem, amb el forn preescalfat, durant uns 20 minuts (comproveu punxant-ne una si ja està), a 200º.

Deixem refredar sobre una reixeta.

 

Cobertura:

 

En un bol barregem el sucre i la canyella.

En un altre fonem la mantega.

Pintem els muffins amb la mantega i els arrebossem amb la barreja de sucre i canyella.

 

Com que encara em quedava una mica de  melmelada de plàtan amb xocolata, la que vaig fer al taller del Museu de la Xocolata, n’he farcit uns quant amb l’ajuda d’una mànega. El resultat excel·lent !!

Ja us posaré la recepta d’aquesta melmelada !

 

Amb aquests muffins, participo al concurs. http://www.pepekitchen.com/articulo/nuevo-concurso-de-muffins-y-magdalenas-pepekitchen-caprichosdecocina/

Aveure si hi ha sort!!! ...  si n'hi h millor, sinó tenim un bon esmorzar !

 

Salut!!!

 

SANT SEBASTIÀ 2010

Escrito por comacasa-res 26-01-2010 en General. Comentarios (2)

20 de gener, Sant Sebastià

Com cada any, aquest dissabte 23 de gener (sempre es fa el primer dissabte següent al dia 20) vam fer l’aplec a la Posa per honorar a Sant Sebastià, màrtir, patró d’Isona. Com canten els seus goixos, se li demanava temps enllà, els preservés de les pestes: “Gloriós Sant Sebastià, guardeu-nos de pestilència...”

Com a cosa curiosa, no en sé pas el motiu, però deu anar perquè en aquells temps de penúries, la gana corria...  es donava un panet a cadascú, assegurant que aquell dia a ningú li faltava el pa, doncs com us deia, després de la missa es reparteix un panet beneït per a tothom.

És un dia en què et trobes amb gent que no veus sovint, gent que no vivim a Isona i que aquest dia coincidim, fas petar la xerrada i et poses al dia de la família, les novetats, les bones notícies i no tant bones... es a dir, compartim un bon dia!

Us poso la foto dels panets i algunes de la colla de famílies, que es tradició des dels nostres avantpassats, compartir el dinar al voltant del mateix foc. Tradició és també, compartir les postres (el pastís de músic i unes coques de cabell d’àngel, en el meu cas), un bon cafè, copa i puro (no tothom...).

Acabem la trobada al voltant del foc, fent petar la xerrada i també cantant! i ...

fins l'any que ve!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/GRUP3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/GRUP2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/GRUP1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PA.JPG  

  

TARTA DE MUSIC

Escrito por comacasa-res 25-01-2010 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1MUSIC.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/2MUSIC.JPG

 

Demà us faig la crònica anual de la festa de Sant Sebastià, a Isona. De postres vaig fer aquesta tarta de fruits secs que, com que feia força fred, va anar de perles! molt bona!

Aquesta tarta de fruits secs la vaig veure al bloc el raconetdelacuina.

TARTA DE MÚSIC

Ingredient per a la base:

180 g de farina

80 g de mantega

1 rovell d’ou

30 g de sucre

Una mica de sal

20cc de suc de llimona

30 cc d’aigua

50 g de xocolata de cobertura

 

Per al farcit:

50 g de mantega

50 g de sucre

1 ou

50 g de farina d’ametlla

10 g de farina

 

Per a la decoració:

A fulles de gelatina

50cc d’aigua

50 g de sucre

Ametlles, avellanes, pinyons, panses, nous...

 

Damunt la taula fem un volcà amb la farina. Al mig col·loquem el rovell d’ou, la sal, l’aigua, el suc de llimona, el sucre i la mantega esmicolada i ben freda. Anem integrant la farina amb la resta d’ingredients fins que tinguem una massa ben integrada. Deixem reposar, tapada, uns 30 minuts a la nevera. Passat aquest temps, l’estirem amb l’ajuda del corró, i millor sobre un paper sulforitzat perquè és una massa que s’enganxa fàcilment, quan ja la tenim a la mida del motlle, girem el paper de manera que la massa ens quedi damunt el motlle, el traiem i fem que ens quedi ben folrat, podem treballar la massa amb els dits perquè ens quedi ben repartida. Tenim el forn preescalfat i coem durant uns 15-20 minuts a 180º.

Traiem del forn, deixem refredar una mica i pintem el fons i els laterals amb la xocolata que prèviament haurem desfet al microones o al bany maria.

 

Farcit

Estovem la mantega (si l’hem deixat a temperatura ambient, la tindrem al punt) i la treballem amb el sucre, afegim l’ou sencer, incorporem les farines i remenem fins a tenir una crema espessa. L’aboquem a la base i tornem a enfornar uns 20-25 minuts (veureu que es va quallant, perd la humitat). Traiem del forn i reservem.

Mentrestant preparem la guarnició: posem l’aigua el sucre a bullir uns 5 minuts, retirem del foc i hi afegim les fulles de gelatina que haurem hidratat i escorregut, remenem bé i pintem la superfície amb aquesta preparació. Anem col·locant tots els fruits secs i les panses i tornem a pintar amb la preparació de la gelatina.

Jo el vaig fer en un motlle de 22 cm, massa gran, en un de 18 quedarà més gruixudeta.

 

Va tenir molt d’èxit! Està molt bona!

CROQUETES DE CARN D'OLLA

Escrito por comacasa-res 21-01-2010 en General. Comentarios (5)

hemc #40 - platos con sobrasAmb aquesta recepta participo al HEMC 40 d’aquest mes, dedicat amb molt bon encert, a la cuina d’aprofitament. Desprès d’aquests dies de festa, segur que desprès d’un bon tiberi ens van quedant tapers a la nevera amb mil i una rampoina, amb el més bon sentit de la paraula, carn d’olla (del bon brio que hem fet per Nadal) que si una mica de rostit que ja ningú s’acaba... Amb la carn d’olla que em va sobrar, perquè a casa desprès de la sopa de galets és obligació traure-la, ens agrada molt, vaig fer aquestes croquetes. Me’n van sortir un munt! Però van la mar de bé, les tinc congelades i sempre van bé, ja sigui per acabar d’arrodonir un sopà, o perquè no, per ser un bon sopar acompanyades d’una bona amanida. A casa ens agraden no massa calentes, es a dir, les faig una estona abans de menjar-les, els hi trobes més el gust!

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/CROQUETES.JPG

CROQUETES DE CARN D’OLLA

 

Ingredients:

 

-         Carn d’olla (pollastres, vedella, porc, gallina, pilota, el que tinguem)

-         També podem posar-hi una mica, poca, de les verdures del  brou (patata, pastanaga...)

-         Ceba

-         Mantega

-         Llet

-         Farina

-         Ou

-         Pa ratllat

-         Nou moscada( millor que la ratllem al moment)

-         Sal (la carn d’olla acostuma a ser dolceta, provem abans de salpebrar)

 

Preparació: 

Triem totes les carns per tal que no ens quedi cap osset, pell, o altra impuresa.

Amb una picadora les triturem, segons la textura més o menys fina que ens agradi.

En una paella posem la mantega a desfer, afegim la ceba ratllada i deixem que es dori, que no es cremi, seguidament afegim dues cullerades de farina i deixem que es torri una mica, a continuació afegim la llet (la quantitat dependrà de la carn que tinguem) i amb un batedor manual remenem, que no ens quedin grumolls. Deixem coure, anirà espessant, és una beixamel espesseta. Afegim la carn picada, remenem perquè s’integri tot molt bé, provem si està bé de sal, i si cal n’afegim. Quan  ja es desenganxa la pasta de la paella, apaguem el foc i l’aboquem en una safata, tapem amb paper film, a toca de la carn, perquè no se’ns faci una crostra al refredar-se. Un cop ja es freda anem fent les croquetes, les enfarinem, passem per ou batut i per últim les arrebossem amb el pa ratllat, i llestes per fregir i menjar o bé per congelar!

 

* quantitats per a la beixamel base:40 g de mantega, 40 g de farina, 350 cl de llet, sal/pebre/nou moscada, al gust.

 

RISSOTTO AMB CAMAGROCS

Escrito por comacasa-res 20-01-2010 en General. Comentarios (1)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/RISSOTOCAMAGROCS.JPG 

RISOTTO AMB CAMAGROCS

 

Ingredients
- 350g arròs
- 1 ceba
- camagrocs (uns 200g)
- 1/2 got vi blanc
- 1 litre brou de verdures (aprox.)
- 3 cullerades parmesà ratllat (al gust)
- 1 nou de mantega (opcional)
- oli d'oliva
- sal
- cebollins

 

En una cassola posem un raig d’oli d’oliva, hi sofregim els bolets, que haurem rentat bé, els reservem, en aquest oli sofregim la ceba, tallada ben petita, a foc baix. Quan ja tenim la ceba ben rosseta, aboquem l’arròs, donem unes voltes, afegim el vi, remenem per tal que s’evapori l’alcohol,  a continuació anem afegint brou de mica en mica, no n’ afegim més fins que l’arròs està gairebé sec, quan faltin uns 10 minuts afegim els bolets, salem i remenem, sempre contínuament, fins que el tinguem cuit (uns 18 minuts).

Apaguem el foc, afegim la nou de mantega i el parmesà, remenem. Per acabar podem  posar per sobre una mica de cebollins tallats ben petits.