Com a casa. res!

MELMELADA DE TARONJA I MANDARINA

Escrito por comacasa-res 19-01-2010 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1TARONJAMANDARINA.JPG 

MELMELADA DE TARONJA I MANDARINA

 

Ingredients

 

750 g de taronges

250 g de mandarines

400 ml d’aigua

300 g de sucre ( a la recepta original 500 g)

 

suc d’una llimona i mitja

300 g de sucre (a la recepta original 500 g)

 

Pelem les taronges i les mandarines traient tota la part blanca, les pesem i tallem a trossos, posem a l’olla, hi afegim el sucre (la 1a part) i l’aigua, fem bullir 10 minuts, remenant de tant en tant. Triturem, afegim el sucre (2a part- jo només 300 g) i el suc de llimona, i fem bullir a foc viu durant 40 minuts, (al cap d’una estoneta podem abaixar el foc) no deixem de remenar perquè no s’enganxi. Anem provant la textura posant-ne una culleradeta en un plat, quan es refreda comprovem si la textura que té es la que ens agrada. Encara que vegeu que queda una mica líquida, penseu que un cop freda espesseix bastant.

Tenim els pots preparats, prèviament els haurem fet bullir durant 10 minuts per tal d’esterilitzar –los (tapes i tot).

Els omplim, (amb la melmelada en calent), els tapem bé i els fem bullir durant uns 15 minuts, l’aigua els ha de cobrir. Els traiem de l’olla i deixem refredar. Guardem en un lloc sec i fosc.

 

Aquesta melmelada està feta amb la recepta del taller que vaig fer de melmelades al Museu de la Xocolata, amb petits canvis : he posat una part de mandarina i traient una mica de sucre. La recepta original, doncs,  era, 250 g de taronja, 125 de sucre, 125 ml d'aigua//125 g de sucre, suc de 1/2 llimona.

COCA AMB CREMA I MADUIXES

Escrito por comacasa-res 18-01-2010 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CREMAMADUIXA.JPG

Les postres d'aquest diumenge!

 

 

COCA amb CREMA I MADUIXES

 

1 làmina de pasta de full

Maduixes

Crema pastissera

Sucre llustre

Maduixes

 

CREMA PASTISSERA

 

400 ml de llet

100 g de sucre

Pell de llimona/pell de taronja

Canonet de canyella

 

100 ml de llet

3 rovells d’ous

40 g de midó (Maicena)

 

En un bol posem els 100 ml de llet amb el midó, remenem perquè es desfaci, incorporem els rovell i remenem. Mentre tant, en un cassó fem bullir els 400 ml de llet amb el sucre, la pell de llimona/taronja i el canonet de canyella, quan bulli, ho apartem del foc, deixem refredar una mica i colem, aboquem en el bol que tenim la barreja de llet i rovells i remenem fort i ràpid per evitar que l’ou es solidifiqui, tornem a colar i coem a foc baix sense deixar de remenar, quan hagi espessit, aboquem en un bol (si és metàl·lic millor) i el tapem amb film, tocat a toca de la crema, per evitar que es formi una capa dura) i reservem a la nevera.

 

A la plata del forn posem paper vegetal, col·loquem la làmina de pasta de full, punxem una mica , deixant un marge d’un cm aprox. a  tot el voltant, i coem a 180º durant uns 15-20 minuts (forn preescalfat). Un cop cuita la deixem refredar sobre una reixeta.

 

Una estona abans de servir-la, posem la crema a tota la base, amb l’ajuda d’una mànega pastissera, rentem i tallen les maduixes en làmines i les anem col·locant per damunt la crema.

 

Per donar-li una mica de lluentor, si teniu melmelada d’albercoc, fem un culis i pintem les maduixes. Empolvorem el voltant amb sucre llustre.

 

MUSEU DE LA XOCOLATA

Escrito por comacasa-res 18-01-2010 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MUSEUMELMELADA.JPG  http://comacasa-res.blogspot.es/img/melmeladamuseuteresa.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/melmeladesmuseu.jpg

MUSEU DE LA XOXOLATA

 

Ja han començat els tallers al Museu de la Xocolata! Aquest dissabte vam començar,  el primer ha estat dedicat a les Melmelades.

Aquest any ha canviat una mica la dinàmica dels cursos, són més participatius i dinàmics, tenen una durada de tres hores i al final fem un bon berenar!, això si, també són més carets... però val la pena! passes una bona estona, tot i que treballant...

Quan arribes a l’aula tens la taula preparada amb tot el que necessitaràs, tot un luxe! , davantal, gorra, bàscula, estris, fogó, la fruita...

Vam començar rentant la fruita, tallant-la, coent-la, es a dir,  fins a tenir-la als pots i fet el buit al bany maria!. Vam treballar de valent! però després ens van recompensar amb un  bon berenar, el nostre jove professor Andrés en va fer un croissants, brioixos, torradetes, melmelades, que ja us podeu imaginar què bo ¡estava tot!, i un bon cafè, té, llet, o xocolata...

Una bona tarda de dissabte!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/melmeladesmuseuprofe.jpg

CONS DE NATA I TRUFA

Escrito por comacasa-res 14-01-2010 en General. Comentarios (3)

Aquest diumenge no sabia pas que fer de postres, acostumo a tenir sempre a la nevera pasta fullada, nata per muntar...m’agrada perquè en un moment en pots traure un bon partit i profit! Vaig decidir-me per fer un cons farcits uns  amb nata  i altres amb trufa.

No cal dir que van volar, estaven molt bons i no són unes postres que enfarfeguin.

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/0CONS.JPG

  

CONS DE NATA I TRUFA

 

INGREDIENTS

 

-         pasta fullada (com sempre us recomano la de Lidl, si la fem encara més bona)

-         nata per muntar

-         cacau en pols

-         motlles en forma de con

 

Posem sobre paper vegetal la pasta fullada, anem tallant tires d’un cm aproximadament d’ample, i anem folrant el motlle, cavalcant una tira damunt de l’altra una mica, perquè així quan es cogui ens quedaran unides i quan desemmotllem en surt sencer.

A la safata del forn hi posem paper vegetal perquè no se’ns enganxin, els hi anem col·locant, deixant espai entre un i l’altre. Coem a 180º durant una 15 minuts, fins que tinguin un color torrat, un cop cuits, els deixem refredar una mica i desemmotllem amb compte, queda una massa fràgil, però surten bé del motlle, els deixem refredar sobre una reixeta i reservem,  els omplim amb el que ens agradi, nata, crema, trufa, melmelada amb iogurt... però just abans de servir-los, si els omplim molta estona abans la pasta de full es pot estovar.

QUICHE DE FORMATGE DE CABRA

Escrito por comacasa-res 14-01-2010 en General. Comentarios (0)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2QUICHE.JPG 

Aquesta quiche vaig veure que la feien en no se quin  programa de “Canal Cocina”, hi ha gent que proposa la recepta i el cuiner la fa, no recordo el nom. Com els ingredients eren fàcils de recordar, l’endemà mateix, que era un divendres i per sortir del típic sopar de biquini, pizza..., vaig fer-la. Ens va agradar molt, i l’endemà freda estava molt bona!. Segur que la repetiré!. També podem posar-hi algun altre tipus de formatge més gustós que l’emmental, per exemple un manxego... que com va dir el cuiner, hi ha de donar un gustet molt bo, més accentuat.

Si sou formatgers, proveu-la, segur que us agradarà !

 

QUICHE DE FORMATGE DE CABRA

 

Ingredients

 

. Una base de massa  quebrada

. formatge de cabra (de rulo)

. 300 g de crema de llet (35% MG)

. 4 ous

. 150 g de formatge emmental ratllat

. tomàquets vermells forts o bé tomàquets secs (amb aquests queda molt bona!)

. sal i pebre ( al gust)

 

Preparació

 

Folrem la base i laterals del motlle (que es desemmotlli fàcilment)) amb la massa quebrada, tallem la sobrant. Omplim amb cigrons i enfornem uns 15 minuts a 200ª (forn preescalfat), entre la massa i els cigrons hi vaig posar paper vegetal, d’aquesta manera podrem traure fàcilment els cigrons.

Mentre tant, preparem el farcit, en un bol batem el ous, hi afegim la crema de llet i el formatge emmental ratllat, salpebrem a gust, remenem bé i reservem.

Traiem la base del forn, retirem els cigrons (que només ens caldrà agafar el paper amb compte i retirar-lo de la base, els cigrons ens serveixen per altres vegades). Col·loquem repartits per la base els tomàquets secs , ben eixugats, prèviament hidratats una estoneta amb aigua, en els què haurem tret les llavors i si tenen alguna part més dura també. Tallem a rodanxes el formatge de cabra (d’un mig cm de gruix) i també les anem col·locant sobre el tomàquet (mirant que a cada tallada de quiche n’hi hagi), aboquem la barreja d’ou, crema de llet i formatge emmental. Coem a 180-200º durant uns  30-35 minuts.

Deixem refredar i desemmotllem. Podem menjar-la tèbia i freda (que també està molt bona)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/3QUICHE.JPG