Com a casa. res!

REGAL DE REIS

Escrito por comacasa-res 13-01-2010 en General. Comentarios (2)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1JAMIE.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/2JAMIE.JPG  

Els Reis sempre es porten bé, per sort ...! us ensenyo un dels regalets, és un estri per a picar, barrejar, fer vinagretes... és del Jamie Oliver, no se si coneixeu aquest gran cuiner, a mi m’agrada molt el que fa, com ho fa i suposo que està boníssim, jo he fet alguna coseta d’ ell i un èxit! Les receptes que fa tampoc són ni complicades ni difícils, té quatre llibres editats, al menys jo tinc aquests, que m’han anat regalant perquè saben que en sóc seguidora.

Em va fer molta il·lusió perquè ja li tenia l’ull posat!

Ahir el vaig estrenar, feia un pollastre sencer al forn, amb la bossa... que ja us he posat alguna vegada, i el vaig untar amb una barreja d’herbes, pebre (barreja de 4 pebres, incloent guindilla, molt i molt utilitzada per aquest cuiner), sal, romaní, llorer... es a dir tot el que tingueu, una bona barreja. Quan ja estan tots els ingredients secs picats, podem posar si volem l’all, julivert, tornen a picar i per últim si volem una mica d’oli i tornem a barrejar. El resultat és una pasta amb la qual untarem tot l’interior del pollastre, i també en posem entre pell i la carn dels pits, (amb els dits obrim una mica la pell per poder posar-la), amb la resta de pasta suquem per damunt la pell. Rentem mitja poma i la posem dins, junt amb mitja llimona, col·loquem el pollastre dins la bossa especial per enfornar, i coem a 180-200º durant una hora i mitja, depenent del pes del pollastre.

TORTELL DE REIS

Escrito por comacasa-res 12-01-2010 en General. Comentarios (4)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2TORTELL.JPG 

Bé, la bona vida s’ha acabat!!!! Tothom al seu lloc, uns treballant, d’altres, més afortunats, estudiant, i d’altres treballant i cuinant... ! Tot i que entre els bons propòsits... hi ha el de perdre uns quilets, que s’han ant guanyant i rematant amb les festes passades!, a la cuina de comacasa-res anirem fent i desfent el que podrem!.

Aniré penjant les receptes del que he anat fent aquests dies, que tot i que són dies de comprar i voltar, a la cuina també s’ha treballat.

Tenia el cuquet de fer el Tortell de Reis, l’any passat em vaig quedar amb les ganes, i aquest any l’he fet!, us he de dir que va quedar molt, molt bo! El vaig fer amb la recepta que van donar l’any passat a TV3, al Club de cuines, el tenia a pendents. Aquest any m’han  comentat que també l’havien fet, suposo que amb un altra recepta. Aquesta recepta us puc dir que queda bé, que de vegades en aquestes receptes no es diu tot...

 

TORTELL DE REIS

 

Ingredients

 

1a massa

10 g de llevat premsat, 35 g d’aigua, 75 g de farina

2a massa

35 g de sucre, 20 g de llard, 250 g de farina, 2 g de sal, 1 ou, ratlladura de llimona (jo també vaig posar-ne de taronja) i 65 g d’aigua (no la posem de cop, en reservem una mica perquè depèn de la farina que n’admeti més o menys)

Per al massapà

150 g de pols d’ametlla, 150 g de sucre (llustre), aigua la necessària, poseu-la de mica en mica)

Per a la guarnició

Fruites confitades a gust, 10 g de sucre bolado o esponjat (jo el vaig remullar amb unes gotes d’anís)

 

MASSA, PRIMERA PART

 

En un bol desfem el llevat amb l’aigua, ho remenem amb els dits, hi afegim la farina, remenem fins a tenir una massa homogènia. Tapem la massa amb un drap de cuina i la deixem en un lloc fora de corrents (dins del forn, sense encendre1. Deixem que dobli el volum, uns vint minuts.

 

 Massapà

 

Mentrestant, preparem el massapà: mesclem la pols d’ametlla i el sucre. Quan estiguin ben barrejats hi afegim l’aigua i fem un a massa prou tova perquè no se’ns trenqui, que es pugui fer un  rul·lo. Reservem

 

MASSA, SEGONA PART

 

A la màquina d’amassar o en un bol gran, posem el sucre, la sal, el llard (a temperatura ambient, també pot ser mantega), la ratlladura de llimona i taronja i l’aigua, perquè es desfacin bé la sal i el sucre. Hi afegim l’ou, el trenquem a banda per assegurar-nos que està bé, i la farina. Amassem fins que ens quedi ben elàstica, hi afegim la 1a massa, la del llevat, que ja haurà doblat el volum. Tornem a amassar. Per saber si ja està prou amassada és agafar-ne una mica i estirar-la amb les mans, si no es trenca vol dir que ja la tenim. L’estirem sobre el marbre tot fent un xurro, amb l’ajuda d’un corró.

Hi col·loquem el massapà a sobre, i l’embolcallem. Ens ha de quedar el massapà dintre, ben farcit, el pintem amb ou batut. Ara, el deixem fermentar, tapat i en un lloc que no hi hagi corrents (un bon lloc dins el forn apagat), durant unes dues hores, ha de doblar el volum.

Un cop ha llevat, hi posem les fruites i tornem a pintar amb ou, tirem per sobre el sucre esponjat.

El coem al forn uns 20 minuts, a 230º i el forn preescalfat.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1TORTELL.JPG  

PA VICTORIAN MILK BREAD

Escrito por comacasa-res 04-01-2010 en General. Comentarios (1)

Estrenem l’any 2010 !!!

 

Després d’uns dies de descans, però no a la cuina, eh?, reprenem la feina amb ganes i il·lusió!

Aquests dies passats, dies de reunió familiar, de compres, de cuinar, menjar i beure, trenquen la rutina diària de casa, treball, casa... amb alguna excepció que es va fent...

Per tant, ara toca anar alimentant el nostre receptari amb cosetes fetes per aquests dies, això sí, sense deixar de cuinar el caldo de Nadal amb la corresponent carn d’olla, el pollastre amb la seva guarnició de prunes, orellanes, pinyons..., els canelons, el xai rostit...

Per començar, l’últim que he fet és aquest pa de llet, molt bo, blanc, esponjós i amb un molt bon gustet!, el típic pa de motlle anglès.

Vaig fer l’amassat a la panificadora i la cocció al forn, tal com posava en la recepta d’aquest pa, que vaig veure al bloc tapastrastapas.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PALLET1.JPG  

PA VICTORIAN MILK BREAD (PA ANGLÈS VICTORIÀ)

 

Ingredients

 

300 ml de llet tèbia (si veiem que n’hi falta n’afegim una mica més)

500 g de farina de força

1 culleradeta de sucre

1 culleradeta i mitja de sal

1 sobre llevat sec per a pa ( o el llevat sec de forner de maizena)

 

Posem a la cubeta de la panificadora la llet (tèbia), el llevat, el sucre, la farina i la sal, per aquest ordre. Activem el programa d’amassat de la panificadora, en el meu cas el programa dura 1 h 50 minuts.

En acabar el programa, traiem la massa de la cubeta, amassem bé per treure l’aire de la massa, és a dir, la desinflem! Donem forma de S i deixem reposar uns 15 minuts, si és més no passa res, haurà pujat més ( jo la vaig tapar i la vaig deixar uns 30’).

Si no hem tret les pales de la cubeta de la panificadora, ho fem, i hi

col·loquem la massa vigilant que aquesta no s’obri, i conservant la forma. Deixem reposar un mínim de 30 minuts més (jo també la vaig  tapar amb un drap). Passat el temps de repòs, pintem la superfície amb ou batut, i enfornem, amb el forn preescalfat a 200º, durant 45 minuts, o fins que veiem que ja està ben daurada (al picar-la ha de sonar a buit).

Deixem refredar una mica i desemmotllem, deixem refredar sobre una reixeta.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PALLET2.JPG